EĞİTİM - 12 Haziran 2017 Pazartesi 12:13

GAÜ 31’inci dönem mezuniyet töreni

A
A
A
GAÜ 31’inci dönem mezuniyet töreni

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı 31’inci dönem mezuniyet töreninin 2’inci günü büyük coşku ile gerçekleşti.

 Girne Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine, GAÜ Akademik ve idari kadrosunun yanı sıra, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, devlet erkanı, öğrenciler ve veliler katıldı. Üniversitenin; Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Beşeri Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Spor Yüksekokulu, Hemşirelik Yüksekokulu, Sahne Sanatları Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu bölümlerinden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, GAÜ 31. Dönem Mezuniyet Törenin’de diplomalarını aldı.

  Mezuniyet töreni başlangıcında selamlama geçişi gerçekleştiren, GAÜ Eğitim uçakları DA40’lar, törene renk katarken, törene katılanlar geçişleri alkışlarla karşıladı.

  GAÜ’nün 31. Dönem Onursal Doktorası ise Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’a, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, KAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Sevim Akpınar ve GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından takdim edildi.

  Törende konuşmaları, GAÜ Rektörü Prof. Kutsal Öztürk, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve GAÜ’nün 31. Dönem Onursal Doktoru Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak gerçekleştirirken, Üniversite birincisi Ifoma Chinenye Onuuike ise tüm mezunlar adına konuşmasını gerçekleştirdi.

  Akpınar: “En çok mezunu bu yıl verdik”

  GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise üniversitenin bu yıl en fazla mezun verdiği yıl olduğunu belirterek, 45 ülkeden bin 500 mezunun iki ayrı törenle diploma alacağını kaydetti.Akpınar konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Bugün GAÜ’den mezun olduğunuz resmi gün ve sizleri kutlamak için buradayız. Öncelikle bağlılığınız ve başarılarınız için sizleri yürekten kutluyorum. Bugün hayatınız için önemli bir dönüm noktası olan üniversite eğitimini tamamlıyorsunuz. Bundan sonrası için, hayatın sizi nereye götüreceğini düşünüyorsunuz. Geleceğiniz, bu dünyada anlayış, derin bağlantılar, cesaret ve sınırsız olasılıkları sürdürecektir. Bu günden itibaren, anlamlı bir hayat yaşamak için aldığınız bilgiyi etkinleştirmekle yükümlüsünüz.” dedi.

  Mezunlardan çok çalışmaları, her zaman hayal ederek ileriye bakmalarını, ülke ve toplumlarına faydalı işler yapmalarını isteyen Akpınar, okulu başarıyla tamamlayan mezunlar ve onları yetiştiren ailelere mutluluk ve başarı diledi.

  Öztürk: “Amacımız Barış ve Sevgiyi Yayan Dünya İnsanları Yetiştirmek”

  GAÜ Rektörü Prof. Kutsal Öztürk de yaptığı konuşmada, 3 kıta, 7 ülkede faaliyet gösteren üniversitede 115 ülkeden öğrencinin bir kültür mozaiği içinde eğitim aldığını belirterek, amaçlarının dünyaya barış ve sevgiyi yayacak dünya insanları yetiştirmek olduğunu vurguladı. Her mezunun GAÜ ve KKTC’nin birer fahri elçisi olduğunu ifade eden Öztürk, mezunlara yeni yaşamlarında başarılar diledi.

  Güngördü: “Bazen bir kişinin bir düşüncesi bir fikri sanırız ki kendisi içindir. Halbuki, bazen bir düşünce bir fikir bir kentin giişatını değiştirebilir. Biz 1974 yılında Girne’ye geldiğimizde Girne şirin bir balıkçı kasabasıydı. Ama bugünkü GAÜ yöneticileri Lefkoşa’dan geldiler ve Girne’nin gidişatını değiştirdiler. Bu nedenle ben bu düşünceyi ortaya atan başta Serhat Akpınar olmak üzere tüm ailesine Girne halkı adına teşekkür ediyorum. GAÜ kurulduğu yıllardan bugüne kadar Girne’yi bir öğrenci kenti olma yolunda hızla ilerletmiş, 32 yıl sonra ulaştığı 17-18 bin öğrenci ile, turizm kenti olma özelliği yanında bir öğrenci kenti haline dönüştürmüştür. Öğrencilerimiz hangi bölümlerden mezun olurlarsa olsunlar bizler sizleri Girne kentinin birer fahri temsilcisi olarak görüyoruz ve siz de nereye giderseniz gidin Girne ile ilgili izlenimlerinizi çevrenize anlatın. Bu izolasyon altındaki ülkemizde bu işler çok zor şartlar altında başarılmaktadır. Bu nedenledir ki dünyanın 100’ü aşkın ülkesinden gelen sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizler hangi bölümden mezun olursanız olun, hoşgörü, sevgi ve barış kültürünü ülkelerinize beyaz güvercin olarak yayınız. Dünya barışı ancak sizlerin katkılarıyla yeniden oluşacak” dedi.

  Kavlak: “GAÜ bizim evimiz oldu”

  Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise yapmış olduğu konuşmasında, almış olduğu Onursal Doktora Payesi ile hayatının en mutlu günlerinden birisini yaşadığını ifade ederek, bu unvanı ömrünün sonuna kadar büyük bir gururla taşıyacağını söyledi.Kavlak konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Bizim kuşağımız bugünün gençlerinin sahip olduğu olanaklara hiçbir zaman sahip olmadı. O dönemde bu kadar yaygın ve nitelikli eğitim olanakları yoktu. Bizler bir an önce hayata atılmak ve biran önce ekmeğimizi kazanmak için çalışmak zorundaydık ve çalıştık. O nedenle yeterli akademik eğitimi alma şansımız olmadı. Ancak 30 yıldır sürdürdüğümüz sınıf mücadelesi bizlere çok şey kazandırdı. İşçi hak ve özgürlüklerini koruma adına hukuk öğrendik, işçilerin alın terini korumak adına ekonomi öğrendik. Binlerce işçimizi yönetmek adına sosyoloji, psikoloji öğrendik. Hayat bize bu anlamda çok şey öğretti. Bugün GAÜ’ nün bana verdiği bu unvanla kendimi 30 yıldır hayatın içinde aldığımız eğitim sürecinden mezun olmuş olarak hissediyorum. Bana bu onur verici ödülü layık gören GAÜ ailesine çok teşekkür ediyorum. Onlar 1985 yılında az sayıda öğrenciyle başlattıkları bu kutsal eğitim yolculuğunu bugün bu noktalara taşıdılar. Dünyanın birçok ülkesinde eğitim ortakları bulunan bir üniversiteye dönüştüler. Topluma bilgili yetenekli bireyler kazandırmak için çok çalıştılar. Biz de Türk Metal Sendikası olarak aynı değerlerle yola çıktık. Biz GAÜ’yü sadece bir eğitim kurumu olarak değil, Türk Metal Sendikasıyla benzer bir hedefe yönelmiş kardeş bir kurum olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte çok daha fazla işbirliği içinde olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Güçlerimizi birleştirmek temel hedefimiz olmalıdır. Değerli kardeşlerim, sizin olduğunuz taraftan bakınca uzun ama benim olduğum taraftan bakınca kısa bir hayat sizleri bekliyor. Onun için hayatın değerini iyi bilin. Belki çoğunuz için öğrenim hayatı bugün sona eriyor ama eğitimin asla bitmeyeceğini unutmayın. Hayat öyle bir öğretmen ki bize her gün her an yeni bir şey öğretiyor. Yeter ki eğitime, öğrenmeye açık olun. Kendinizi değişime hazırlayın. Unutmayın, şans daima o şansa hazır olanlar için bir fırsattır” dedi.

  Tüm mezunlar adına konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Lisans birincisi Ifoma Chinenye Onuuike ise konuşmasında;“Zamanla yabancılar arkadaş olmaya, arkadaşlar kardeş olmaya başladı. Sadece sınava daha fazla hazır olmak için, sabaha kadar ders çalışmayı dert etmedik, Günler aylar oldu, aylar yıl oldu ve yıl bugün 4 yıl oldu. Burada konuşma yapmak çok büyük bir onur. GAÜ Akademisyenlerine ve idari kadrosuna öğrencileri küresel bir geleceğe hazırladıkları için teşekkür etmek istiyorum. Evlerimizi bıraktık, bazılarımız ülkelerini bıraktı. Ve bugün GAÜ bizim evimiz oldu” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.