YEREL HABERLER - 10 Nisan 2013 Çarşamba 17:39

SİLVAN`DA MHRS`YLE HASTALAR RAHATA KAVUŞACAK

A
A
A
SİLVAN`DA MHRS`YLE HASTALAR RAHATA KAVUŞACAK

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde Doktor Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi`nde Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile hastaların daha rahat edeceği belirtildi.
Vatandaşların MHRS sistemi sayesinde daha rahat bir şekilde randevusunu alıp, muayene olabileceğini ifade eden Doktor Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eşref Araç, "Bu sistem 2011 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişimin sağlanması ve hastanelerin daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir projedir. Bu proje sayesinde hastalar vatandaşlar hastane önünde beklemek zorunda kalmadan Sağlık Bakanlığı`na bağlı devlet hastanelerinde istedikleri hekimden istedikleri tarih ve saatte randevu alabilir istedikleri zaman randevularını iptal ettirebilirler. Bu sayede hastane önünde yığılmalar olmaz. İnternet kullanmasını bilmeyen vatandaşlar `ALO 182`yi arayarak randevu alabilirler. Dilerlerse internet bağlantısı olan telefonlardan veya tabletlerden de randevularını alabilirler. Hastane önündeki yığılmaların sebebi de bu sistemden haberi olmayan vatandaşlardan veya interneti kullanmasını bilmeyen köylü vatandaşlardan dolayı oluyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.