SPOR - 04 Aralık 2015 Cuma 19:09

Galatasaray 3-0 Bursaspor -Maç özeti- (Galatasaray-Bursaspor maçı özeti)

A
A
A
Galatasaray 3-0 Bursaspor -Maç özeti- (Galatasaray-Bursaspor maçı özeti)

Galatasaray Bursaspor maçı skoru, Galatasaray Bursaspor maçı kaç kaç bitti? Galatasaray Bursaspor geniş özeti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında kendi evinde Bursaspor’u 3-0 mağlup etti. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

14. dakikada sol kanattan Hakan Balta’nın ceza sahası içine yaptığı ortada altı pasın içinde bulunan Burak Yılmaz’ın vuruşunda top üsten auta çıktı.

25. dakikada Dzsudzsak'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Traore'nin sert vuruşunda top kaleci Muslera’dan geri döndü. Savunma dönem topu uzaklaştırdı.

26. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Necid'in ceza sahsı içine girerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

30. dakikada Traore'nin ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Emre Taşdemir'in vuruşunda Muslera'ya çarpan top kaleye paralel bir şekilde çıktı.

45. dakikada Selçuk’un ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak baraja çarparak kornere çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada Yasin’in sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada topa iyi yükselen Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert’te kaldı.
52. dakikada Dzsudzsak'ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Emre’nin sert vuruşunda top auta çıktı.
54. dakikada Emre’nin ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Dzsudzsak'ın rakibini geçerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.
63. dakikada sağ kanatta ceza sahası içine giren Podolski’nin yaptığı ortada ön direkte topa iyi yükselen Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
68. dakikada Sabri’nin kafa pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Podolski’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
80. dakikada Podolski’nin pasında sağ kanattan son çizgiye inen Sabri’nin ortasında ön direkte topla buluşan Burak Yılmaz’ın vuruşunda altı pasın içinde Yasin’e çarpan top ağlarla buluştu. 2-0
89. dakikada Podolski’nin ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz’ın sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert’in sağından ağlarla buluştu. 3-0

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Suat Arslanboğa xx, Alpaslan Dedeş xx, Uygar Bebek xx
GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx, Chedjou xx, Semih Kaya xx, Hakan xx (Tarık dk. 59 x), Selçuk xx, Jose Rodriguez xx (Bilal dk. 57 x), Yasin xx (Olcan Adın dk. 86 x), Sneijder xx, Podolski xx, Burak Yılmaz xx
YEDEKLER: Cenk, Umut, Sinan, Emre Çolak
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
BURSASPOR: Mert x, Erdem x, Serdar Aziz x (Sivok dk. 23 x), Dany x, Emre xx, Aziz xx, Bekir xx, Traore xx (Cuenca dk. 79 x), Dzsudzsak xx, Josue xx, Necid xx (Tom de Sutter dk. 86 x)
YEDEKLER: Harun, Jourkera, Hosogai, Luis Advincula
TEKNİK DİREKTÖR: Ersel Uzğur
GOLLER: Podolski (dk. 68), Yasin Öztekin (dk. 80), Burak Yılmaz (dk. 89) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Jose Rodriguez, Sneijder (Galatasaray), Traore (Bursaspor)
 

MEHMET SELMAN BEKTAŞ - MEHMET ŞİRİN TOPALOĞLU
İSTANBUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "Doğayı ve çevreyi koruyacak nesilleri İlkadım’da yetiştireceğiz" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak önemli yatırımlar yapacağız" dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (Tap) Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Projesi”ne İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri destek verdi. Atık pillerin doğayı kirletmemesi ve dönüşüme kazandırılması amacıyla; çevreye büyük oranda zarar veren ve kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, resmi kurum ve okullara bıraktığı atık pil toplama noktalarından çıkan piller düzenlenen program dahilinde toplanıyor. Bu kapsamda İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenciler farkındalık oluşturarak 10 kilo atık pil topladı. "Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz" Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımızda atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Duyarlı öğrencilere teşekkür etti Çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okula bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanrıseven de Okul Müdürü Hamza Sofuoğlu ile birlikte öğrencileri tebrik etti.
Adıyaman Milletvekili Kurt, Koçali Barajı ile ilgili iddiaları yalanladı AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Resul Kurt, Koçali Barajı’nın iptal edildiği iddialarıyla ilgili iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Adıyaman’da tarımsal üretimde büyük bir önemi olan Koçali Barajı’nın hem ülke ekonomisine hem de Adıyaman ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Milletvekili Kurt, "Koçali projesinin iptal edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Koçali Baraj İnşaatına 21.11.2014 tarihinde başlanmıştır. Gövde sıyırma kazıları, dolusavak, derivasyon tüneli, batardo, ulaşım yolu, Bulam tüneli ve gövde kaya dolgu imalatlarına başlanmıştır. İşin devam sırasında baraj sol sahilinde muhtelif noktalarda heyelanlar meydana gelmiştir. Sonrasında iyileştirme önlemlerinin alınması ve heyelandan etkilenen yapıların yer değişikliğinin yanı sıra derivasyon tünelinin uzatılması gibi önlemler hakkında DSİ 20.Bölge Müdürlüğü ve ilgili Daire Başkanlıklarınca çalışmalar yapılmaktadır. Ancak, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında USGS tarafından yapılan hesaplamalara göre yaklaşık olarak 0,48 g ivme değerine maruz kaldığı görülmektedir. Bölgenin depremsellik durumunun değişmesinden kaynaklı mevcut Koçali Barajı Sismik Tehlike Analiz Raporu güncellenmekte olup güncel sismik parametreler kullanılarak yapılara ait stabilite hesapları yenilenmektedir. Oluşan depremler sonrasında bahse konu çalışmalara ivedilikle başlanılmış olup sonuçlanması akabinde inşaat çalışmalarına devam edilecektir. Koçali Sulaması Yaklaşım Kanalı ve Tüneli işinde yüzde 68 fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup inşaat çalışmaları devam etmektedir. Koçali Barajı Ana İletim Hattı ve Sulaması işinde ise yüzde 17 fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalara devam edilmektedir. Aynı iş muhtevasında devam eden çalışmalar kapsamında 21 köyde toplam 25 bin 14 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışması yapılacaktır. 2014 yılında 4 bin 568 hektar alanın tescil edilerek arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir. Adıyaman Koçali İçme Suyu Tesisleri işinin projeleri tamamlanmış olup önümüzdeki dönemde ihale edilmesi planlanmaktadır” dedi.