GÜNDEM - 20 Ekim 2017 Cuma 13:35

Küçükçekmece'de film gibi tatbikat

A
A
A
Küçükçekmece'de film gibi tatbikat

Küçükçekmece Belediyesi, Sivil Savunma Amirliği tarafından gerçekleştirilen Temel Afet Bilinci Eğitimi gerçeği aratmayan Tahliye Tatbikatıyla sona erdi.

Küçükçekmece’de olası doğal afetlere karşı yapılan tatbikatlar devam ediyor. Küçükçekmece Belediyesi’nde görevli 500 personele Sivil Savunma Amirliği tarafından Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi. Verilen eğitim gerçeği aratmayan tahliye tatbikatıyla son buldu. Olası bir yangın sırasında tahliyeyi amaçlayan tatbikat, Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği Ekipleri ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) katılımıyla gerçekleşti. Afet durumlarında daha etkin müdahale amacıyla düzenlenen tatbikatta belediye personeli ile o sırada binada bulunan vatandaşların çalan sirenler eşliğinde binayı boşaltması yaklaşık 1,5 dakika sürdü, kurtarma süresi ise 14 dakikada tamamlandı. Temsili olarak çıkarılan yangın ile tatbikat gereği dumandan etkilenen bir belediye çalışanı kurtarma ekipleri tarafından halat ve sedye yardımı ile binadan başarıyla tahliye edildi. Yaralı, hazır olarak bekleyen ambulansla en yakın hastaneye ulaştırıldı. Olası bir deprem veya yangın sonrası binada mahsur kalan kişileri kurtarmaya yönelik düzenlenecek tatbikat, gerçeğini aratmadı.

‘‘Doğal afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerek’’

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, “Deprem, afet arzulanmayan hadiseler olmasına rağmen aniden karşımıza çıkabiliyor. Bizde Küçükçekmece Belediyesi olarak hazırlıklı olalım dedik. Gün içerisinde binlerce kişinin girip çıktığı bir binamız var. Bir haftadır personelimize yönelik temel afet bilinci eğitimi veriyorduk. Bu eğitimin son aşamasını da ‘Tahliye Tatbikatı’ dediğimiz bir tatbikatla neticelendiriyoruz. Burada gönüllü ekiplerimiz ve Küçükçekmece Belediyemizin sivil savunma ekibi var. Bu gün esas amaç bir alarm durumunda insanlarımız ne yapıyor, Çıkış kapılarımız gerektiği gibi çalışıyor mu, bunları test ettik. Aynı zamanda tahliye işlemi yapıldı. 2 arkadaşımız biri sedye ile diğeri de yukarıdan indirme şeklinde kurtarıldı. Böyle şeyler yaşamamak için dua ediyoruz ama hazırlıklı da olmamız gerek’’ diye konuştu.

‘‘Küçükçekmece Belediyesi hazırsa bizde hazırız’’

Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amiri olarak görev yapmakta olan Hüseyin Karadayı ise, “ Belediyemizi tebrik etmek gerek, 17 Ağustostan sonra birçok şey yapıldı ama ısrarla takip edip yapmaya devam eden bir belediyemiz var. Bu çalışmaların belediye bünyesi içerisinde yapılıyor olması çok önemli. Çünkü belediye çalışanları literatürde ki profesyonel acil müdahale ekipleri statüsüne giriyor. Dolayısıyla belediye çalışanlarının bu konuda daha hazırlıklı olması gerekiyor. Biz Küçükçekmece Belediyesi hazırsa bizde hazırız diyebiliriz. Aslında burada yapmış olduğumuz bu, belediyemiz hazır. Bundan sonra da Küçükçekmece halkının eğitimleriyle birlikte, Küçükçekmece’yi afetlere daha dirençli hale getireceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Serdal Altıntepe
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Av. Vural: ’’Süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması gerekir’’ Elazığ’da bir lisede 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen okul müdürü tutuklandı. Avukat Eda Vural, sürecin iddia dahi olsa delillerin toplanması açısından tutuklamanın tedbiren yapılması kanaatinde olduklarını, yargı makamının da kendileri ile aynı kanaatte olduğunu söyledi. Olay, Elazığ’da bir lisede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kız çocuğu CİMER’e şikayette bulunarak okul müdürü G.C.’nin kendisini taciz ettiğini ileri sürdü. Soruşturma başlatılırken, olayın duyulmasıyla 7 öğrenci daha şikayette bulunarak okul müdürünün kendilerini taciz ettiğini iddia etti. 28 Martta gözaltına alınan G.C., bir gün sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken son olarak bir kızın daha şikayetçi olması üzerine G.C., yeniden ifadesi alınmak üzere polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Okul müdürü, çıkarıldığı Elazığ 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 öğrenci şikayette bulundu Davaya müdahil olan Avukat Eda Vural, 8 öğrenci ile başlayan sürecin 9’uncu öğrencisinin şikayeti ile birlikte devam ettiğini söyledi. Av. Vural, ’’9’uncu öğrencinin şikayetinin ardından savcılık makamı harekete geçti. Şüpheliyi tutuklama talebi ile Elazığ 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti ve şüpheli tutuklandı. Kararı doğru ve yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Bu süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması gerekir, delillerin toplanmasının da sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tutuklamanın tedbiren yapılması gerektiğinin kanaatindeydik. Yargı makamlarının da bizle aynı kanaatte olduğu için mutluyuz. İdari soruşturma başlatıldı diye biliyorum. İdariyi soruşturmaya ilişkin herhangi bir karar verilmedi diye bilgimiz var, onunla ilgili de en kısa sürede karar verileceğini düşünüyorum açıkçası’’ dedi.
Düzce Fındık katma değeri yüksek ürün haline gelecek DÜZCE(İHA) – Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programınca finanse edilen Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü projesinde üretim aşamasına gelindi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte geliştirilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı aracılığıyla uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programınca finanse edilen Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü projesinde üretime geçildi. Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜFAM) Laboratuvarına kurulan model fabrika ile fındık üreticileri hasat etmiş oldukları fındıkları işleyerek katma değeri yüksek ürün haline getirebilecek. Kurulan model fabrikayı yerinde inceleyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık ve Meclis Başkanı Tanju Acar, model fabrika hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Model fabrikanın test çalışmalarını da inceleyen Erdoğan Bıyık, bu önemli projede Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. DÜFAM Laboratuvarına kurulan model fabrikanın bölgedeki üreticiler için örnek bir uygulama olacağını belirten Bıyık, “Dünyanın en önemli fındık üreticisi bölgelerinden biri olan Düzce’de bu özel uygulamayı oluşturmuş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Model fabrikada kabuklu fındıktan ambalajlanmış son ürüne kadar olan aşamalar titizlikle yapılabiliyor. Bu uygulama ile üreticiler kendi işlerinin patronu olabilecek ve ülkemize daha fazla katma değer sağlayabileceklerdir. Test çalışmaları tamamlandığında inşallah önümüzdeki günlerde model fabrikamızın açılışını da gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu.