ASAYİŞ - 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:27

Gerdek gecesi kocasını bıçakladı!

A
A
A
Gerdek gecesi kocasını bıçakladı!

Samsun'da 19 yaşındaki genç kız, resmi nikah kıyıp düğün yaptığı kocasını gerdek gecesi sırtından bıçaklayarak yaraladı.

MUAMMER AY -SAMSUN 

İstanbul Ümraniye'de ikamet eden ve inşaatlarda çalışan Kenan Akkaya (31), Samsun'a gelerek 11 gün önce görücü usulü tanıştığı Özge Şenol (19) ile resmi nikah kıyıp 2 gün önce kına, dün akşam da aileler arası düğün yaparak evlendi. İlyasköy Mahallesi'nde ev kiralayan Kenan Akkaya, aileler arasında düğün yaparak dün akşam gerdeğe girmek için hazırlık yaptı. 

Özge ile bir süre oturma odasında birlikte sigara içip sohbet eden çift, daha sonra gerdek odasına geçti. Su almak için mutfağa gideceğini söyleyen Özge Akkaya, mutfaktan aldığı bıçağı giysisi ile kolunun arasına gizledi. Eşine su getiren Özge, bu sırada bıçağı, su içen Kenan Akkaya'nın sırtına sapladı. 

İkinci kez sırtından bıçaklanan ve neye uğradığını şaşıran Kenan Akaya, eşinin elindeki bıçağı almak isterken sol elinden de bıçakla yaralandı. Eşi tarafından bıçaklanan Kenan Akkaya, eniştesi Çakır Çemenoğlu'na (45) telefon açarak yardım istedi. Eve gelen Çakır Çemenoğlu, kayınbiraderini yaralı olarak bulup Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Özge Akkaya ise İlyasköy Polis Merkezi ekipleri tarafından olayda kullandığı bıçakla birlikte gözaltına alındı. Polise verdiği ifadede, psikolojik sorunlarının olduğunu ve ne yaptığını bilmediğini ileri süren Özge Akkaya, ifadesi alındıktan sonra savcının talimatı doğrultusunda
serbest bırakıldı. 

Hastanede gerekli tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen Kenan Akkaya, bugün yeniden hastaneye giderek kontrolden geçti. Olay karşısında büyük şok yaşayan damat Kenan Akkaya, "Ben ilk eşimden 2 yıl önce ayrıldım. O evlilikten 8 yaşında oğlum var. Aileler arasında görüşüp 11 gün önce Özge ile tanışıp evlenmeye kara verdik. İstanbul'dan düğün için Samsun'a geldim. Resmi nikah kıyıp aile arasında düğün yaptık. Gerçek gecesi eşim, ilişki için henüz hazır olmadığını söyledi. Ben de kendisine zaman tanıdım.

Bana babasının kendisini zorla evlendirdiğini söyleyerek, 'Babamı sildim, seni kazandım' diye konuştu. Bir süre sohbet edip gerdek odamıza geçtik. Su almak için mutfağa gidince bıçakla dönmüş. Sırtımda bir acı hissettim. Beni ikinci kez bıçaklıyordu. Elindeki bıçağı almak isterken elimden yaralandım ve bıçak büküldü. Benim hayatımı kararttılar. 10 bin TL'ye yakın düğün masrafım oldu. Canıma kastettiler. Üstelik atınlar kendisinde kaldı. Şimdi bu yarayla da en az 3 ay çalışamayacağım. 5 kuruşsuz ortada kaldım. Beni öldürmek istedi. Adalete güveniyorum. Ancak, nasıl serbest bırakıldı şaşıyorum" diye konuştu. 

Kenan Akkaya, kendisini bıçaklayan eşinden bir an önce boşanmak için dava açacağını belirterek, daha önce psikolojik problemlerinin olduğunu bilmediğini ve kendisine kimsenin de söylemediğini ifade etti. 

Kenan Akkaya'nın ağabeyi Gürdal Akkaya (33) ise Özge Akkaya'nın cezasını kendi babasının vermesi gerektiğini ileri sürerek, bu olayın peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir