DİĞER SPORLAR - 03 Mayıs 2015 Pazar 11:44

Fırat Aslan rakibini devirdi

A
A
A
Fırat Aslan rakibini devirdi

Almanya’nın Dachau kentinde ringe çıkan yarı ağır sıklet boksörümüz Fırat Arslan, tüm masa hakemlerinin ortak kararıyla ringden zaferle ayrıldı.

Türk boks tarihinin şampiyon boksörü Arslan, Macar rakibi karşısında maça kontrollü başladı. İlk raunt boksörlerin karşılıklı olarak birbirlerinin gücünü tartmakla geçti. İkinci rauntta boksörümüz ringe şimşek gibi girerek rakibine baskı yaptı. Bu raunttan itibaren üstünlüğü eline alan sporcumuz, ilerleyen rauntlarda mutlak üstünlüğünü ortaya koydu. Altıncı raunda doğru yorgunluk belirtileri gösteren rakibin aksine Fırat Arslan, mükemmel kondisyonu ile daha da atak dövüşmeye başladı. Maçın sonlarına doğru gittikçe açılan Fırat, Macar rakip Gyula Bozai’ye oranla oldukça üstün performans sergilerken, köşeye sıkıştırdığı rakibini zaman zaman indirebilecek pozisyonlara sokmayı başardı.

Karşılaşmanın yapıldığı salon tıklım tıklım doluyken, gurbetçi vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve tezahüratlarla başarılı sporcuya destek verdiler. Karşılaşmaya Dünya Kıtalar Arası Ağır Sıklet şampiyonu Erkan Teper ve eski Avrupa Şampiyonu Luan Krasniqi de katılarak sporcumuzu desteklediler.

"HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU"

Karşılaşmanın ardından basına bir açıklama yapan Fırat Arslan, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek, "Bugünkü maçtaki performansımla formumun ne kadar iyi olduğunu herkese bir kez daha gösterdim. Hedefim yeniden dünya şampiyonu olarak ülkeme altın kemeri yeniden getirmekti. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Arslan'ın basın danışmanı Vedat Alyaz ise, dünya şampiyonluğuna çok yakın olduklarını ifade ederek, "Önümüzdeki aylarda görüşmeler başlayacak. Fırat, bu maçın ardından dünya sıralamasındaki yerini ilk beşe yükseltecektir diye düşünüyorum. Bu bile Türk boksu adına büyük bir başarıdır. Bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında bir dünya şampiyonluk maçı daha yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.