KÜLTÜR SANAT - 25 Ağustos 2017 Cuma 17:18

Fatih Erkoç'tan cazca 'Emmoğlu'

A
A
A
Fatih Erkoç'tan cazca 'Emmoğlu'

86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bir konser veren Fatih Erkoç, arabesk müziğin efsane parçalarından Emmioğlu'nu caza uyarlayarak yoğun alkış aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Folkart’ın ana sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı (İZEF), binlerce kişiyi ağırlıyor. Bu yıl 2. kez organize edilen Mogambo Caz Gecelerinin konuğu ise ünlü sanatçı Fatih Erkoç oldu. Caz müziğinin sevilen ismi Fatih Erkoç, sahne performansıyla İzmirlilere unutmaz bir gece yaşattı. Sahnede İzmir’i çok sevdiğini dile getiren Erkoç, İzmir’de her sahneye çıkışında ayrı bir heyecan hissettiğini belirtti. Erkoç, sahnede farklı dillerde caz parçaları seslendirdi. Özellikle arabesk müziğin efsane parçalarından 'Emmioğlu'nu caza uyarlayan Erkoç, dinleyicilerinden yoğun alkış aldı.

Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosunda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Zihni Göktay’ın başrolünü oynadığı Hisse-i Şayia “Bir Evlilik Komedisi” oyunu önceki gün olduğu gibi dün de yoğun ilgi gördü. Oyun sonunda Folkart Fuar Koordinatörü ünlü oyuncu Volkan Severcen, usta tiyatro sanatçısı Zihni Göktay ve beraberindekilere çiçek vererek teşekkür etti.

Aydan Şener: “Çok seviyorum İzmir seyircisini”

İsmet İnönü Kültür Merkezinde ise yine ünlü isimler sahnedeydi. İzmirliler, Haldun Dormen'in sahneye koyduğu Aydan Şener’in ve birçok ünlü ismin rol aldığı 'Sevgilime Göz Kulak Ol' isimli tiyatro oyununa büyük bir ilgi gösterdi. Tiyatroseverler oyun bitiminde oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı. Oyun sonrası konuşan oyuncu Aydan Şener, İzmir’i ve İzmirlileri çok sevdiğini söyledi. Aydan Şener, “Güzel İzmir, Türkiye’nin incisi ve her bakımdan gururu olan İzmir’i ve İzmirlileri çok seviyorum. İzmir’e ne zaman gelsek hep aynı tatlılık ve sevecenlikte bir seyirciyle karşılaşıyoruz. Çok seviyorum İzmir seyircisini” dedi.

Öte yandan, Folkart Academy bünyesinde tiyatro eğitimi alan öğrenciler, ilk oyunları Sersefil Müzikali ile sahneye çıkıyor. “Sanata Değer” sloganıyla yola çıkan Folkart Academy’de tiyatro eğitimi alan öğrenciler, usta tiyatro sanatçıları ile aynı sahneyi paylaşacak. Ustalarla Tiyatro Atölyesinde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarında sahneleyecek. Öğrencilerin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte sunacağı müzikal, Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosunda 26-27 Ağustos tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak. Müzikalin ise uyuşturucu bağımlılığının, insan hayatlarına olumsuz etkilerini, darmadağan olan büyük bir aşk hikayesi üzerinden ele aldığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.