EKONOMİ - 27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:23

Garanti'nin devir teslim töreninde duygusal anlar

A
A
A
Garanti'nin devir teslim töreninde duygusal anlar

Doğuş Holding’in sahip olduğu yüzde 14,89 oranındaki Garanti Bankası hissesini dünyada bankacılık alanında önemi bir yeri olan Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA)’ya devretti. Törende 2000 yılından bu yana bankanın genel müdürlüğü görevini yürüten Ergun Özen, duygusal anlar yaşadı.

Taraflar arasında uzun süredir devam eden görüşmeler sonrasında anlaşmaya varan BBVA ile Doğuş Holding Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’nde düzenlendiği basın toplantısıyla yapılan devir teslimi açıkladı. Basın toplantısına Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisso Gonzalez, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergün Özen ile görevi devralan Fuat Erbil katıldı.
Törende konuşan Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yaşanan devir teslimle ilgili, “Sürecin tamamlanmasıyla birlikte BBVA’nın Garanti’deki toplam payı yüzde 39,9, kurumumuzun payı ise yüzde 10 olmuştur. Doğuş Grubu olarak bu günlere gelmesi için büyük emekler sarf ettiğimiz Garanti Bankası’nın artık gerçek anlamda bir dünya oyuncusu olduğunu görmek bizler için gurur verici” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında devir teslim ile birlikte Garanti Bankası Genel Müdürlüğü görevini 2000 yılından bu yana sürdüren Ergün Özen’in yerine genel müdürlüğe Fuat Erbil’in getirildiğini duyuran Ferit Şahenk, “Bu süreçle birlikte Nisan 2000 yılından bu yana Garanti Bankası’nın genel müdürlüğü gibi bir görevi başarılı bir şekilde yerine getiren Garanti’yi Garanti yapan Ergun Özen bugün görevini Fuat Erbil’e devrediyor. Şimdi bu bayrak yarışında sıra değerli arkadaşın Fuat Erbil’de. Fuat’ın da bu bayrağı başarılı bir şekilde taşıyacağına inancım sonsuz” diye konuştu.

Basın toplantısında konuşan, BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisso Gonzalez de yapılan devir teslimden duyduğu mutluluğu getirerek, uzun süredir sürdürdükleri ilişki sonunda Garanti Bankası’nın paydaşı olduğunu söyledi. Garanti Bankası ile ortak değerleri ve teknolojiyi baz aldıklarını anlatan Gonzalez, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

2000 yılından buyana bankanın genel müdürlüğü görevini yürüten ve görevini Fuat Erbil’e teslim eden Ergun Özen, yaptığı konuşmasında duygulanarak gözleri doldu. Ergun Özen’i Ferit Şahenk teselli etti. Görevi devralan Fuat Erbil de onurlu bir gün olduğunu söyledi. Basın toplantında birbirlerini tebrik eden taraflar daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

MUSTAFA BAKIRHAN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir