SPOR - 17 Ekim 2014 Cuma 18:44

Futbolun ustaları Elazığ'da

A
A
A
Futbolun ustaları Elazığ'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor' projesi kapsamında Hasan Şaş ve Tanju Çolak'ın da aralarında bulunduğu futbolun efsanevi isimleri Elazığ'a gitti.

'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor' projesi kapsamında Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal ve Ogün Temizkanoğlu Elazığ'a geldi. Elazığ'da panele katılan ardından da Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret eden futbolcular, hayranları ile de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Atatürk Stadyumu'na geçen futbolcular, burada çocuklara futbol topu dağıttı. Topları almak isteyen çocuklar zaman zaman izdihama neden oldu. Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal ve Ogün Temizkanoğlu'nun yer aldığı futbol takımı ilk önce kız takımı ile ardından da erkek takımı ile gösteri maçı yaptı.

Proje ile ilgili bilgi veren Tanju Çolak, "Futbolun ustaları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun gençleriyle buluşuyor projesinin Elazığ ayağındayız. Yaklaşık 2,5 aydır devam ediyor. Van’dan Kars'a, Şırnak’tan Mardin’e, Midyat'a, Muş’a Iğdır'a kadar giden bu arkadaşlarıma, bu efsanelere bu güzel insanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel karşılanıyor, kucaklanıyoruz. Çok güzel misafir perverlikler gösterip, bağırlarına basıyorlar. Biz onları heyecanlandırıyoruz, onlar bizi heyecanlandırıyorlar. Gerçekten bu proje ile gurur duyuyorum. Buradan şunu söylemek istiyorum; projeye desteği olan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve müsteşarımız Faruk Özçelik’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Projenin doğru yolda olduğunu belirten Çolak, "Bizi bugüne kadar hep televizyondan görmüşler, seyretmişler. Sanal olarak bir sevgi var. İşte biz bunu artık yanlarına kadar giderek onlarla kucaklaşmak, aynı havayı teneffüs etmek, onların varlığını, onların değerli olduklarını göstermek için buralardayız. Ali Gültekin'le, Hamisi'yle, Hasan Şaş'la, Semih ile yani bu güzel insanlarla burada olmak heyecan veriyor.

Bu efsaneler, bu güzel insanlar olay varmış yokmuş hiç değinmiyorum, ama bizim için önemli olan bu gençliğe hizmet vermek, onları sevip, kucaklamak, değer vermek. Onların eğitimine eksiklerine yardımcı olabilmek bizim için çok önemli. Bunu da yapıyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

HALİL İBRAHİM VARLI 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.