GÜNDEM - 12 Ekim 2018 Cuma 10:07

Gaziantep'te kız çocuklarına robotik kodlama öğretildi

A
A
A
Gaziantep'te kız çocuklarına robotik kodlama öğretildi

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Gaziantep Işıklı İlköğretim Okulu’ndan 51 kız öğrenciyle robotik atölyesi gerçekleştirdi.

Dünya Kız Çocukları Günü ve Kodlama Haftası kapsamında Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü’nde gerçekleştirilen atölye çalışmasında Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, kız öğrencilere robotik çalışmalarıyla ilgili temel bilgiler verdi ve sonrasında hep birlikte uygulamalar yaptılar.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin Dünya Robotik Şampiyonası’nda final oynama başarısı gösteren robotik takımı INTEGRA 3646 üyeleri, gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi ile ilgili bilgi vererek, robotik kodlamayı anlattı. INTEGRA 3646 üyeleri, "Takımımız kurulduğu günden bu yana #girlsfirst mottosunu kendimize slogan edindik. Dünya Kız Çocukları Günü ve kodlama haftası kapsamında Gaziantep Işıklı İlköğretim Okulu kız öğrencilerine takımımızın yazılımcı kızlarıyla, kodlama eğitimi veriyoruz. Kodlama ve robotik eğitimi, geleceğin dünyasında büyük bir gereklilik olacak. Biz okulumuzda bunun eğitimini erken yaşlardan itibaren almaya başlıyoruz. Bu eğitimle hem düşünme şeklimiz hem de teknoloji kullanımı konusundaki yeterliliklerimiz artıyor. Bugün Dünya Kız Çocukları Günü olduğu için, böyle bir proje gerçekleştirmek istedik. Gaziantep’teki devlet okullarından 51 kız öğrenciyi Gaziantep Kampüsümüze davet ederek birlikte bu atölyeyi gerçekleştirdik. Kız öğrencilerin mutluluğu bizi de mutlu etti. Robotik çalışmalarından çok keyif aldılar. Robotik çalışmaları, yalnızca robotları hareket ettirmeyi öğrenmek değil. Bu bilgiler pek çok alanda kullanılabiliyor. Arkadaşlarımızla yararlı bir atölye gerçekleştirdik. Projeyi başka illerde de devam ettirmek istiyoruz" dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.