ASAYİŞ - 27 Temmuz 2015 Pazartesi 18:36

Feci ölüm!

A
A
A
Feci ölüm!

Artvin’in Seyit Onbaşısı diye tanınan Ayhan Alpaslan, Artvin Ortaköy Duganala Yaylası Mağara Boğazı mevkiinde üzerine kar kütlesi düşmesi sonucu hayatını kaybetti.


Olay bugün saat 14.00 civarlarında Ortaköy Köyü Duganala Yaylası Mağara Boğazı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ayhan Alpaslan (35) arkadaşlarıyla serinlemek amacıyla kar kütlesinin altına girerlerken bir müddet sonra kırılan kar kütlesi üzerlerine düştü.
Kar kütlesinin altında kalan 3 kişi daha sonra kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken Ayhan Alpaslan ise kar kütlesinin ardından kayboldu.
Üç arkadaşın çabaları ilk etapta sonuç vermezken daha sonra Alpaslan’ a ulaşıldı ancak ilk müdahaleleri sonuç vermedi.
Olay daha sonra 112 acil ambulans ve jandarma ekiplerine bildirilirken, olay yerinin çok uzak olması münasebetiyle ambulans geç gelebildi.
112 acil ambulans ekipleri ve jandarmanın ulaştığı anda öldüğü belirlenen Ayhan Alpaslan’ın cenazesi ambulansa konularak Ortaköy’e indirildi.
Buradan Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayhan Alpaslan’ın cenazesi yakınları ve sevenlerini büyük bir üzüntüye boğdu.

TÜRKİYE ONU ARTVİN’İN SEYİT ONBAŞISI OLARAK TANIMIŞTI
Artvin Ortaköy’de kar kütlesinin altında kalarak can veren Ayhan Alpaslan’ı Türkiye Artvin’in Seyit Onbaşısı olarak tanımıştı. 18 Mart 2015’te Artvin’de düzenlenen Çanakkele Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği’nde Seyit Onbaşı’yı canlandıran ve tahtadan yapılmış mermiyi Artvin protokolünün önünde taşıması ve Seyit Onbaşı’ya benzerliği ile ulusal basına haber olan Ayhan Alpaslan, tonlarca ağırlıktaki kar kütlesinin altında kalarak can verdi. Ayhan Alpaslan, evli ve 2 çocuk babasıydı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da çocuklar tarihle buluştu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde ’Biz Bir Takımız’ projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti’nde tarihe yolculuk ettiler. Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi koordinesinde yürütülen ’Biz Bir Takımız’ projesi, 12. haftasına gelirken, proje kapsamındaki çocuklar, Yatağan ilçesinde bulunan Stratonekia Antik Kenti’ni ziyaret etti. Tarih ile içi içe bir gün geçiren çocuklar hem Muğla’yı hem de kültürel tarihi yakından tanıma fırsatı buldu. ’Biz Bir Takımız’ projesinin 16 haftalık süreci boyunca her hafta sonu Cumartesi günleri sosyal uyum ve spor etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda da etkinliklerin ardından Ankara Kızılcahamam yaz kampı ve şehirlerarası ziyaret programlarıyla Tunceli ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık gibi konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılırken, katılımcılar, basketbol ve oryantiring branşlarını da öğreniyor. Gençlerin farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi gibi konuları da deneyimleme fırsatı oluyor. Yaz kampından sonra Muğla ile Tunceli arasında kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla da karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilecek. Öğrencilerden Mehmet Üveyik; "’Biz Bir Takımız’ projemizin 12. haftasına geldik. Her hafta farklı konularda modüller yaptık. Eğitmenlerimizin ilgisi bize değer vermesinden çok mutlu oldum. Emeklerinden dolayı eğitmenlerimize ve liderlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.