RAMAZAN - 02 Ağustos 2011 Salı 11:03

Gaziosmanpaşa'da gönül sofraları

A
A
A
Gaziosmanpaşa'da gönül sofraları

Binlerce kişinin katılımıyla Bağlarbaşı Caddesi'nde gerçekleşen gönül sofrasında birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Ramazan Ayının ilk günü kurduğu Gönül Sofrası'nda yerini alan Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, "Bu ay şükür ve paylaşmanın gönül semalarımızda yerini aldığı aydır'' dedi.

 


Gönül sofralarını çadır dışına taşıyarak uyguladığı sokak iftarlarıyla bir ilki başlatan Gaziosmanpaşa Belediyesi bu yılda aynı geleneği sürdürerek 12 ayrı noktada tüm ilçeyi kapsayacak şekilde sokak iftarları düzenliyor. GOP Belediyesi'nin Ramazan ayının ilk günü sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği Gönül Sofraları adı verilen Açık Hava (sokak) iftarı Bağlarbaşı Caddesi'nde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, belediye başkan yardımcıları ve üç bini aşkın vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

 

Belediye ile vatandaşlar ramazan ayının ilk gününü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. Gaziosmanpaşa'nın en işlek caddelerinden olan trafiğe kapalı caddede birlikte iftar açmanın huzuru tüm içtenliğiyle yaşanırken Bağlarbaşı Caddesinde sıralı yüzlerce masaya ramazan ayının bereketi saçıldı. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi dua ederek iftarlarını açtı.

 


Gaziosmanpaşa Belediyesi, geleneksel Ramazan kültürünün yaşatılması amacıyla Belediye Bahçesi, Merkez Camii önü ve Mevlana Etkinlik Alanı'nda eski Osmanlı evlerinden tasarlanan vatandaşlara yönelik yemek, hediyelik eşya ve çeşitli aktivitelerin yer aldığı stantlar kurdu. Özel ışıklandırmasıyla bir renk cümbüşüne dönen Gaziosmanpaşa Meydanı vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

 


İftar öncesi vatandaşlara seslenen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Ramazan ayının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini dileyerek, "Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı bu ayda sosyal hayatta huzur ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşanması hepimizin en büyük dileğini oluşturuyor. Ramazan ayının nefsimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum'' dedi.

 


İftar sonrası belediye bahçesinde çocuklara yönelik animasyon gösterileri, şişme maskot şov gösterileri ve Hoşgeldin Ramazan isimli orta oyunu sergilenirken, Mevlana Etkinlik Alanı'nda ise Gaziosmanpaşa Mehter Takımı seslendirdikleri marşlarla izleyicilerden alkış aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.