SAĞLIK - 22 Ekim 2016 Cumartesi 10:32

Galatasaraylı eski futbolcu silahlı saldırıda hayatını kaybetti

A
A
A
Galatasaraylı eski futbolcu silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Büyükçekmece'de dün akşam uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Burhan Yıldız, hayatını kaybetti.

Yıldız'ın bir dönem Galatasaray altyapısında forma giydiği ve futbol hayatını Silivrispor'da sürdürdüğü öğrenildi.
Büyükçekmece'de dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda Cengiz E. isimli zanlı, tartıştığı Burhan Yıldız'ı bir kafe önünde silahla başından vurdu. Ağır yaralanan Burhan Yıldız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
21 yaşındaki Burhan Yıldız'ın futbolcu olduğu bir dönem Galatasaray'ın altyapısında forma giydiği ortaya çıktı. Burhan Yıldız'ın son olarak forma giydiği İstanbulspor ve Silivrispor klüpleri, "Burhan Yıldız, kalbimizdesin" mesajlarını paylaşarak genç futbolcunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Selim Bayraktar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir LEAF Projesi açılış toplantısı, Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi 2023 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanında İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) kapsamında ulusal ajansa Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından sunulan ‘Lifelong Learning for Sustainability: From campus to daily life (LEAF)’ başlıklı projenin açılış toplantısı Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 24 ay süreli, toplam 250 bin euro hibe ile desteklenmeye uygun görülen LEAF Projesi’nin temel amacı; bireyleri sürdürülebilirlikle ilgili konuları içselleştirmeye teşvik edecek bilgi ve farkındalık temelli bir çerçeve oluşturup bireylerin günlük alışkanlıklarını düzenleyerek, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği önleme ve iklim değişikliğine uyum uygulamalarının gerçekleşmesine katkıda bulunmak olarak açıklandı. Bireysel farkındalığın çabaların büyük bir önem kazandığı bu dönemde LEAF Projesi; sürdürülebilirlik eğitimi sağlamak için ömür boyu öğrenme stratejisinin ve gerekli altyapının geliştirilmesini, sürdürülebilirlik çabalarında farkındalığı artırarak kalıcı katılımı sağlamayı ve sürdürülebilirlik sorumluluğuna yönelik davranışları değiştirmeyi hedefliyor. LEAF projesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde, COFAC-Lusofona Üniversitesi, Portekiz ve Oyuncak Derneği Araştırma Enstitüsü, İspanya (The Asociacin de Investigacin de la Industria del Juguete, AIJU) partnerliğiyle birçok farklı akademisyen ve araştırmacının katılımıyla yürütülüyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alp Özdemir’in yürütücülüğünü üstlendiği LEAF Projesi’nin araştırmacıları arasında ise Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk, Prof. Dr. Müfide Banar, Prof. Dr. Aysun Özkan, Doç. Dr. Zerrin Günkaya, Doç. Dr. Esra Pınar Uça Güneş ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yılmazel yer alıyor.
Gaziantep Şahinbey’de 23 Nisan Şenliği başladı Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan "Çocuk Şenliği" başladı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 20 - 28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen "Çocuk Şenliği" çocukların birbirinden renkli gösterileriyle başladı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen şenlik; bugün saat 09.00’da kapılarını açtı. 20-28 Nisan tarihleri arasında sabah saat 09.00 ve 20.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocuk müzikalleri, tiyatrolar ve sinemalar çocuklar için yayınlanacak. Çocuk Şenliği’nde ayrıca çocukların eğlenceli zaman geçirmeleri için şişme oyun grupları ve çocuk atölyeleri kuruldu. “Her yıl 10 binlerce çocuğumuz burada eğleniyor” 8 yıldır düzenlen Çocuk Şenliği’nin bu yılda 9 gün süreceğini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz çocuk şenliğimiz, içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan 9 gün sürecek bir etkinlik. Çocuklarımız burada hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem sevdikleri çizgi filmlerini ve televizyonda izledikleri masal kahramanlarını tiyatroları burada izleyebiliyorlar. Ayrıca şişme oyun grupları ve diğer oyun gruplarımızla birlikte doyasıya hem bedenlerini hem de el becerilerini geliştirme fırsatına sahip oluyorlar. Her yıl 10 binlerce çocuğumuz burada eğleniyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize hediye etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan dolayı teşekkürlerimiz sunuyoruz” diye konuştu.
Kars SERKA bölgeye 14 yılda 1 milyar 280 milyon yatırım sağladı Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 14 yılda bölge turizmine 1 Milyar 280 Milyon TL yatırım sağladı. Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’yı kapsayan TRA2 Bölgesi’nde turizmin gelişmesi için Serhat Kalkınma Ajansı 14 yıl boyunca önemli destekler verdi. Ajans; proje teklif çağrısı, güdümlü proje desteği, fizibilite desteği ve teknik destek kapsamında toplam 134 projeye destek sağlayarak bölgeye 1 milyar 92 milyon TL yatırım yapılmasını sağladı. Desteklenen projelerle bölgeye 1.092 milyar TL yatırım yapılırken, bu yatırımların 625.5 milyon TL’si Ajans desteğidir. Ayrıca, Kars Valiliği himayelerinde Ajans tarafından hazırlanan ve uygulanan Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi; Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın otoritesi olduğu Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı kapsamında yaklaşık 188 milyon TL destek aldı. Ajansın katkılarıyla hayata geçen projeler arasında; Otel, restoran, kafe gibi turizm işletmeleri, Tarihi binaların restorasyonu, Turistik alanların altyapısının geliştirilmesi, Yöresel ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması ve Turizme yönelik eğitimler ve kurslar yer alıyor. Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle TRA2 Bölgesi’nde turizm önemli bir kalkınma sektörü haline geldi. Bölgeye gelen turist sayısı ve turizmden elde edilen gelir artarken, yeni istihdam imkânları da oluşturuldu. Ajans, TRA2 Bölgesi’nin turizm potansiyelinin daha da iyi değerlendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.