ASAYİŞ - 09 Kasım 2018 Cuma 10:06

Geri manevra yapan öğrenci servisi yayayı feci şekilde ezdi

A
A
A
Geri manevra yapan öğrenci servisi yayayı feci şekilde ezdi

Esenyurt’ta öğrenci dolu servis aracı geri manevra yaptığı esnada 58 yaşındaki Cahit Turan'ı altına alarak ölümüne neden oldu. Okul servisinin yayayı feci şekilde ezdiği anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün sabah Esenyurt Güzelyurt’ta meydana geldi. İçinde öğrencilerin olduğu bir servis aracı öğrenci aldıktan sonra geri manevra yaptı. Bu sırada yolda yürüyen 58 yaşındaki Cahit Turan, iddiaya göre geri geri gelen servis aracının sesini fark etmedi. Çıkmaz sokak nedeniyle geri manevra yapan okul servisi Turan’ı aracının altına aldı. Bir süre aracın altında kalan Turan’ın yardımına ilk önce çevredeki vatandaşlar yetişti. Ağır yaralı adamı aracın altından çıkarmaya çalışan vatandaşlar bir yandan da sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulans ağır yaralanan Turan’ı yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ve devriye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek servis şoförünü karakola götürdü. Hastaneye kaldırılan Turan ise hayatını kaybetti. 

Yaşanan kaza güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, öğrenci dolu servis aracının geri manevra yaptığı ve yolda yürüyen Turan’a çarparak altına aldığı görülüyor. Görüntülerin devamında, ağır yaralı Turan’a vatandaşların müdahalesiyle birlikte öğrencilerin okul servisinden koşarak çıkmaları yer alıyor.  

Murat Delice - Davut Genç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da site yöneticisini öldüren sanık: “Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum” Isparta’da bir sitenin otoparkında site yöneticisini kemerle boğarak öldüren sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede sanık, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Olay, 28 Ocak 2023 tarihinde Fatih Mahallesi’nde bulunan konutlardan birinin kapalı otopark kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, site yöneticisi emekli öğretmen Hüseyin Cahit Erdoğan’ın (71) otoparkta hareketsiz bir şekilde yattığını gören site sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erdoğan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Hüseyin Cahit Erdoğan’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesine kaldırıldı. Savcılık, olayın cinayet olma şüphesi üzerine inceleme başlattı. Süleyman Çelik, hakkında hazırlanan iddianamede ‘tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Süleyman Çelik’in yargılanmasında üçüncü duruşma Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Çelik, taraf avukatları ve aileleri katıldı. Duruşmada Hüseyin Cahit Erdoğan tarafından işten çıkarılan eski site çalışanı Yasemin U. sosyal medya hesaplarından Erdoğan’ın ölümüne ilişkin kinayeli paylaşımlar yaptığı iddiası ile tanık olarak dinlendi. Yasemin U. sanığı tanımadığını ve kendisiyle hiç görüşmediğini, Hüseyin Cahit Erdoğan’ın ölümünden sonra sosyal medya hesaplarından kinayeli paylaşımları yapmadığını söyledi. Sanık Süleyman Çelik ise tanığı tanımadığını ve daha önce kendisiyle hiç bir görüşmesinin olmadığını söyleyerek Yasemin U’nun eski eşinin güvenlik kursundan arkadaşı olduğunu belirtti. Sanık Süleyman Çelik, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyete sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.