GÜNDEM - 09 Haziran 2016 Perşembe 15:49

Genç eczacılar, Berko İlaç'ın desteğiyle işaret dili öğrendi

A
A
A
Genç eczacılar, Berko İlaç'ın desteğiyle işaret dili öğrendi

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinmiş, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, sosyal sorumluluk konusuna verdiği önemden yola çıkarak Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren FarmAkademi öğrenci kulübünün düzenlemiş olduğu 'Ellerime Kulak Ver' projesine ikinci kez katkıda bulundu.

Proje kapsamında eczacılık fakültesi öğrencilerine yönelik İşaret Dili Atölyesi gerçekleştirildi. Eczane eczacılığından başlayarak ilaç sektöründe hızla büyüyen bir firmaya dönüşen Berko İlaç, 30 yıldır olduğu gibi yine eczacının yanında yer alarak eczacılara yönelik projelere katkı sağlamaya devam ediyor. Sosyal sorumluluk konusuna verdiği önemden yola çıkan Berko İlaç, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren FarmAkademi öğrenci kulübünün düzenlemiş olduğu 'Ellerime Kulak Ver' projesine ikinci kez katkıda bulunma fırsatı yakaladı.

FarmAkademi ve Düşler Akademisi iş birliği ile yürütülen İşaret Dili Atölyesi'nde, eczacılık fakültesi öğrencileri işitme engelli bireylerle nasıl iletişime geçeceklerini öğrendi. 3 grup şeklinde gerçekleşen atölyede, mezun olduklarında kendi eczanelerini açacak olan Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eczanelerine gelecek olan işitme engelli bireylere yardımcı olabilecekleri sağlık ve ilaca dair temel bilgiler aktarıldı.
Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği Düşler Akademisi eğitmenlerinden Buket Ela Demirel tarafından verilen İşaret Dili Atölyesi'ne öğrencilerin ilgisi yoğundu. Keyifli ve verimli geçen atölyelere katılan öğrenciler, işitme engelli bireylere daha doğru ve konforlu sağlık hizmeti sunabilmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir