SPOR - 23 Temmuz 2018 Pazartesi 12:52

Fenerbahçe Andre Ayew transferinde mutlu sona yaklaştı - Golcü futbolcu transferinde son durum (Andre Ayew kimdir)

A
A
A
Fenerbahçe Andre Ayew transferinde mutlu sona yaklaştı - Golcü futbolcu transferinde son durum (Andre Ayew kimdir)

Günlerdir sonucu merakla beklenen Fenerbahçe'nin, Andre Ayew transferinde mutlu sona yaklaştığı belirtiliyor. Başarılı kanat oyuncusu Andre Ayew'i kiralamak üzere olduğu iddia edilen sarı-lacivertli ekibin Swansea City ile 1,5 milyon euro'luk kiralama ücreti karşılığında el sıkıştığı gelen ilk bilgiler arasında. Peki, Andre Ayew kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte Andre Ayew kimdir sorusunun yanıtı ve yıldız futbolcunun transferiyle ilgili merak edilenler...

Fenerbahçe'nin, Andre Ayewtransferinde mutlu sona yaklaştığı belirtiliyor. Fenerbahçe'nin, Swansea City'de forma giyen Andre Ayew transferinde mutlu sona gelindiği kaydediliyor. Andre Ayew transferi ile ilgili gelen son haberlerde sarı-lacivertli ekibin Swansea City ile 1,5 milyon euro'luk kiralama ücreti karşılığında el sıkıştığı belirtiliyor. Ayew'in Fenerbahçe'ye transferi haberlerinin yer alamya başlamasıyla yıldız futbolcunun hayranları Andre Ayem kimdir sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Andre Ayew kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte Andre Ayew kimdir sorusunun yanıtı ve yıldız futbolcunun transferiyle ilgili merak edilenler ve ayrıntılar...

andre ayew, andre ayew kimdir, andre ayew fenerbahçe transferi, andre ayew kaç yaşında, andre ayew hayatı andre ayew fenerbahçe'de mi, andre ayew oynadığı takımlar

BiP Spor'un haberine göre; Fenerbahçe, forvet ve kanatlarda oynayabilen Andre Ayew'i kiralık olarak kadrosuna katmaya çok yaklaştı. Haberde Fenerbahçe'nin Ayew'e de yıllık 3,2 milyon euro'luk ücret ödeyeceği öne sürüldü. 28 yaşındaki oyuncu, geçen sezonun devre arasında West Ham United'dan 23 milyon euro karşılığında Swansea City'ye geri dönmüştü.

Peki, Andre Ayew kimdir? Andre Ayew kaç yaşında, nereli? Andre Ayew Fenerbahçe'de mi? Andre Ayew ve oynadığı takımlar, Andre Ayew hakkında merak ettiklerinizi haberin devamında bulabilirsiniz. 

MALİYETİ 4.7 MİLYON EURO

Swansea City'e kiralama bedeli olarak 1.5 milyon euro ödeneceği belirtildi. Andre Ayew'e ise 1 yıllığına 3.2 milyon euro ödeme yapacağı bilgisi verildi. West Ham United'dan Ocak ayında Swansea City'e 22.8 milyon euro karşılığında transfer olan 26 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon 36 maçta 6 gol attı ve 5 asist yaptı.
Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın da ilgilendiği konuşulan Ganalı yıldızın transferini bitirmek üzere olduğu konuşuluyor.

ANDRE AYEW KİMDİR?

17 Aralık 1989 tarihinde Fransa'nın Seclin kentinde doğdu. Tam adı Andre Morgan Rami Ayew olan Andre Ayew futbola TSV 1860 Münih altyapısında başladı. 1996-98 arasında bu kulüpte yer alan Ayew, 1999'da Gana'da babası Abedi Pele'nin sahibi olduğu Nania'da futbolunu sürdürdü. Ganalı futbolcu, 2005'te Fransa'ya döndü ve Marsilya altyapısına girdi. Burada geçen iki yılın ardından 2007'de profesyonel olan Andre Ayew, ilk dönemlerinde takımda forma şansı bulamadı ve 2008'de Lorient'e, 2009'da ise Arles'e kiralandı.
Andre Ayew bu iki kiralık dönemi iyi geçirdi ve 2010'dan itibaren Marsilya'da kadronun önemli isimlerinden biri olmaya başladı. Sergilediği performansla büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başaran Ayew, Marsilya forması altında 209 maça çıktı ve 60 gol, 25 asist yaparak takımına önemli katkılar sağladı. Bu performansı yıldız futbolcuya Premier Ligin kapılarını açtı.

Andre Ayew kimdirAndre Ayew kaç yaşında, nereli? Andre Ayew Fenerbahçe'de miAndre Ayew ve oynadığı takımlarAndre Ayew hakkında merak ettiklerinizi haberin devamında..

87 GOL ATTI

Daha önce Marsilya, Lorient, Swansea ve West Ham'da oynayan Andre Ayew, kariyeri boyunca çıktığı 333 maçta fileleri 87 kez havalandırdı.Gana Milli Takımı'yla da 42 maçta forma giyen yıldız golcü, 12 gol attı. 2015 yazında Swansea City, bonservis bedeli ödemeden Andre Ayew'i kadrosuna dahil etti. 1 yıl sonra iddialı bir kadro kurmak isteyen West Ham United onun için 24.1 milyon Euro bonservis ödedi ve Andre Ayew'i renklerine bağladı ancak burada beklentileri karşılayamadı. Ocak 2018'de Swansea City eski oyuncusu Ayew için 22,8 milyon Euro ödedi. Sezonun geri kalanında  West Ham ve Swansea formalarıyla toplamda 36 maça çıkan Ayew, bu maçlarda 6 gol, 5 asist yaptı.

AİLEDEN FUTBOLCU

28 yaşındaki Andre Ayew'in hayatından bir küçük ayrıntı.. Futbolculuk yıldız futbolcunun ailesinde babadan kalma yapılan meslek gibi... Öyle ki, Ganalı futbolcunun babası, amcası ile kardeşleri Jordan ve Ibrahim de futbol oynadı. Bu isimlerden amca Kwame Ayew'in ise yolu Türkiye'ye düştü. Kwame Ayew, 2000-01'de Yimpaş Yozgatspor'da forma giyerken, sezon sonunda Kocaelispor'a transfer oldu. Körfez ekibinde yarım sezon forma giyen futbolcu buradan Çin'in Ginde takımına katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.