EĞİTİM - 06 Haziran 2016 Pazartesi 12:56

GAÜ 30. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleşti

A
A
A
GAÜ 30. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30. dönem mezunlarını verdi. Bu yıl iki grup halinde Girne Amfitiyatro’da gerçekleştirilen törende, 2015-2016 akademik yılı bahar döneminde üniversitenin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından mezun 1260 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

GAÜ, bu yıl onursal doktorayı; “Politika ve Uluslararası Çalışmalar” alanında TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a takdim ederken, Doktora payesi ve belgesinin takdimini, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk gerçekleştirdi.

MEZUNİYET TÖRENİNE ÜST DÜZEY PROTOKELDEN KİŞİLER DE KATILDI

Girne Amfitiyatro’da gerçekleştirilen GAÜ 30. Mezuniyet törenine, KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu TC Lefkoşa Büyük Elçiliği Müsteşarı Bekir Karaduman, Turizm Bakanlık Müsteşarı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Asım Vehbi, Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör Yardımcıları, Akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.   

Lefkoşa Türk Belediye Orkestrası’nın resitaliyle başlayan GAÜ 30. Dönem Mezuniyet törenin son bölümü, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve GAÜ Marşının okunmasının ardından konuşmalar ile devam etti. Törende ilk olarak GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk konuşma gerçekleştirirken, ardından, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova konuşma gerçekleştirdi.

AKPINAR: “50. YIL MEŞALEMİZİ YAKTIĞIMIZ BU GÜNLERDE KURUMUMUZUN ULAŞMIŞ OLDUĞU NOKTADAN FAZLASIYLA MUTLUYUZ

GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise 2015-2016 Akademik Yılı bahar dönemi mezuniyet töreninin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtip, üniversitenin 30. yıl mezunlarını vermenin gururunu yaşadığını ifade ederek sözlerine şunları ekledi;

“Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30. Yıl mezunlarıgibi GAÜ’de yeni bir döneme girmektedir. Yükseköğretimde 30. yılımızı tamamladığımız ve 50. yıl meşalemizi yaktığımız bu günlerde kurumumuzun ulaşmış olduğu noktadan fazlasıyla mutluyuz. Yeni atılımlarımız bundan sonrası için de artarak devam edecektir. Önümüzdeki yıl ilk özel hastanemiz hizmet vermeye başlayarak özelde Girne Halkı, genelde ise tüm ada halkının ihtiyaçlarına yönelik yaşam kalitesini arttırma noktasında kendisini kanıtlayacaktır. Orta Doğu ve Avrasya'da 150 master programı içerisinde en iyiler arasında adımız yer almakta, yenilenen akreditasyonlarımız ile yeni akademik yıl için hazırız.”

“GAÜ’YÜ KENDİNİZİN BİR BİREY OLARAK BÜYÜDÜĞÜ YER OLARAK HATIRLAYIN”

Akpınar, “Dünyanın neresinde olursanız olun dilerim ki; buradaki fakülte ve arkadaşlarınız ile bağınızı koparmayın. Girne Amerikan Üniversitesi'ni "Üniversitenizi" sizlerin bir öğretmeni ve kılavuzu bilgeliğinizin ile kendinizin bir birey olarak büyüdüğü yer olarak hatırlayın; GAÜ ailesi olarak bizim de tüm çabamız GAÜ diplomasının bir şeref ve gurur kaynağı olarak kalmasını sağlamak olacaktır” dedi.

Akpınar, GAÜ’nün University of London ve Richmond American University London ile yaptığı işbirliği kapsamında çift diploma uygulaması yanında seçkin üniversitelerle işbirliği yapacağını belirtti.

VEHBİ: “HER PLATFORUMDA BAŞARILI OLACAĞINIZA EMİNİM”

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi de mezunları, üniversiteden edindiği bilgileri bilimsellikten ayrılmadan, başkalarının tecrübe ve fikirlerini göz önüne alarak projeler gerçekleştiren, karar veren ve bunları insanlığa faydalı netice ortaya koyma yolunda çaba gösteren gençler olarak yetiştirdiklerini belirtti.

