SPOR - 27 Şubat 2017 Pazartesi 10:19

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

A
A
A
Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Beşiktaş maçı son dakika bilgileri haberimizde... Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray sahasında lider Beşiktaş'ı ağırlıyor. Sarı kırmızılılar için tamam ya da devam siyah beyazlılar için ise şampiyonluk yolunda büyük bir adım anlamına gelen mücadeleyi Bülent Yıldırım yönetecek. Futbol seveler dev derbi öncesi maçın ne zaman ve saat kaçta yayınlanacağını merak ediyorlar. Peki GS BJK maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Beşiktaş ve Galatasaray, bugün oynayacakları derbiyle birlikte toplamda 341. kez karşı karşıya gelecekler. Geride kalan 340 karşılaşmada sarı-kırmızılı ekibin 121, siyah-beyazlı ekibin ise 107 galibiyeti bulunuyor.
Galatasaray ile Beşiktaş Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında pazartesi günü saat 20.00'de TT Arena'da karşı karşıya gelecek. İki takım daha önce 340 kez birbirlerine rakip oldu. Bu maçlarda siyah-beyazlı takım 107 galibiyet alırken, Galatasaray ise rakibini 121 defa mağlup etme başarısı gösterdi. Taraflar 112 maçta birbirine üstünlük sağlayamadı.

Saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Beşiktaş derbisi bu akşam saat 20:00'da Türk Telekom Arena'da başlayacak. Bülent Yıldırım'ın düdük çalacağı mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Son maçlarda Galatasaray üstün

Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 maçta ise üstünlük Galatasaray’da bulunuyor. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmaların 5’ini kazanırken, siyah-beyazlılar ise 2 galibiyet aldı. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Kara Kartal'ın 10 golüne, Cim-Bom 17 golle karşılık verdi.

Süper Lig’de 118. randevu

İki takım Süper Lig’de de 117 kez karşılaştı. Bu maçlarda Galatasaray 43, Beşiktaş 32 galibiyet aldı. 42 mücadele beraberlikle sonuçlandı. 117 maçta sarı-kırmızılılar 146 kez rakip fileleri havalandırırken, siyah-beyazlılar ise 123 gol kaydetti. Beşiktaş, son üç maçta ise Galatasaray'a kaybetmedi.

TT Arena’da son derbi Beşiktaş’ın

Beşiktaş, 8 Mayıs 2016'da Türk Telekom Arena’da oynanan son derbide rakibini Mario Gomez’in attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Ligin ilk yarısında Vodafone Arena’da oynanan son karşılaşma ise berabere bitti. Galatasaray, Eren ve Bruma’nın golleriyle maçın ilk yarısını önde kapamış olsa da, Marcelo ve Cenk Tosun’un gollerine engel olamamış ve mücadele 2-2’lik eşitlikle sonuçlanmıştı.

Aslan evinde üstün

Galatasaray, toplamda evinde oynadığı 161 karşılaşmanın 75’ini kazandı. Siyah-beyazlılar ise rakip sahada 31 galibiyet alabildi. 55 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Süper Lig’de ise Galatasaray’ın ev sahipliğinde oynanan 58 maçın 23’ünde sarı-kırmızıların üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş, bu maçların 14’ünü kazanırken, 21 maç da berabere bitti.

Beşiktaş üç maçtır kaybetmiyor

Beşiktaş, Galatasaray'a karşı oynadığı son üç maçı kaybetmedi. Kara Kartal, bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Ancak siyah-beyazlılar rakibi karşısında en son 2010-2011 yılları arasında dört maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı.

TT Arena’da karşılıklı gol yok

İki takım arasında TT Arena'da oynanan son üç maçta karşılıklı gol atılmadı. Bu mücadelelerin ikisinden Galatasaray 2-0 ve 1-0’lık skorlarla galip ayrılırken, son karşılaşmayı ise Beşiktaş 1-0 kazandı. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Bülent Yıldırım, 2,5 yıl sonra derbi yönetecek

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasında Bülent Yıldırım görev yapacak. Yıldırım, 2 yıl 4 ay sonra ilk kez bir derbi maçta düdük çalacak. Son derbisine Kasım 2014'te çıkan Ankara bölgesi hakemi, 2014-2015 sezonu 8. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve sarı-lacivertli ekibin 2-0 galip ayrıldığı Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde düdük çalmıştı.

10. derbi

Bülent Yıldırım, kariyerinde 10. kez derbi maçta görev yapacak. FIFA kokartlı hakem, şu ana kadar 3 kez Galatasaray-Beşiktaş mücadelesi yönetti. Yıldırım'ın düdük çaldığı bu karşılaşmalarda Galatasaray 1 galibiyet alırken, 2 mücadele de berabere sonuçlandı.

60 kart, 5 penaltı

Bu sezon Süper Lig'de 21 haftada 12 maç yöneten 45 yaşındaki tecrübeli hakem, 56 kez sarı kartına başvururken, 4 kez de kırmızı kartına başvurdu. Yıldırım, bu karşılaşmalarda da 5 kez penaltı noktasını gösterdi.

Galatasaray, Yıldırım ile gülüyor

Bu sezon Galatasaray'ın 1 maçında görev alan Yıldırım, ligin 1. haftasında TT Arena'da sarı-kırmızılıların Kardemir Karabükspor ile oynadığı karşılaşmayı yönetmişti. Galatasaray, bu karşılaşmada rakibini 1-0 mağlup etmeyi başarmış, 3 puanı hanesine yazdırmıştı.

Beşiktaş'a 20 galibiyet

Kariyerinde Beşiktaş'ın 34 karşılaşmasını yöneten Bülent Yıldırım, düdük çaldığı bu karşılaşmalarda siyah-beyazlılar 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray, 646 gündür derbilerde sessiz

Galatasaray, ligdeki en son derbi galibiyetini 646 gün önce TT Arena’da oynanan Beşiktaş maçında 2-0'lık skorla almıştı. Süper Lig’in 22. haftasında TT Arena’da Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray’ın son derbi maçlarındaki sessizliği dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar; ligdeki en son derbi galibiyetini 2014-2015 sezonunun 33. haftasında evinde Beşiktaş'la oynadığı maçta aldı.

Aslan derbilerde 646 gündür 3 puana hasret

Sarı-kırmızılılar; derbilerdeki en son galibiyetini 646 gün öce Beşiktaş’a karşı 2-0’lık sonuçla aldı. Galatasaray daha sonra oynadığı 6 derbi maçından 3 puan alamadı. Aslan, bu karşılaşmalarda 3 kez beraberlikle sahadan ayrılırken, 3 kez de rakiplerine mağlup oldu. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar, rakip fileleri 6 kez havalandırırken, kalesinde de 8 gol gördü.

Galatasaray'ın son derbilerdeki performansı şöyle:

2014-2015 sezonu
Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0
2015-2016 sezonu
Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1
Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1
Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0
Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1
2016-2017 sezonu
Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2
Fenerbahçe: 2 - Galatasaray: 0 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Beşiktaş derbilerinde Güneş'li günler

Şenol Güneş, Beşiktaş'ta teknik direktörlüğe geldiği günden bu yana derbilerde sergilediği başarılı grafikle ön plana çıkıyor.  Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı konuk edecek. TT Arena'da oynanacak olan kritik derbi maçında Bülent Yıldırım düdük çalacak.

Güneş ile geri dönüş

Beşiktaş'ta bundan 2 yıl önce yaşanan en büyük sıkıntılardan biri derbi maçlarında galip gelememekti. 2015-2016 sezonunda Slaven Bilic'in görevden ayrılmasının ardından Beşiktaş'ta Teknik Direktörlüğe Şenol Güneş getirildi. Deneyimli çalıştırıcının göreve gelmesiyle birlikte siyah-beyazlı takım derbilerde istediği sonuçları da almaya başladı. 2015-2016 sezonuyla birlikte Beşiktaş'ta ki serüveni başlayan Şenol Güneş, ilk derbi maçını Fenerbahçe'yle oynadı. 2014-2015 sezonunda Slaven Bilic yönetiminde derbilerde bırak galip gelmeyi rakip kaleye gol dahi kaydedemeyen siyah-beyazlılar, Şenol Güneş ile çıktığı ilk derbi maçında Fenerbahçe ağlarına 3 gol birden kaydederek sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Ardından Galatasaray ile ligin 15. haftasında karşılaşan siyah-beyazlı takım evinde ezeli rakibini 2-1'lik skorla mağlup etti. Şenol güneş yönetiminde ligde iki yılda toplam 6 derbi maçına çıkan Beşiktaş, bu maçlarda 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Rakip ağlara bu 6 maçta 8 gol kaydeden siyah-beyazlı futbolcular, kendi kalesinde ise 7 gol gördü. Beşiktaş, ligde Güneş yönetiminde 2015-2016 sezonunda sadece Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-0'lık galibiyetle sahadan ayrıldığı maçta puan alamadı. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Tudor, ilk derbisine çıkacak

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Beşiktaş maçıyla birlikte ilk derbisine çıkacak. Tudor, Kardemir Karabükspor’u çalıştırdığı dönemde siyah-beyazlılarla 2 kez karşılaştı ve 1 galibiyet ile 1 mağlubiyet aldı.
Sezona Kardemir Karabükspor ile başlayan Tudor, Süper Lig’in 20. haftasında oynanan Beşiktaş maçından sonra Galatasaray’ın başına geçti. Hırvat teknik adam, ligdeki ilk maçına da TT Arena’da oynanan Galatasaray maçıyla çıkmıştı. Sarı-kırmızılıların genç çalıştırıcısı, bu hafta TT Arena’da oynayacağı maç ile birlikte ilk derbisine çıkacak.

Tudor, evinde kaybetmiyor

Hırvat çalıştırıcı, Kardemir Karabükspor ile ligde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile 6 kez karşılaştı. Tudor, evinde oynadığı maçlarda galibiyet elde ederken, deplasmandaki mücadelelerden ise mağlubiyetle ayrıldı. Igor Tudor, bu takımlara karşı en farklı mağlubiyetini deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’ye 5-0 yenilerek aldı. 38 yaşındaki teknik adamın Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı oynadığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Galatasaray: 1 - Kardemir Karabükspor: 0
Beşiktaş: 3 - Kardemir Karabükspor: 1
Kardemir Karabükspor: 4 - Trabzonspor: 0
Fenerbahçe: 4 - Kardemir Karabükspor: 0
Kardemir Karabükspor: 2 - Galatasaray: 1
Kardemir Karabükspor: 2 - Beşiktaş: 1

Tudor, Beşiktaş’a karşı 1’e 1

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, Beşiktaş ile Kardemir Karabükspor’u çalıştırdığı dönemde 2 kez karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena’da oynanan maçı 3-1 kazanırken, Karabükspor ise evindeki mücadeleden 2-1 galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda Beşiktaş fileleri 4 kez havalandırırken, Kardemir Karabükspor ise 3 gol kaydetti.

Tudor’un büyük takımlara şansı tutmuyor

Tudor, geçtiğimiz sezon Yunan Ligi takımlarından PAOK'u çalıştırırken, ligin güçleri takımları Olympiakos ve Panathinakos’a karşı 5 maça çıktı. Bu maçlarda Hırvat çalıştırıcı, 3 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Igor Tudor, Hajduk Split’in başındayken ise Hırvat Ligi’nin güçlü takımlarından Dinomo Zagreb’e karşı 10 maçta 7 mağlubiyet aldı. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Muslera rekor için derbiye çıkacak

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisiyle kulüp tarihinde ‘Ligde en fazla forma giyen yabancı futbolcu’ rekoruna sahip Simovic’in 188 maçlık rekoruna ortak olacak. 

Sarı-kırmızılıların deneyimli kalecisi Muslera, yarın TT Arena’da oynanacak Beşiktaş maçında Teknik Direktör Igor Tudor’un forma vermesi halinde rekora ortak olacak. Uruguaylı kaleci, siyah-beyazlılara karşı oynayarak sarı-kırmızılıların efsane kalecisi Simovic’in rekorunu egale edecek. Muslera, böylece 188 kez Galatasaray forması giyen Simovic ile kulüp tarihinde ligde en fazla forma giyen yabancı oyuncu olacak.

6 sezon 10 kupa

Muslera, Galatasaray’a 2011-2012 sezonunda İtalya’nın Lazio takımından transfer olmuştu. Deneyimli kaleci sarı-kırmızılı forma ile 3 Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa kazandı.

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Beşiktaşlı taraftarlar 2726 gün sonra Galatasaray deplasmanında

Beşiktaşlı taraftarlar, 2726 gün sonra Galatasaray deplasmanında takımlarını destekleyecek.
Galatasaray, Süper Lig’in 22. haftasında yarın TT Arena’da Beşiktaş ile oynayacak. Bu sene İstanbul İl Güvenlik Kurulu’nun aldığı karardan sonra deplasman yasağı kalkmıştı. Ligin ilk yarısında 5. haftada Vodafone Arena’da oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisiyle de uzun bir aradan sonra ilk kez rakip taraftar deplasmana gelmişti.

En son 2008-2009 sezonunda

Beşiktaş taraftarı 2726 gün sonra TT Arena’da oynanacak derbide takımlarının yanında olacak. Siyah-beyazlı taraftarlar en son 2008-2009 sezonunda Ali Sami Yen’de oynanan derbide deplasman tribününde yer aldı. O karşılaşmayı Galatasaray 3-0'lık skorla kazanmıştı. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Pas derbisi

Galatasaray ile Beşiktaş ligin 22. haftasında derbi maçında karşılaşacak. İki takımın da kritik derbi öncesi en etkili silahı orta sahada rakibi bunaltacak pasları yapıyor olması.  Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı konuk edecek. TT Arena'da oynanacak maçta Bülent Yıldırım düdük çalacak.

Zirvedeler

Hem Galatasaray hem de Beşiktaş ligin en çok topa sahip olan takımı. İki takım da topu ayağında tutmayı ve ataklarını pas oyununun devamına göre yapmayı seviyor. Ligde geride kalan 21 haftada Galatasaray ve Beşiktaş maç başına yüzde 62'lik topa sahip olma oranıyla ligin en çok topla oynayan takımları arasında zirvede yer alıyor. Ancak Beşiktaş, yüzde 62 topa sahip olma oranıyla mücadele etse de Galatasaray'a oranla oyunu daha dikine oynayan bir oyun yapısına sahip. Sarı-kırmızılı takım ise daha çok ilk planda yana ve ardından atağın şekline göre dikine oynuyor. Bunda en önemli etken ise iki takımın orta sahasında yer alan isimlerin farklı özelliklere sahip olması olarak gösteriliyor.

Atiba ve Tolga

Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson, siyah-beyazlı takımın pas bağlantılarının kilit ismi. Kanadalı futbolcu ligde 19 maçta siyah-beyazlı formayı giydi. Atiba, geride kalan müsabakalarda maç başına 71 pas başarısı ve yüzde 94'lük pas başarı yüzdesi ile mücadele ediyor. 34 yaşındaki futbolcuyu ise Galatasaray'dan Tolga Ciğerci takip ediyor. Tolga, ligde sarı-kırmızılı takım ile çıktığı 12 maçta maç başına ortalama 70 başarılı pas ortalamasıyla mücadele ediyor. İki futbolcu da kendi takımları adına önemli isimler olarak ön plana çıkarken, Atiba'nın derbi maçta ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Tolga Ciğerci'nin ise yedek soyunacağı gelen haberler arasında. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Derbiye özel koreografi

Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş ile oynanacak derbide TT Arena’yı dolduracak. Sarı-kırmızılı taraftarların derbiye özel koreografi yapması da bekleniyor.  Galatasaray, Süper Lig’in 22. haftasında yarın TT Arena’da Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Zirveye ortak olması açısından çok önem taşıyan bu maçta sarı-kırmızılıların taraftarlarına büyük ihtiyacı olacak. Derbide TT Arenanın dolu olması bekleniyor.

19 bin ortalama ile oynuyor

Galatasaray, bu sezon evinde 10 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda 7 galibiyet alırken, 3 kez de mağlup oldu. Söz konusu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı taraftarlar 19 bin 275 ortalama ile TT Arena’yı doldurdu. Seyirci ortalamasında Galatasaray; Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada bulunuyor.

Basına sızdı

Sarı-kırmızılı taraftarların derbiye özel koreografi de yapacağı öğrenildi. Koreografinin içeriğinin ise takımların yıldızlarına yönelik olacağı ifade edildi.  

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Tudor'dan taraftarlara çağrı: "Derbide birlikte olalım"

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Beşiktaş derbisi öncesi taraftarlara çağrıda bulanarak, "Derbide birlikte olalım" dedi. Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray'ın TT Arena'da oynayacağı Beşiktaş derbisi öncesi sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Igor Tudor, GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen röportajda Tudor'un açıklamaları şu şekilde:

"Sahaya çıktığımda çok özel hissedeceğim"

"Pazartesi günkü derbi için tabii ki çok heyecanlıyım... Eminim ki sahaya çıktığımda çok özel hissedeceğim. Benim için büyük bir an. Fakat ben takım kadar önemli değilim. Büyük bir maça çıkacağız. Nasıl kazanacağımıza ve takımın galip gelmesi için neler yapması gerektiğine odaklanmış durumdayım. Derbi atmosferleri hakkında güzel hikayeler dinlendim. Oynadığımda dönemde ben de bunlar tatmıştım. Bunun bir parçası olmaktan çok mutluyum."

"Benim çalıştırdığım takımlar sahaya her şeyini verir"

"Çok iyi bir hafızaya sahip değilim fakat Ali Sami Yen'deki atmosferi iyi hatırlıyorum. Çünkü maçtan sonra takımda bunun hakkında konuşmuştuk. Neredeyse 20 yıl geçti fakat saha içinde birbirimizle iletişim kuramadığımızı hatırlıyorum. Maçtan önce tribünleri görmek için sahaya çıktığımızda ıslıklar inanılmadı... Şimdi bu atmosferin benim tarafımda olmasından dolayı çok mutluyum. Benim çalıştırdığım takımlar sahaya her şeyini verir. Bundan eminim. Futbolu bilen ve sevenler için bu ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu şekilde elinizden geleni yaparken kaliteyle ki takımımızda buna çokça sahibiz, iyi sonuçlar almak kolaylaşıyor. Takım olarak oynadığımızı, birlikte savunacağımızı, savaşacağımızı ve koşacağımızı herkesin görmesini istiyorum. Buna kaliteyi de ekleyince Galatasaray'ın kazanmasını sağlayacağız. Bu benim amacım..."

"Antrenmanlarda gördüğüm kadarıyla oyuncularım da hazır"

"Rizespor maçındaki koşu mesafeleri zihinsel savaşın sonucu... Oyunculara her şeyin kafada başladığını anlattım. Kafanızda bunu arttırabileceklerini ifade ettim. Bittiğinizi düşündüğünüzde bile yüzde 15-20'lik bir ekstra gücünüz olur. Futbolcular da Rizespor karşısında her şeylerini sahaya verdiler. İnsanlar da bunu gördü. Benim oyun felsefem; antrenmanda neyi yapabiliyorsanız bunu sahada da göstermek. Bu nedenle antrenmanlarda sıkı çalışmalıyız. Sezon ortasında gelip farklı kurallar, metotlar koymak kolay değil fakat yapılması gerekiyor. Gün be gün oyuncuların hazır olduğunu görüyorum. Bu sistemi kabul ettiler. Bu nedenle mutluyum. Daha çok çalışmamız gereken alanlar var fakat ben buna hazırım. Antrenmanlarda gördüğüm kadarıyla oyuncularım da hazır..."

"Regülasyonlar olmadan bir şey başaramazsınız"

"İnsanların beni general gibi gördüğünden emin değilim. Bu yüzden 'belki' demiştim. 8-9 sene Juventus'un bir parçasıydım. İyi organizasyon konusunda, Juventus'un her parçasında görev alanların işlerini nasıl yaptığı örnek alınacak bir kulüp. Bunlara alışkınım. Eğer bazı şeylerin olması gerektiği gibi olmadığını fark edersem değiştirmek isterim. İnsanların işini yapmamasını kabul etmem. Kulüp işini yapmalı, teknik direktör olarak ben işimi yapmalıyım, oyuncular da kendi işini yapmalı. Normal olarak herkesin kendi görevlerini yerine getirmesini bekliyorsunuz. Başarıya giden tek yol bu. Regülasyonlar olmadan bir şey başaramazsınız. İyi sonuçlar almak için yapmanız gereken en temel şey de bu."

"Teknik direktör olarak hiçbir zaman tatmin olmam"

"Bu 6-7 günlük antrenman fırsatından memnunum. Oyuncuların katılımını gördüm; iyi atmosferi gördüm. Şimdi bunu Pazartesi günü sahada görmeliyiz. Tabii ki yeterli zamanımız yoktu. Teknik direktör olarak hiçbir zaman tatmin olmam. 3-4 ay geçse bile sürekli olarak yapılacak yeni bir şeyler ortaya çıkar. Sürekli olarak daha iyiye gitmeniz gerekiyor. Eğer tatmin olursanız gelişemezsiniz. Mükemmel bir makinede bile yapacak bir şeyler bulunur. İyi bir hafta geçirdik diyebiliriz. Pazartesi göreceğiz. Gün be gün, hafta üstüne hafta çalışmaya devam edeceğiz."

"Eminim ki, pazartesi bazı şeylerin değiştiğini göreceğiz"

"Beşiktaş'ı Karabük ile yenmiştim fakat Rize'ye de kaybetmiştim... Her maç birbirinden farklıdır. Aynı karşılaşmayı tekrarlayamazsınız. Karabükspor ve Galatasaray'a karşı rakiplerin motivasyonları farklı. Bu nedenle karşılaştıramazsınız. Aynı taktik ve fikirlerle sahaya çıkamazsınız. Fakat futbola bakışımı çalıştığım tüm takımlara aktarmaya çalıştım. Bunun gerçekleşmesi için zamana ihtiyacımız var. Emin ki, pazartesi bazı şeylerin değiştiğini göreceğiz. Bütün hafta çok çalıştık."

"Sözler top olup uçup gidiyor, gerçekler daha önemli"

"Teknik direktör her zaman oyuncularıyla konuşmalı. Özellikle anın önemi düşünülürse... Antrenmandan önce her gün konuşmalısınız; toplantılarda konuşmalısınız. Konuşma yaptığınızda oyuncuların bir anda uçmaya başlayacağına inanan bir insan değilim. Tabii ki katkısı olacaktır fakat antrenmanlar daha önemli. Çalışırken enerjinizi ve futbol idealleriniz takıma aktarabilirsiniz. Tüm hafta bunu kabullenip çalışan takım için Pazartesi günü yapmaları gerekenler normal hale gelecektir. Eğer antrenmanlarda savaşırlarsa, agresif olurlarsa, sahada kompakt dururlarsa maç günü çok da konuşmanıza gerek kalmaz. Maç önü toplantılarım 5 dakika sürer. 10-15 dakikalık konuşmalara inanmıyorum. Oyuncular konsantrasyonlarını kaybediyorlar. Sözler toz olup uçup gidiyor, gerçekler daha önemli."

"Önemli olan kendiniz olmak"

"En üst seviyedeki teknik direktörler için oynamış olduğum için şanslıyım. Lippi, Ancelotti, Capello... Her birini izleyip bir şeyler öğrenebilirdiniz. Her birinden kendime bir şeyler kattım. Fakat onlardan biri olamazsınız. Kendiniz olmalısınız. Futbol sürekli değişim içinde. 20 yıl içinde benim oynadığım dönemden bu yana pek çok şey değişti. Diğer iyi antrenörlerin neler yaptığını gözlemlemelisiniz. Günün sonunda önemli olan sizin fikirleriniz. Nasıl bir futbol oynatmak istediğinize dair kesin bir düşünceniz olmalı. Bunu aktaracak da kaliteye sahip olmalısınız. Güzel bir atmosfer yaratıp iyi bir enerjiyle çalışan bir takım yaratmalısınız. Kilit nokta bu. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Bunun için de buradayız."

"Hep beraber olalım"

"Pazartesi günkü derbi için taraftara mesajım bizimle beraber olmaları. Oyuncularım her şeylerini sahaya yansıtacaklar. Bu kısa dönemde bunu gördüm. Yapmak istiyorlar. Pazartesi günü hep birlikte olalım." 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Sabri 350. maçına çıkıyor

Galatasaray’ın tecrübeli oyuncusu Sabri Sarıoğlu, bugün oynanacak Beşiktaş derbisiyle birlikte sarı-kırmızı formayla 350. lig maçına çıkacak. 

Sarı-kırmızılıların deneyimli sağ beki Sabri Sarıoğlu, bugün TT Arena’da oynanacak Beşiktaş maçında Teknik Direktör Igor Tudor’un görev vermesi halinde 350. lig maçına çıkacak. Galatasaray kariyerine 1996 yılında minik takımda başlayan 32 yaşındaki futbolcu, alt yapının tüm kategorilerinde forma giyerek A Takım’a kadar yükseldi.

15 sezonda 15 kupa

İlk Süper Lig maçına 4 Mayıs 2003'te Trabzonspor maçıyla çıkan sarı-kırmızılı futbolcu, geride kalan sezonlarda 6 lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Galatasaray forması altında 15. sezonunu yaşayan ve bugün forma verilmesi halinde 350. lig maçına çıkacak olan Sarıoğlu’nun lig kariyerinde 14 golü bulunuyor. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Elmander: "Derbiyi kazanacağımıza inanıyorum"

Galatasaray'ın eski oyuncularından Johan Elmander, Beşiktaş maçı ilişkin yaptığı açıklamada, "Derbiyi kazanacağımıza inanıyorum" dedi. Sarı-kırmızılı takımın eski oyuncularından Johan Elmander, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasındaki Beşiktaş maçı öncesi kulübün resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom Arena tarihindeki ilk Beşiktaş maçında Galatasaray’ın son dakikadaki galibiyet golünü atan Johan Elmander, sarı-kırmızılı takımın 3-2 kazandığı maçtaki o anı asla unutamadığını belirterek, “İnanılmaz bir maçtı, son dakikada attığımız golden dolayı herkes çok mutlu olmuştu. Golün ardından köşe bayrağında tüm takım bir araya geldik, birbirimize sarılıyorduk. O golü daha sonra defalarca izledim, her defasında aynı mutluluğu hissediyorum; hala tüylerim diken diken oluyor. Tamamen dolu bir stadyumda tüm takım arkadaşlarımla o sevinci yaşamak çok güzeldi” ifadelerini kullandı.

"Harika bir takımdık"

O sezon derbilerde rakiplerine kurdukları büyük üstünlük hakkında da konuşan İsveçli futbolcu, ”Harika bir takımdık, bunu hissedebiliyorduk; herkes birbiri için mücadele ediyordu. Bunu bilmek ve her şeyi takım olarak yapmak, sahada size her zaman ekstra bir güç verir. Biz de hep kazanmak isteyen, mücadeleyi asla bırakmayan çok iyi oyunculara sahiptik. Bence bu tip galibiyetlerin sırrı da buydu” dedi.

"Derbilerde 'şanslı adam' bendim belki"

Aynı sezonda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a gol atarak kulüp tarihinde önemli bir yer edinen Elmander, “Ben her maça aynı konsantrasyon ve mantaliteyle hazırlanırım. Sahada sürekli \%100’ümü vermek için mücadele ederim. Derbilerde, ‘şanslı adam’ bendim belki. Büyük maçların havası, atmosferi farklı oluyor; ama tabii ki o karşılaşmalarda attığım goller beni çok mutlu ediyordu” sözleriyle bu başarısını mütevazı bir şekilde değerlendirdi.

"Arena'daki atmosferi özledim"

Galatasaray formasıyla 61 resmi mücadeleye çıkan Johan Elmander, Arena’daki atmosferi özlediğini anlatarak, “Orada geçirdiğim iki sezon boyunca bize hep büyük destek verildi, neredeyse her maçı tamamen dolu tribünler önünde oynadık. İnanılmazdı. Özellikle büyük maçlarda o koca kalabalığın bizimle beraber olduğunu hissetmek harikaydı” sözleriyle o günleri hatırladı.

"İlk andan itibaren her şey özeldi"

İsveçli için Galatasaray’ın yeri ise her zaman ayrı, “Galatasaray’ın benim hayatımda farklı bir yeri var; kulüp için oynamayı çok seviyordum. Galatasaray’ı halen çok seviyorum” sözleriyle kulübün kendisi adına önemini vurgulayan Elmander, “İlk andan itibaren yaşadığım her şey özeldi. Stadyum, taraftarlar, kulüpteki her anım, etrafımda bulunan tüm insanlar İnanılmazdı. Daha önce söylediğim gibi; Galatasaray, benim kalbimde olan bir kulüp. Sosyal medyada o özel sevgilerini hissediyorum, bu benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bu sevgi, hayatım boyunca benimle olacak” diye konuştu.

"Benim için bir numara Galatasaray"

Galatasaray’a Beşiktaş maçı öncesinde başarılar dileyen İsveçli futbolcu, “Türkiye’deki tüm kulüplere büyük saygım var; ama benim için bir numara Galatasaray! Ümit ederim, Arena’ya gelen taraftarlar, her zamanki gibi takımlarına destek olarak evlerine üç puanın mutluluğuyla dönecek. Her ne kadar zor bir maç olsa da, kazanacağımıza inanıyorum” derken yakın zamanda Türk Telekom Arena’ya gelerek bir maç izlemek ve çok sevdiği Galatasaray taraftarıyla tekrar kucaklaşmak istediğini sözlerine ekledi. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Beşiktaş, derbi hazırlıklarını tamamladı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray ile deplasmanda yarın oynayacağı maçın hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla tamamladı ve kampa girdi. Siyah-beyazlılar, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki antrenman takım halinde yapılan ısınma ve istasyon koşuları ile başladı. Pas çalışması, 5-2 çalışması ve dar alanda kontrol pas oyun çalışması yapıldı. Antrenman taktik programının yer aldığı çalışmalar, tam sahada taktik maçı ve şut çalışması ile sona erdi. Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile karşılaşacak. 

Beşiktaş’a derbi öncesi kötü haber

Beşiktaş’ın tecrübeli orta saha oyuncusu Necip Uysal, bugün yapılan antrenmanda sakatlandı. Sağ uyluk arka adalesinde yırtık tespit edilen siyah-beyazlı futbolcu Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Beşiktaş’ta, Galatasaray derbisi öncesi sakatlık şoku yaşanıyor. Bugün yapılan antrenmanda sakatlanan Necip Uysal’ın sağ uyluk arka adalesinde yırtık tespit edildi. 26 yaşındaki oyuncu, pazartesi günkü Galatasaray derbisinde oynayamayacak.

Siyah-beyazlıların konuya ilişkin resmi sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün yapılan idmanda sakatlanan oyuncumuz Necip Uysal’ın çekilen MR sonucu sağ uyluk arka adelesinde (Biceps) Tip 3A (Grade 1) yırtık tespit edildi. Sağlık ekibimiz tarafından oyuncumuzun tedavisine başlandı.”

Galatasaray Beşiktaş maçı son dakika bilgileri haberimizde... Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray sahasında lider Beşiktaş'ı ağırlıyor. Sarı kırmızılılar için tamam ya da devam siyah beyazlılar için ise şampiyonluk yolunda büyük bir adım anlamına gelen mücadeleyi Bülent Yıldırım yönetecek. Futbol seveler dev derbi öncesi maçın ne zaman ve saat kaçta yayınlanacağını merak ediyorlar. Peki GS BJK maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya Üniversitesi’nin öğrencilerine TÜBİTAK desteği TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin başvurduğu iki projenin ikisi de destek almaya hak kazandı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya danışmanlığında, bölüm öğrencileri Emine Aydın ve Esra Bamyacı’nın geliştirdiği "Ejder meyvesinden farklı tatlarda tropikal meyve sosu ürünleri geliştirme ve mutfakta çeşitli uygulamaları” başlıklı proje ile Erolcan Beypazarlı ve Şelale Beyza Topan’ın geliştirdiği “Spirulina ve Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) ile Besin içerigi ve Fonksiyonel Bilesenlerce Zengin, Düsük Kalorili Alternatif Türk Lokumu Ürünü Gelistirme ve Bazı Kalite Özelliklerinin Değerlendirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek. “Hedefimiz besin değeri yüksek gıdalar üretmek” Projelerin danışmanı olan Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya şunları söyledi: “Akademisyen olarak öğrencilerimize çalışmalarında tam destek vermemizin yanında, TÜBİTAK gibi önemli bir kurumdan fikirlerine destek görmeleri onları ayrıca teşvik ediyor. Çalışmalarında motive oluyorlar ve bilime katkıda bulunmak istiyorlar. Öğrencilerimize çalışmalarında ilerlemeleri adına her zaman yol gösterip, danışmanları olarak destek vermeye hazırım. Bunun gibi proje desteklerinin gelecekte diğer fikir sahibi olan öğrencilerimiz için de ilham verici olmasını isterim”. “Projelerimizde son zamanlardaki gıda ve gastronomi sektörünün popüler alanlarından olan yerel üretimin değerlendirilmesi, sağlıklı ve besleyici fonksiyonel gıda gibi konuları ön plana çıkartmak istedik. Bu çalışmalarla hem bilime hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak alternatif ve besin değeri yüksek gıdalar üretmek hedefimiz. Öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor, başarı ile projelerini tamamlamalarını diliyorum.” “Tarımsal faaliyetleri desteklemek istedik” Projelerden biri olan "Ejder meyvesinden farklı tatlarda tropikal meyve sosu ürünleri geliştirme ve mutfakta çeşitli uygulamaları” başlıklı projenin yürütücüsü Emine Aydın ve proje ortağı araştırmacı Esra Bamyacı düşüncelerini paylaştılar. Öğrencilerden Emine Aydın: “Alanya’da uygun hava şartlarından dolayı tropikal meyve yetiştiriciliği yaygındır ve ekonomik kaynak konumuna gelmiştir. Hem sağlık açısından hem de görüntülerinden dolayı ilgi odağı haline gelen ejder meyvesi de bunlardan birisidir. Bu çalışma ile, yerel ürün yetiştiriciliğini teşvik etmek ve Alanya’nın zengin tarımsal faaliyetlerini tanıtmak istedik. Bildiğimiz üzere Türkiye mutfağı çok zengin bir geçmişe sahiptir. Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencisi olarak bunlara sahip çıkmak bizim en önemli görevimizdir. Bu düşünceler ile yola çıktığımız bu çalışmada hem gastronomi dünyasına ejder meyvesinden farklı soslar yaparak katkıda bulunmak istedik hem de Alanya’nın tarımsal faaliyetlerini küçük bir adımla desteklemek istedik.” “Sağlığa yararlı besinler” Esra Bamyacı ise, “Türkiye’de iklim ve verimli topraklarıyla bilinen Akdeniz bölgesinin tropik meyve yetiştiriciliğine elverişli olduğu gözlemlenmiş tropik tarım bölgesi olarak belirlenmiştir. Yapacağımız çalışma ile, ülkemizde son yıllarda oldukça popüler hale gelen tropik ejder meyvesinin hem sağlığa yararlarını araştırmayı hem de mutfaklara farklı reçeteler kazandırmayı hedefliyoruz. Ejder meyvesinin besin değeri, tat ve renk zenginliği ile ülkemizin zengin mutfağındaki ürünlerimizde gözlerimize ve damaklarımıza hitap etmesini gastronomi mutfak sanatları öğrencisi olarak görmek isterim. Bu düşüncelerimizle başladığımız araştırmamızda, bölgemizin verimli topraklarında yetişen ejder meyvesinden farklı soslar yaparak gastronomi dünyasına kazandırmayı istiyoruz. Bu süreçte bizi her zaman destekleyen projedeki danışmanımız Zehra hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi. “Amacımız fonksiyonel Türk lokumu üretmek” Desteğe hak kazanan “Spirulina ve Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) ile Besin içeriği ve Fonksiyonel Bilesenlerce Zengin, Düsük Kalorili Alternatif Türk Lokumu Ürünü Geliştirme ve Bazı Kalite Özelliklerinin Değerlendirilmesi” başlıklı diğer bir projenin yürütücüsü Erolcan Beypazarlı ve proje ortağı araştırmacı Şelale Beyza Topan ise düşüncelerini ifade ettiler. Erolcan Beypazarlı “Projemizde ülkemizin en geleneksel ve dünyaca tanınan şekerleme ürünü olan Türk lokumuna alternatif bir seçenek geliştirmek istedik. Bunun için ise şeker alternatifi olarak tercih edilen Stevia bitkisinden yararlanarak düşük kalorili, diyabetik Türk lokumu üretmek ve bu tarifi mutfaklara kazandırmak istiyoruz. Böylece ülkemizde en sık karşılaşılan hastalıklarından biri olan diyabete sahip insanların da tüketebileceği bir şekerleme alternatifi üretmiş olacağız. Bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Ekip arkadaşıma ve fikirlerimize daima destek olup bize yön veren Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya hocama teşekkür ederim” diye konuşurken, Şelale Beyza Topan ise “Projemizde diyabetik olmasının yanında, protein kaynağı aynı zamanda süper gıda olarak bilinen spirulina ile aynı zamanda besin değeri yüksek, fonksiyonel bir Türk lokumu üretmek amaçlarımızdan biridir. Kültürümüzde sıkça tüketilen lokum üzerinde çalışmalar yapmak benim için çok değerlidir. Tüm çalışmalarımızın sonucunu görmeyi hevesle bekliyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul CHP’de Şükrü Genç endişesi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart yerel seçimlerinde ilçede yeniden aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olarak katılma kararı alırken CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu’nun ilçede bir ziyaret sırasındaki sözleri dikkat çekti. Öte yandan önceki gün ilçede halkla buluşan CHP Lideri Özel, “Bugün, yarın açıklamanı yapar, çekilirsin, yok şimdi çekilmedin. Pazara getirdin, ondan sonra döneyim deme, affedemeyiz" şeklinde konuştu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 31 Mart yerel seçimleri için ilçede yeniden aday gösterilmemesi sonrası Genç, bağımsız aday olarak katılma kararı almıştı. CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mustafa Oktay Aksu ise seçim çalışmaları çerçevesinde İstinye Dereiçi Semt Pazarı’nı ziyaret etti. Pazar ziyaretinde Aksu’ya eşi Demet Aksu, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in eşi Çiğdem Zeybek eşlik etti. Aksu, pazarda dolaşırken bir vatandaşın “Oktay Bey, Şükrü Genç’in Sarıyer’de emeği çok fazla, seviliyor, tüm CHP’lilerin oyunu alabilecek misiniz?” sorusu geldiği öğrenildi. Aksu’nun ise “CHP seçmenlerimiz partilerine sadıktır. Seve seve olmasa da” şeklinde bir yanıt verdiği iddia edilirken vatandaşların tepki gösterdiği belirtildi. Bu açıklama ise 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP seçmeninden tepki aldığı “Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız” sözlerini akıllara getirdi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Sarıyer’de CHP’lilerle buluşurken CHP’den istifa ederek bağımsız aday olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e seslenerek, "Son çağrımdır, eğer gerçekten bu partiye gönül verdiysen bugün yarın açıklamanı yaparsın, çekilirsin. Yok, şimdi çekilmedin, pazara getirdin, ondan sonra döneyim deme. Vallahi kusura bakma affedemeyiz, affedemeyiz" diye konuştu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise katıldığı bir televizyon programında Oktay Aksu’nun adaylığına yönelik, “Yaklaşık 15-16 tane aday adayı vardı. Yaptığımız çalışmalarda hiçbirinin değerlendirilmeye bile alınmadığı ortaya çıktı. Demek ki bir arkadaş konusunda karar kılındı ve şu anki aday Oktay Aksu, Sarıyer halkına dikte ettirildi" sözlerini kullanmıştı.
Denizli Ertemur: “Emeklilerimizin destekçisi olacağız” Emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Emeklilerimizin alamadığı haklarını bir nebze telafi edebilmek adına Pamukkale Belediyesi’ni aldığımızda sosyal ve ekonomik desteklerimizle yanlarında olacağız” dedi. Ülkedeki ekonomik krizlerin dayanılmaz boyutlara geldiğini ifade eden CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Vatandaşımız çaresiz kalmış durumda. Mevcut hükümetin yanlış ekonomi politikaları, aynı zihniyette yönetilen yerel yönetimler insanlarımızı yok sayıyor. Vatandaşlarımız açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ediliyor. 50 gündür Pamukkale sokaklarında vatandaşlarımızın arasındayım. Yardım isteyen annelerimiz, yardım isteyen emeklilerimiz yüreklerimizi dağlıyor. İnsan odağından şaşmış belediyecilik anlayışı vatandaşlarımıza hiçbir destek vermiyor. Bu durum kabul edilemez. Biz Pamukkale’de bu anlayışı değiştirmek istiyoruz. Hükümetin yanlış ekonomi politikalarından doğan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşına hizmet götürmekten aciz belediyecilik Pamukkale’mizden gidecek” dedi. “Sosyal ve ekonomik desteklerimizle yanlarında olacağız” Seçimin ardından vatandaşları sosyal ve ekonomik açıdan destekleyeceklerini belirten Ertemur, “Seçimin ardından Pamukkale Belediyesi’ni aldığımızda unutulan, yok sayılan vatandaşlarımızın, emeklilerimizin sosyal ve ekonomik desteklerimizle yanlarında olacağız. Emeklilerimizin alamadığı haklarını bir nebze telafi edebilmek adına halk ekmek, halk süt, halk kart gibi desteklerimiz olacak. Pamukkale’de yüzü gülmeyen insanımız kalmayacak. Pamukkale’mizi karanlıktan, aydınlığa çıkaracağız. Önce Pamukkale, önce Pamukkaleli diyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya AK Parti Sami Er, Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında Canlı Hayvan Pazarı ile Şire Pazarındaki esnafı ziyaret etti. AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’in ilk durağı Canlı Hayvan Pazarı oldu. Burada kırsal bölgelerden hayvanlarını satışa getiren yetiştiriciler ile görüşen Er’e çiftçiler desteklerini açıkladı. Üreticilerin sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Sami Er, göreve geldiklerinde tüm sorunları kısa sürede çözme adına yoğun gayret sarf edeceklerini dile getirdi. Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er daha sonra AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Şire Pazarı esnafı ile bir araya geldi. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Sami Er, Malatya’nın sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, “Allah’ın izniyle Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. En birinci önceliğimiz, en son insanımız kalıcı konutuna erişinceye kadar en son esnafımız kalıcı iş yerine erişinceye kadar bize durmak da yasak, yorulmak da yasak” dedi. "Devlet vatandaşının her zaman malının garantörüdür” Şire Pazarı esnafının sorunlarını bildiğini ifade eden Sami Er, “Herkes de şu endişe var, ‘Seçimden sonra bizi kaldıracaksınız’. Böyle bir şey olabilir mi? Bir algıdır yönetiliyor maalesef. Piyasa da işte burası olduğu gibi yine rezerv alanları ile ilgili de çeşitli algılar yönetiliyor. Şu anda Malatya’mıza 43 tane rezerv alanı ilan edilmiş. Bu rezerv alanlarında yerinde dönüşüm olacak. İnsanlarımız evlerinde kendi mahallelerinde kendi sokaklarında yaşamaları için böyle bir yönteme gidildi. Maalesef öyle bir algı yayıyorlar ki işte buralara çökecekler diye. Allah aşkına devlet hiçbir zaman milletin malına çöker mi kardeşlerim. Böyle bir şey mümkün mü? Devlet bir kere vatandaşın garantörüdür. Bir vatandaşın malını korumakla görevlidir. Allah izin verirse siz bizi seçerseniz, sizleri mağdur eder miyiz? Böyle bir şey olabilir mi? Her zaman yüz yüze bakacağız. Burayla ilgili birtakım spekülasyonlara inanmayın” dedi. Hiçbir esnafın yerinden zorla edilemeyeceğinin altını çizen Er, “Şimdi burada bir ticari bir sirkülasyon var. Kimi insanları zorla şuraya gideceksiniz, zorla buraya gideceksiniz diye bir şey söylememiz mümkün değil. Bunu biz de kabul etmeyiz. Hiçbir vicdan da kabul etmez. İçiniz rahat olsun, onun için hiçbir tereddüdünüz olmasın” ifadelerine yer verdi. Yine çeşitli algılarla AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Malatya’da kaybettiği yönünde dedikoduların yayıldığına da dikkat çeken Büyükşehir Adayı Sami Er, “Yaptığımız araştırmalarda AK Parti ve Cumhur İttifakı açık ara önde götürüyor. Burada sadece belli bir grup tarafından AK Parti’nin ve Sami Er’in oylarını nasıl tırtıklayabiliriz, nasıl biraz daha düşürebiliriz bunun çabası içerisindeler. Bununla da ne elde edecekler, hakikaten anlayabilmiş değilim. Onun için rahat olun, Allah’ın izniyle hep birlikte sizlerin de desteğiyle 1 Nisan sabahı göreve geldiğimizde bunları artık konuşmayacağız. Şunu özellikle söylüyorum. Biz Malatya’yı Malatyalılara birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı. “Allah’ın izniyle ortak aklı burada egemen kılacağız” AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın da burada yaptığı konuşmada göreve geldikten sonra Şire Pazarı esnafının daha rahat çalışması için ellerinden ne gelirse yapacaklarını belirterek, “Tabii ki sorunlarınız var sıkıntılarınız var, bunun da farkındayız. Şire Pazarının yapısından işte ağır hasar, orta hasar, taşınma hikayesi hepsini biliyoruz. Bunun farkındayız kıymetli arkadaşlar. İçiniz rahat olsun Allah’ın izniyle ortak aklı burada egemen kılacağız. Birlikte en güzel kararları vereceğiz. Hiçbir şeyi oldu bittiye getirmeyeceğiz. Bizler iktidar partisi mensupları olarak yarın altında ezeceğimiz bir cümleyi kuramayız. Bundan müsterih olun. Birlikte ortak bir karar alacağız. Uygun bir çözüm bulacağız” dedi. Seçimlerde uygunsuz bir duruma müsaade etmeyeceklerini ve hiçbir oylarını kaptırmayacaklarını ifade eden Taşkın, “Tahriklere gelmeyeceğiz, vakarlı duruşumuzla oyumuza sahip çıkacağız, geleceğimize sahip çıkacağız. Hep birlikte ortak akılla Allah’ın izniyle Malatya’mızı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu. “Şire Pazarı’nın tüm sorununa vakıfım” AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise bu seçimlerde AK Parti’nin kullandığı ‘Adil Belediyecilik’ sloganına dikkat çekerek, “Bunun özellikle altını çiziyorum, bakın adil belediyecilik diyoruz. Adil belediyecilik ne demek? Aynı anda bütün arkadaşlarımızın esnafımızın, tüccarımızın ticaret erbaplarımızın ya da sanayicinin, çiftçinin, memurun aynı anda haklarını eşit olarak koruyacağım demek. Allah’ın izniyle ne bugün ne 31 Mart’a 3 gün kala ne 31 Mart’tan sonra bizim derdimiz sadece gelip burada seçim öncesi size propaganda yapmak değil” dedi. Şire pazarının taşınması konusunda tüm duruma vakıf olduğunu da ifade eden Babacan, “Aylardır süren pazarın taşınma meselesinin içindeyim. Oradaki dükkânların ne olacağı, oradaki dükkanların yeterli olup olmadığı, kaç tane olduğu, burayı nasıl değerlendireceğimiz, burayı nasıl kullanacağımız, oradaki dükkanların çok yüksek fahiş fiyatta oluşu bunların hepsinin farkındayız. Böyle bir şeyi en başta ben istemem. En az sizin kadar biz bu meseleyi güzel bir şekilde çözmek için dertleniyoruz. Çünkü şunun bir çözüm olmadığını biliyorum. Hiçbir zaman da olmayacak. Bakın belediye başkan adaylarımız burada. Büyükşehir Başkan Adayımız inşallah Sami Er, sizin desteğiniz ile 1 Nisan’dan itibaren Büyükşehir Belediye başkanımız olacak. İnşallah Bayram Başkanım burada sizin desteğiniz ile Battalgazi Belediye Başkanımız olacak. Ben buradayım hiçbir yere gitmiyoruz, hiçbir yere gitmeyeceğiz de. 1 Nisan’dan sonra da gitmeyeceğiz. Sizleri buradan zorla çıkarmak gibi bir anlayışımız olmadı” diye konuştu. Babacan ve adaylar daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak 31 Mart seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakına güçlü bir destek istediler.