DÜNYA - 06 Ocak 2017 Cuma 17:37

Fransa Büyükelçiliğine yürüdüler

A
A
A
Fransa Büyükelçiliğine yürüdüler

Kosova’nın eski başbakanlarından ve muhalefet partisi AAK lideri Ramush Haradinaj’ın geçen gün Fransa polisi tarafından gözaltına alınması başkent Priştine protesto edildi.

Yüzlerce Kosovalı, Fransa’nın Priştine Büyükelçiliği binası önünde protesto yürüyüşü düzenleyerek Haradinaj’ın bir an önce serbest bırakılmasını talep etti. Protesto yürüyüşüne, AAK parti sempatizanları, ana muhalefet partisi Vetvendosje Hareketi ile Kosova Kurtuluş Ordusu Gazi dernekleri üyeleri katıldı. Priştine’nin merkezinden başlayan protesto yürütüşüne katılan yüzlerce Kosovalı, Fransa Büyükelçiliği önünde “Ramushi” , “Ramushi”, Ramush serbest bırakılmasın” şeklinde slogan atarak, Fransa’yı protesto etti. Eksi 12 derecede düzenlenen protesto yürüyüşüne katılanlar ellerinde “Ramusha özgürlük” pankartlarını taşıyarak, sık sık Kosova Kurtuluş Ordusu’nun kısaltması olan “UÇK”, “UÇK” diye slogan attı. Kosova Polisi tarafından sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı Fransa Büyükelçiliği önünde kısa bir süre kalan göstericiler daha sonra başbakanlık binasının bulunduğu meydanda toplandı.

1998 -1999 yıllarında Kosova’daki savaşında Kosova Kurtuluş Ordusu’nun (UÇK) komutanlarından biri olan ve halen muhalefetteki “Kosova Geleceği İçin İttifak”ın (AAK) genel başkanlığı görevini sürdüren Haradinaj’ın, Sırbistan makamlarının çıkardığı uluslararası yakalama kararı nedeniyle geçen gün Fransa’nın doğusundaki Basel-Mulhouse-Freiburg Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Kosova’da 2004 yılının Aralık ayından 2005 yılının mart ayına kadar başbakanlık görevini yürütmüş olan Ramush Haradinaj, Lahey’deki “Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi” (ICTY) iki kez beraat etti.

Ramush Haradinaj’ın Fransa polisi tarafından gözaltına alınması, başta Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Başbakan İsa Mustafa ve Meclis Başkanı Kadri Veseli olmak üzere liderlerin tepkisine yol açtı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."