GÜNDEM - 25 Ağustos 2017 Cuma 16:03

Fuat Uğur: 'Hakim ve Savcılara sesleniyorum! Aydın Doğan'a hak ettiği cezayı niye vermiyorsunuz?'

A
A
A
Fuat Uğur: 'Hakim ve Savcılara sesleniyorum! Aydın Doğan'a hak ettiği cezayı niye vermiyorsunuz?'

TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programında Doğan Holding’in sahibi Aydın Doğan’ın “Akaryakıt vurgununu” gündeme getiren Uğur ve Küçük, Doğan’ın devleti 6.3 milyon dolarlık vergi kaybına uğrattığını gözler önüne serdi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan açılan petrol ihalesini usulsüz bir şekilde Aydın Doğan’ın şirketi Petrol Ofisi’nin kazandığına değinen Cem Küçük; Altay Tokat Paşa’nın bu ihaleye dava açtığını ve Doğan Grubu tarafından linç edildiğini şöyle anlattı:

Aydın Doğan adına açılan davaların hala devam ettiğini belirten Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, hakim ve savcılara seslenerek, ''Aydın Doğan'a hak ettiği ceza verilsin'' dedi.

CEM KÜÇÜK: 'AYDIN DOĞAN BİR YOLUNU BULUYOR'

Doğan'ın 28 Şubat davalarını da hatırlatan Gazeteci yazar Cem Küçük, “Altay Tokat Paşa'yı linç ettileri. Güneydoğu'daki ''Görevini iyi yapmadılar'' diye asılsız haberlerle bitirdiler. Tokat Paşa, Abdullah Öcalan tarafından hedef gösterildiği halde, koruması kaldırılıyor, lojmandan çıkarıltılmıştı. O zamanlar 2001 Türkiye'si öyleydi, yargı Aydın Doğan'ı koruyordu. Çünkü yargı, Doğan'ın emrindeydi. Türkiye'yi Doğan yönetiyordu. Ülke bu haldeydi. Bu ülkeyi medya patronu yönetiyordu. Bakırköy'de 2015'in Eylül ayında terörle mücadele dosyası açıldı. Doğan'ın FETÖ ve PKK'ya yardım davaları hala devam ediyor. Kağıt kaçakçılığı var 22 yıl 23 yıl, petrol kaçakçılığı var 24,5 yıl var, 28 Şubat davasında ise yargı hala harekete geçmedi. Aydın Doğan bu isim yine bir yolunu buluyorlar. Karargah rahatsız manşetini attılar bir kaç ay önce orduyu göreve çağırdı bunlar '' şeklinde konuştu.

FUAT UĞUR: 'DAVA SONUÇLANMAZSA KAFALARDA SORU İŞARETİ ORTAYA ÇIKACAKTIR'

30. Anadolu Adliyesi'ni ve 30. Asliye Hukuk hakimlerini ve savcılarına çağrıda bulunan Uğur, '' 2001 yılında olan bir olay. Aradan tam 16 yıl geçmiş. Bu dava çok net, sonuçlandırılmayacak bir dava değil. Noter zaptı ile tespit edilmiş. Ve ortada 1,2 milyar liralık bir yolsuzluk var. Bu Türkmenlerin ve bu halkın kursağından kesilen paralarla elde edilmiş bir paradır. Bu davayı sonuçlandırmıyorsanız şayet hukuk bence görevini yapmıyordur. Bu dava bir an önce sonuçlandırılmalı. Aksi taktirde kafalarda soru işaretleri ortaya çıkmaya başlayacak'' diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir