SPOR - 09 Aralık 2016 Cuma 23:08

Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Saat kaçta? (GS Antep maçı)

A
A
A
Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Saat kaçta? (GS Antep maçı)

Ligde geçen hafta Kasımpaşa'yı yenip tekrar çıkışa geçen Galatasaray, teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayıran Gaziantepspor'u konuk ediyor. Galatasaray, bu maçtan mutlak 3 puıan hedefliyor. Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Peki ''Galatasaray Gaziantepspor maçı ne zaman oynanacak, Galata Antep maçı hangi gün oynanacak, GS Antep lig maçı saat kaçta başlayacak'' İşte aklınıza takılan bu soruların cevabı niteliğindeki haberimiz...

Jan Olde Riekerink: “3 maçı en iyi şekilde atlatıp üst sıralara yerleşmek istiyoruz”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Önümüzde önemli 3 maç var ve hedef bu 3 maçı en iyi şekilde atlatıp üst sıralara yerleşmek istiyoruz” dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Bursaspor maçının hazırlıkları sürerken, antrenmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Hollandalı çalıştırıcı, “İlk yarıda son virajlara giriyoruz. İki ev sahibi maçımız var bir de deplasmanda Osmanlı maçı var. Önümüzde önemli 3 maç ve hedef bu 3 maçı en iyi şekilde atlatıp üst sıralara yerleşmek istiyoruz” diye konuştu.

Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Saat kaçta? (GS Antep maçı)

Orhan Atik sorusu
Yarımcı antrenör Orhan Atik’in görevine son verilme nedeninin sorulması üzerine Riekerink, “Benim yardımcım, sizin de söylediğiniz gibi kulüp resmi açıklamayı yapacaktır. Yönetimin verdiği bir karar” dedi.
Galatasaray yönetiminin yeni teknik direktör arayışlarıyla ilgili çıkan haberlerle alakalı Hollandalı çalıştırıcı, kendisinin böyle bir şey duymadığını söyledi.

“Çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum”
Dört maçta 3 mağlubiyet aldıklarını vurgulayan Riekerink, ”Kötü bir dönemden çıktık. Futbolcularım sahaya çıkıp en iyisini yapmak istiyor. Bu maçların böyle bitmesini biz de istemezdik. Bu maçların arasında Fenerbahçe maçının özellikle o şekilde bitmesini istemezdik. Ancak sonrasında Bursaspor maçında iyi reaksiyon sonrası Kasımpaşa maçı oynadık. O maçta gelen gol daha sonra skoru koruma iç güdüsüyle geriye çekilmemize neden oldu. Bunun da en iyi tedavisi kazanmaya başlamak. Lig durumuna bakarsak üçüncü sıradayız. Bence kendine güven bunun çözümü bu da galibiyetlerle geliyor. Ben de çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum” açıklamasını yaptı. 

Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Saat kaçta? (GS Antep maçı)

Galatasaray, Gaziantepspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Galatasaray, Süper Lig'in 14. haftasında evinde oynayacağı Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde gerçekleşen antrenman ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra düz koşu ile devam eden antrenman, pas çalışmaları ile sürdü. Oyuncuların keyifli oldukları gözlendi. Galatasaraylı futbolcular antrenmanın son bölümünde ise taktik çalışma yaptı. (Rıdvan Turşak / İHA)

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı devam eden Tolga Ciğerci, antrenmanda yer almadı. 

Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Saat kaçta? (GS Antep maçı)

Galatasaray'da şok ayrılık

Galatasaray'da Teknik Direktör Jan Olde Riekerink'in yardımcılarından Orhan Atik'in görevine son verildi.

Sarı-kırmızılılarda bugün flaş bir ayrılık gerçekleşti. Galatasaray yönetimi, 2010 yılından bu yana kulüpte görev yapan 49 yaşındaki antrenör Orhan Atik ile yollarını ayırdı.
Sabah antrenmanı için tesislere gelen Orhan Atik'in kararı öğrendikten sonra büyük bir şok yaşadığı öğrenildi. 

Gaziantepspor teknik direktörsüz çalıştı

Teknik Direktör İsmail Kartal ile yollarını ayıran Gaziantepspor, akşam antrenmanını teknik direktörsüz gerçekleştirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında pazar günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarına sürdüren Gaziantepspor, Teknik Direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırmasının ardından akşamki antrenmanı antrenör Tahsin Tam yönetiminde gerçekleşti. Celal Doğan Tesisleri'nde saat 16.00’da gerçekleştirilen antrenman ısınma koşusu ve açma-germe egzersizleri başladı. Antrenmanın ana bölümünde pas çalışmaları, 5'e 2 oyun ve kanat-orta şut çalışması gerçekleştirildi. Antrenmanda sakatlığı nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kalan Fildişi sahili Davg Angan da akşamki antrenmanda yer aldı.
Öte yandan, antrenmanda oyuncuların yaşanan son durumlardan dolayı bir hayli moralleri bozuk olduğu gözlendi.

Kırmızı-siyahlı ekip, Galatasaray maçı hazırlıklarını yarın saat 16.00’da yapacağı antrenman ile sürdürecek.

Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Saat kaçta? (GS Antep maçı)


MAÇ BİLGİLERİ

Maçın saati: 19:00

Maçın günü: 11 Aralık 2016

Stadyum: Türk Telekom Arena

Maçın hakemi: Halil Umut Meler

Canlı Yayın: LİG TV

Canlı anlatım: İha.com.tr 


Süper Lig’de 14. haftanın hakemleri belli oldu

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında oynanacak maçlarda düdük çalacak hakemler belli oldu.

Süper Lig'in 14. haftasında oynanacak maçlarda düdük çalacak hakemler belli oldu. Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılana açıklamaya göre; 9, 10, 11 ve 12 Aralık tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarda düdük çalacak hakemler şöyle:

9 Aralık Cuma
20.00 Trabzonspor - Adanaspor: Özgür Yankaya

10 Aralık Cumartesi
16.00 Çaykur Rizespor - Kasımpaşa: Halis Özkahya
19.00 Beşiktaş - Bursaspor: Bülent Yıldırım
19.00 Gençlerbirliği - Medipol Başakşehir: Ümit Öztürk

11 Aralık Pazar
13.30 Kardemir Karabükspor - Aytemiz Alanyaspor: Mete Kalkavan
16.00 Akhisar Belediyespor - Osmanlıspor: Alper Ulusoy
19.00 Atiker Konyaspor - Kayserispor: Fırat Aydınus
19.00 Galatasaray - Gaziantepspor: Halil Umut Meler

12 Aralık Pazartesi
20.00 Antalyaspor- Fenerbahçe: Cüneyt Çakır 

Galatasaray Gaziantepspor maçı oynanacak mı? Saat kaçta? (GS Antep maçı)

De Jong: "Derbiyi kaybetme şeklimiz kabul edilemez"

Galatasaray'ın Hollandalı oyuncusu Nigel de Jong, 2-0 kaybedilen Fenerbahçe derbisine ilişkin, "O karşılaşmayı kaybetme şeklimiz kabul edilemez. Maçlar kaybedilir fakat rakibinizden daha az tutkulu oynayamazsınız" dedi.

Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna kattığı başarılı oyuncu Nigel de Jong, GSTV’ye açıklamalarda bulundu. Galatasaray’da çok güzel bir 3 ay geçirdiğini aktaran De Jong, "Tabii ki inişler ve çıkışlar oluyor. Bu da normal. Kulübe katılmış yeni bir oyuncu olarak burada bulunmaktan mutluyum. Camia beni çok iyi karşıladı. Arkadaşlarım da öyle. Buraya ilk geldiğimde yaşadığımız şanssız sakatlık beklenenden daha uzun süre beni takımdan ayrı bıraktı. Şimdi kendimi daha fit ve iyi hissediyorum. Daha da iyiye gidiyorum” şeklinde konuştu.

"Şampiyonluk için geldim"

Takım arkadaşlarını her geçen gün daha iyi tanıdığını söyleyerek, Galatasaray’da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Hollandalı futbolcu, “Taraftarlarımız bize sürekli destek veriyor. Sadece bana değil tüm takıma. Bu desteği sadece maçlarda değil dışarıda da hissediyorsunuz. Ailem açısından buraya adapte olmak da zordu. Amerika’dan buraya uzun bir yolculukla geldik. Şimdi herkes mutlu. Çocuklar okula gidiyor… Buraya bir amaç için geldiğimi söylemiştim. Bu da Galatasaray ile şampiyon olmak” dedi.

"Her hafta üç puan için sahaya çıkmalıyız"

Futbolda her şeyin mümkün olduğunu ve hafta hafta değişiklikler olabileceğini dile getiren De jong, “Henüz çok erken. Daha aralık başındayız. Bence şubat ve mart ayları çok önemli olacak. Sezonun sonuna geldiğimiz bölüm önemli. Lig çok uzun bir maraton ve çok maçımız var. İki hafta önce 9 olan puan farkı şu an 5. Bu nedenle kendimize odaklanmalıyız. Büyük maçlar kaybedebilir ama sizden küçük takımlara kaybetmemeniz gerekiyor. İşimize odaklanıp her hafta üç puan için sahaya çıkmalıyız. Çok uzun bir süreç ve ben bu sürecin gelişimi konusunda pozitifim. Neler olacağını göreceğiz” diye konuştu.

"Derbiyi kaybetme şeklimiz kabul edilemez"

Derbinin bütün takım açısından büyük bir maç olduğunu aktaran başarılı futbolcu, “O karşılaşmayı kaybetme şeklimiz kabul edilemez. Maçlar kaybedilir fakat rakibinizden daha az tutkulu oynayamazsınız. Hep beraber oturup konuştuk. Sahada olan oyuncular olarak kendinize karşı dürüst olmalısınız. Biz de bunu yaptık. Bursa maçını kazanmamız gerektiğini birbirimizle konuştuk. Sadece kulüp ve taraftarlar için değil oyuncu grubunun gelişimi için de bu galibiyet önemliydi. Belli zamanlarda ayağa kalkmalısınız. Bursa karşısında bunu yaptık. Harika bir reaksiyon gösterdik. Herkes tutkulu oynadı. Bu tip maçlarda güven çok önemli. Rakibimiz karşısında bunu gösterince kazanmasını bildik. Kasımpaşa karşısında da bunu gösterdik” ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Bictogo ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Adama Bictogo ile görüştü. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Adama Bictogo ile makamında bir araya geldi, daha sonra heyetler arası görüşme düzenlendi. Kurtulmuş, Türkiye Fildişi Sahili arasında ilişkilerin önemli bir ivme kazandığını söyleyerek, “Özellikle son dönemde Afrika açılımımız çerçevesinde Afrika ülkeleriyle çok yakın ilişkiler geliştiriyoruz, Afrika’nın birçok yerinde Türkiye’nin büyükelçilikleri açılıyor. Aynı şekilde Afrika ülkeleri Ankara’da büyükelçilik açarak Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkiler genel olarak fevkalade olumlu seyir takip ediyor. Fildişi Sahili Türkiye’nin önem verdiği ülkelerden birisidir ve Türkiye-Fildişi Sahili arasındaki ilişkilerin olumlu seyir takip etmesi her iki ülkenin menfaatlerinedir. Ticarette, sanayide, tarımda, özellikle savunma sanayinde yapılacak işbirliklerinin her iki ülkenin menfaatine olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bictogo, iki ülke Cumhurbaşkanları arasındaki ilişkileri mükemmel olarak nitelendirerek, amaçlarının karşılıklı ticaretin 2 yıl içinde 1 milyar dolara ulaştırmak olduğunu ifade etti. İki ülke halkları arasındaki dostluk ilişkilerinin de memnuniyet verici olduğunu belirten Bictogo, Fildişi Sahili halkının Paris’ten sonra en fazla ziyaret ettiği şehrin İstanbul olduğunu, her geçen gün İstanbul’un ilk tercih edilen şehir olmaya başladığını ifade etti. Bictogo, halkların bu ziyaretlerinin de ekonomik ve ticari ilişkileri hızlandırmak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Fildişi Sahili’ndeki enerji ve tarım alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bictogo, enerji alanınki kalkınma planlarının hayata geçirilmesi ile tarım alanındaki işbirlikleri konusunda Türk iş adamlarını ülkelerine davet etti. Heyetler arası toplantının sonunda TBMM ve Fildişi Sahili Ulusal Meclisi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre, iki ülke ve halkları arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için çeşitli alanlarda parlamenter işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunulacak. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bictogo ve beraberindeki heyet ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM’de bombalanan alana geçti ve buraya karanfil bıraktı. Bictogo’ya Genel Kurul salonunu gezdiren Kurtulmuş, Meclis’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.