“Sizleri; çağdaş, laik, adil, etik değerler ve çevreye saygılı, katılımcı, yarını düşünüp planlayan, gönül birliği ve uyum içerisinde, ülke çıkarları için çalışabilecek bireyler olarak ülke ve dünyadaki benzerleriniz arasında önemli bir yere getirmeye çalıştık” diyen Vehbi,  mezunların her platformda başarılı olacağına inandığını söyledi.

ÖZTÜRK: “GAÜ BÜYÜK AİLESİ, HIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

GAÜ Rektörü Kutsal Öztürk ise konuşmasında, üniversitenin GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar önderliğinde dünya üniversitesi olarak hızla ve emin adımlarla ilerlediğini belirterek, üniversitenin her türlü engellemelere rağmen 3 kıta ve 7 ülkeye yayıldığını vurguladı.

GÜNGÖRDÜ: “GAÜ'DE EĞİTİM ALMAK AYRICALIKLARI DAHA DA ÜST SEVİYELERE TAŞIYOR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, Girne'de eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu belirterek, GAÜ'de eğitim almanın ise bu ayrıcalığı daha da üst seviyelere taşıdığını vurguladı. GAÜ’nün 30 yıldır kaliteli eğitim vermenin yanında, dünya üniversitesi olarak, büyüyerek yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Güngördü, GAÜ’nün kampüsü, akademisyenleri ve öğrenciye verdiği değerle her zaman ön planda olduğunu ifade etti.

Güngördü: “GAÜ ve Girne Belediyesi büyük bir işbirliği ve hassasiyetle çalışmaktadır. Sevgili GAÜ 30. yıl mezunları bu akşam sizin geceniz ve aldığınız eğitimle KKTC'den ayrılacaksınız. Buradan güzel anılar biriktirip ayrılacağınızı umut ediyorum. Hepinize ileriki hayatınız da başarılar diliyorum” dedi.

BEROVA. “HEPİNİZ İYİ BİR EĞİTİM ALARAK DİPLOMALARINIZI ALMAYA HAK KAZANDINIZ

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Beroava ise konuşmasında, “GAÜ'nün 30.yıl mezunları, burada çok önemli bir gün içinde bulunmaktasınız. 20 yıl önceki mezuniyetimi hatırladım. Ülkemiz eğitim konusunda çok önemli yol kat etti. GAÜ’nün 30.yıldır mezunları adamızı, KKTC ' yi tanıtarak çok büyük katkılar sağlıyor. 14 üniversitemiz 80 bine yakın öğrencimizle eğitim adası olma konusunda ilerliyor. Hepiniz iyi bir eğitim alarak, diplomanızı almaya hak kazandınız. Bir kısmınız iş hayatına atılacakken, bir kısmınız ise yüksek lisansa başlayıp yurduna milletine hayırlı kişiler olacak. Yurt dışından gelen Öğrenciler iyi eğitim almış olmakla beraber, sosyal Aktivitelerle KKTC fahri temsilcisi olarak bizi tanıtacaksınız. Bugün burada GAÜ’nün 30. Yıl mezunları olarak gurur yaşamaktasınız” ifadelerinde bulundu.

KASEİNOV: “GAÜ BÜYÜK AİLESİNİN SANATA VE KÜLTÜRE VERDİĞİ DEĞERİ TAKDİR EDİYORUM”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinovise konuşmasında, “GAÜ'nün 30.yıl mezuniyet töreninde sizlerle birlikte bulunmaktan dolayı gurur ve onur duyuyorum. Türksoy genel sekreteri olarak, tanınmış akreditasyonları ve GAÜ'nün dünya üniversitesi olması, çağdaş bir kampüse sahip olmasının yanında, GAÜ büyük ailesinin sanata ve kültüre verdiği değeri takdir ediyorum. Tam donanımlı bir dünya üniversitesi olan GAÜ gelecekte de kalite ve başarısını en üst seviyede tutacağından eminiz. GAÜ'nün TÜRKSOY ile olan iş birliği ve dayanışmasından dolayı teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, GAÜ’nün 30. Yıl mezunları diplomalarını alırken, gecenin sonunda gerçekleşen kep atma töreni ve havai fişek gösterisi renkli ve duygu dolu anlara sahne oldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir