EĞİTİM - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 15:30

GAÜ’den yepyeni bir ilk daha; Digital Kampüs “EAGLE+”

A
A
A
GAÜ’den yepyeni bir ilk daha; Digital Kampüs “EAGLE+”

Girne Amerikan Üniversitesi; kurumsal ve akademik şemasını “EAGLE +” adı verilen dijital projeye yüklüyor.

Teknoloji, mühendislik ve tasarımın bir araya getirildiği, ‘Dijital Kampüs; Eagle+’ Projesi ile GAÜ Öğrencileri, farklı platformlardan, uzaktan erişilebilen, internet tabanlı uygulamalar için kullanılan ‘cloud based’ bir platforma kendilerine ait “Eagle+” hesapları ile giriş yapabilecekler. Sistem; Yan özellikler itibarıyla da, öğrencilerin canlı destek alabildikleri, istedikleri yurtları inceleyip kaydolabildikleri ve üniversitenin sağladığı tüm ödeme avantajlarından yararlanarak, kolay kayıt yaptırabilecekleri bir platform özelliğini de taşıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada; 2017-2018 Akademik Yılı’nı içeren kayıt dönemini de kapsayacak şekilde kullanıcılara açılmış olan “EAGLE+” ile ilgili olarak, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın proje ilgili şu ifadeleri de yer aldı. “Eagle + adlı bir çalışma hazırladık. Artık, GAÜ`yü bir web kampüs oluşumu ile ‘Cloud Base’ bir eğitim sürecine de ayrıca aktaracağız. Öğrencilerimizin almak zorunda oldukları akademik form ile tüm kampüs yaşamını, dünya ile daha entegre bir sistem içerisine alıyoruz. Bu entegrasyona, ulusal ve uluslararası kurumsal ve akademik tüm hareketlerimiz de dâhil olacak. Bunu, biraz daha basit açıklamak gerekirse; Aslında bir ‘e-devlet oluşumunu’, daha minyatür bir düzeyde, üniversitemiz için tasarladık. Geleceğin yüksek öğretim kurumlarının arasında yer alabilmek için, zaten bu süreci başlatmamız gerekiyordu. Belli alanlarda, yeteri kadar hızlı olamadığımızı da görüyorum. Belirli modülleri hayata geçirmek ile, o noktaya geldik demek, mümkün değildir. Bütün yapının, komplike bir şekilde, bu yapının içerisine dahil edilmesi gerekiyordu. Diğer bir ifade ile; tüm okullarımız, tüm mevcut yüksek öğretim yapımız, bu sürece dahil olacaktır. Çok güzel bir çalışma yapıldı. Ben, bir süre önce bir prototip olan bu düşünceyi, gerçek ve bitirilmiş bir proje haline getiren arkadaşlarımıza da, sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Ortaya koymuş olduğumuz düşünce şu; bu bir yazılım değil. Bu bir, yükseköğretim felsefesidir. Bu; GAÜ`nün felsefesidir. Küresel entegrasyon içinde; açık ara öndeliğimizi ve önderliğimizi, kurumsal tarihimizin hiç bir anında yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Böylece, bu düşünce ve inanç ile bunu da hayata geçiriyoruz. Bu sürecin son evresini de, 2019 Yılı’na kadar tamamlamayı da hedefliyoruz.”

GAÜ’nün; stratejik çözüm ortağı olan ‘CO Business Intelligence Solutions’ ile (CObis) geliştirdiği, Eagle+ projesi ile üniversitenin tüm paydaşları, dünyanın her bölgesindeki temsilcilik ofisleri, aday ve aktif öğrencileri, mezunları, öğretim üyeleri, yönetim kadrosu hatta aileler tek bir çatı altında toplanıyor olacak.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.