YEREL HABERLER - 16 Ocak 2014 Perşembe 17:18

Lüleburgaz Add Hilmioğlu’na Özgürlük İstedi

A
A
A
Lüleburgaz Add Hilmioğlu’na Özgürlük İstedi

Ergenekon Davası’ndan yaklaşık 5 yıldır tutuklu olan ve kanser tedavisi gören İnönü Üniversitesi eski Rektörü Profesör Fatih Hilmioğlu’nun serbest bırakılması için Türkiye genelindeki ADD şubeleri eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.
Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz ADD şubesi de Hilmioğlu’nun özgürlüğüne kavuşması için Türkiye genelindeki açıklamalara destek verdi. ADD Lüleburgaz şube başkanlığında yapılan açıklamada profesör Hilmioğlu’nun derhal serbest bırakılması gerektiği belirtildi.
Basın açıklamasını yapan ADD Lüleburgaz İlçe Başkanı Ülkü Güvenç Ergenekon denilen terör örgütüne üye olmak ve darbecilikten yargılanan bilim insanları konusundaki iddiaların tümüyle boş laf olduğunu ileri sürerek’’ Ne mahkemece ne de başka bir makamca olup olmadığı, varsa ne olduğu bir türlü belirlenemeyen Ergenekon denilen terör örgütüne üye olmak ve darbecilikten yargılanan bilim insanları konusundaki iddialar tümüyle lafü güzaf. Çünkü bu insanların darbe yapmak için ne emirlerinde askeri güçleri, ne de topları, tankları var. Bunların başta rahmetli Türkân Saylan, Kemal Alemdaroğlu, Fatih Hilmioğlu'nun ortak paydaları yurtsever, Cumhuriyet ilkelerini, devrim yasalarını, laikliği özümsemiş, öz olarak çağdaş eğitimden yana taraf olmalarıdır. AKP iktidarı ve koalisyon ortağının içlerine sindiremedikleri, bu bilim insanlarının demokratik cumhuriyeti savunmaları ve Atatürkçü olmalarıdır. İşte bu nedenle ulusal-bilimsel-laik- karma eğitime kumpas kurulmuştur’’ dedi.
"FATİH HİLMİOĞLU’NA HEMEN BUGÜN ÖZGÜRLÜK"
Fatih Hilmioğlu’nun 2008 yılında İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden ayrıldığı dönemde İnönü Üniversitesinin tarikatlardan uzak çağdaş bir üniversite kimliğine kavuştuğunu belirten Güvenç’ ’Fatih Hilmioğlu, rektörlükten ayrıldığında, İnönü Üniversitesi, tarikatların yönetimde etkin olmadığı çağdaş bir üniversite kimliği kazanmıştı. Öğrenciler Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olarak yetiştiriliyordu. Türbanlı hiçbir öğrenci ve öğretim elemanı yoktu. Bilimsel-laik-karma eğitim veriliyordu. Hatta kimi bilimsel çalışmalarda Türkiye’de öncü konumuna getirilmişti. İşte bu nedenle Fatih Hoca koalisyon hükümetinin hedefi olmuştur. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyet’inde Atatürkçü olmak ne zamandan beri suç oldu? Atatürkçülük suç ise yalnız Prof. Hilmioğlu değil, milyonlarca Atatürkçü var. O zaman birçok hastalıkla da savaşmakta olan Fatih Hilmioğlu’nu hangi vicdan sahibi tutsak olarak zindanda tutabiliyor? Hilmioğlu’na yapılanlar, Müslümanlığa da sığmaz. Bir hadis şöyle diyor: 'Bir kul, din kardeşine yardım ettikçe, Allah da onun yardımcısıdır.' Hangi ahlak, hangi dini inanış, hangi hukuk anlayışı, hangi insanlık anlayışı Hilmioğlu’nu Silivri zindanında ölüme terk edebiliyor? ADD olarak bir kez daha Fatih Hilmioğlu’na özgürlük, diyoruz, hemen bugün’’ ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.