EĞİTİM - 09 Eylül 2017 Cumartesi 12:01

Genç Türkler, başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor

A
A
A
Genç Türkler, başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor

Başarılarıyla göğsümüzü kabartan gençlerimizin hikayelerini sizler için derledik.

Saliha Büşra Selman, liseyi sancılı yıllarda başörtüsünden dolayı yarıda bırakmak zorunda kaldı, en büyük destekçisi ailesi oldu. Açık liseyi bitirdi üniversiteyi kazandı. Yaşadığı zorlu eğitim süreci sonunda üniversitenin psikoloji bölümünü birincilikle bitirdi. Aynı zamanda Harvard Üniversitesine kabul edildi. Burada psikoloji bölümü klinik araştırmaları laboratuvarında araştırma asistanlığı yaptı. Başarılarıyla göz kamaştırmayı sürdüren Selman, Boston Üniversitesi yüksek lisans programına kabul edilerek eğitim yaşamında aydınlık bir sayfa daha açtı. Hem ailesini hem de ülkesini gururlandıran Büşra Selman, gazetemize yaptığı açıklamada: “Babam bizleri Osmanlı’daki gibi her alanda aktif olarak büyüttü. Karateye başladım 2007’de başörtüm sebebiyle şampiyonadan diskalifiye edildim. Yılmadım yüzmeden jimnastiğe kadar birçok spor dalıyla ilgilendim. Eğitimdeki başarım da bu azmimden kaynaklanıyor.”

Mustafa Arıdoru İSTANBUL

Genç Türkler, başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor

BİLKENTLİLER, “KENDİNİ ONARAN ZIRH” TEKNOLOJİSİ GELİŞTİRDİ

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi ve teknoloji şirketi TulparTech’in kurucusu Enis Yaşar ile beraberindeki doktora öğrencileri, balistik koruma ihtiyacı duyan her türlü araca entegre edilebilen “kendini onaran balistik kaplama” teknolojisini geliştirdi. Kendini onaran zırh-kaplama teknolojisini ilk defa yerli imkanlarla Türkiye’de geliştirdiklerini belirten 24 yaşındaki Enis Yaşar “Bu teknolojiyi savaş alanlarında ve askeri havaalanlarında kullanılan yakıt tankerlerinin dış yüzeyine uyguluyorsunuz. İsabet eden şarapnel ve kurşun deliklerini bir saniyenin altında onararak yakıtın dışarı akmasını engelliyor. Öncelikli hedefimiz , AKTAN ve ALTAY projeleri sırasında doğacak ihtiyacı karşılamak. Bu ürünü yurt dışından satın aldığımızda satan ülkeler ‘şurada kullanmayacaksın’, ‘şunlarla savaşırken bunu kullanamazsın’ diyebiliyordu. Artık bu dönem bitti. Her yerde kullanabiliriz.” İstanbul

Genç Türkler, başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor

GELİŞİM BİYOLOJİSİ ÇALIŞMASI DÜNYANIN EN SAYGIN BİLİM DERGİSİNDE YAYIMLANDI

İspanya’da doktora yapan Türk bilim adamı Hakan Çoşkun’un doktora tez çalışmalarını içeren çalışması, dünyanın en saygın bilim dergisi olarak kabul edilen Nature’de yayınlandı. İHA muhabirine açıklama yapan Hakan Çoşkun “Gelişim biyolojisi alanında çalışmak beni heyecanlandırıyor. Bir canlının ilk kalp atışına şahit olmak, onun gelişimini gözlemlemek harika bir duygu” dedi. Günlük ortalama 12-14 saatlik bir çalışma temposu ile çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Çoşkun, bulguların Nature gibi dünyanın en prestijli dergilerinden birinde yayınlandığını belirtti. “Benim için rüya gibi” diyen Çoşkun “Bu çalışmada temel olarak kalbin asimetrik olarak vücudun sol tarafında gelişmesinde rol oynayan önemli bir moleküler mekanizmayı gösterdik. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Türkiye’deki eğitimim boyunca bana emek veren, yol gösteren bütün hocalarıma minnettarım” diyerek duygularını dile getirdi.

Kaynak: Türkiye gazetesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da Turizm Haftası kutlanıyor Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılışı Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesinde yapıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimiz hatırasına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak açılış töreni başladı. İl Kültür ve Turizm Yardımcısı Ali Cengiz, 48. Turizm Haftasının Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesinde yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Okul Müdürü Mehmet Ali Tunç ile Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Sümeyra Şahin’e katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. Cengiz, Malatya turizminin temel dayanağını oluşturan tarihi eserlerin 6 Şubat depremlerinde zarar gördüğünü hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığının yıkılan veya hasar gören eserleri ayağa kaldırmak için büyük bir hız ve özveriyle çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan İl Halk Kütüphanesine değinen Cengiz, “Kütüphanemiz ülkemizin en güzel kütüphaneleri arasında yer alıyor. Öğrencilerimize hem kaynak hem çalışma alanları sunuyor. Sizleri sık sık kütüphanemizde görmek istiyoruz” dedi. Ardından Turizm Araştırmacısı Bülent Korkmaz Malatya Turizm Destinasyonları konulu bir sunum yaptı. Hafta Boyunca başka etkinlikler de gerçekleştirilecek. 17 Nisan 2024’te Darende ilçesinde Darende Destinasyonları Gezisi ve Sunumu, 19 Nisan’da Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulunda Dünya Mutfakları Yemek Yarışması etkinlikleri yapılacak. 20 Nisan Cumartesi günü Malatya’ya uğrayacak olan Mezopotamya Treni karşılanıp misafirlerle gezi yapılacak.