VOLEYBOL - 12 Eylül 2015 Cumartesi 16:00

Filenin Sultanları rövanşa hazır

A
A
A
Filenin Sultanları rövanşa hazır

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi finali rövanş maçında deplasmanda 3-0 mağlup olduğu Macaristan ile karşılaşacak.

Türkiye ile Macaristan yarın İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi’nde karşı karşıya gelecek. Maç öncesi basın toplantısı gerçekleştiren her iki takım temsilcileri de, zorlu bir mücadele geçireceklerini söyledi.

Milli Takım Antrenörü İsmail Yengil, ilk maçta iyi oynamalarına rağmen salondan yenik ayrıldıklarını ve Macaristan’ın biraz da ev sahibi olma avantajını kullandığını belirtti. Macaristan’ın tecrübeli oyunculara da sahip olduğunu söyleyen Yengil, "Macaristan iyi bir takım ancak biz de iyi bir takımız. Yarın ki maçı alacağız. İzmirli voleybolseverlerin desteği ile mutlu sona ulaşacağız. Macaristan’daki mücadeleyi tamamen unuttuk. Hepimiz zafere odaklandık. Daha önce Macaristan’ı net skorlarla yenmiştik, yine kazanacağız" dedi.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK AVANTAJI VAR

Takım Kaptanı Meryem Boz ise takım olarak galibiyete inandıklarını söyledi. Genç voleybolcu, "Macaristan deplasmanında ummadığımız bir mağlubiyet aldık. Çok zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceğimizin bilincindeyiz. Ancak kazanacağımıza inanıyoruz. Sahaya kazanmak için çıkacağız. İzmirli voleybolseverler de bizi yalnız bırakmasınlar" diye konuştu.

Macaristan Antrenörü Jan De Brant ve Kaptan Rita Lilion da mücadeleye çok iyi hazırlandıklarını ve psikolojik olarak Türkiye’ye karşı şampiyon olma yolunda avantajları olduğunu ifade etti.

Karşılaşma saat 18.00’de İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi’nde oynanacak. Türkiye, rövanşta rakibini 3-0 veya 3-1 yendiği takdirde şampiyon takım altın sette belli olacak. Macaristan, rövanş mücadelesinde iki set alması durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir