GÜNDEM - 28 Ağustos 2014 Perşembe 11:40

Gezi’de hayatını kaybedenler unutulmadı

A
A
A
Gezi’de hayatını kaybedenler unutulmadı

Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Aileler, cinayetleri işleyen faillerin hala özgürce gezdiğini söyledi.

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Mehmet Ayvalıtaş'ın ailelerini makamında konuk eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gezi olaylarının Türkiye tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyledi. Gezi’nin, birlikte mücadele etmenin önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Pekdaş, acılı ailelerin üzüntüsünü paylaştıklarını belirterek, ölümlere sebep olanların bir an önce cezalandırılmasını dile getirdi. Gezi’de oğullarını ya da kardeşlerini kaybeden acılı aileler ise faillerin eli kolu serbest dolaşmasının acılarına acı katıldığını söyledi. Davaların olayların yaşandığı yerlerden çok uzak şehirlerde görüldüğüne dikkat çeken aileler, tanıkları davalara götürmekte zorlandıklarını hatta kendilerinin bile davanın görüldüğü şehirlere gidemez hale geldiklerini belirterek, yargı sürecinin adil olmadığından yakındı.

MÜZİKLE ANILDILAR
Gündüz gerçekleşen ziyaretin ardından Gezi aileleri bu kez Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen konserde buluştu. Düzenlenen konserde İzmirli bir grup müzisyen, ünlü Pink Floyd grubunun şarkılarını söyledi. Konseri, Konak Belediyesi'nin yanı sıra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir temsilciliği ve Rock-A Festival Kolektifi de destek verdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte izledi.

YAŞANANLAR UNUTULMAMALI
Gezi olaylarında insanların demokrasi için, 'Biz de varız' demek için meydanlara döküldüğünü ancak hükümetin müdahalesiyle karşılaştıklarını belirten Başkan Pekdaş, yaşananların unutulmaması gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu: "İnsanların sözlerini söylemelerini engellediler, kendileri için bir şeyler yapmalarına engel oldular ve en önemlisi biz gençlerimizi yitirdik. Bu saldırılar ailelerin yüreklerini dağladı, evlatlarını kaybetti. İnsanlar yaralandı, gözlerini kaybetti. Bunu unutturmamak lazım, bu mücadelenin ne kadar değerli ve önemli olduğunu hiçbirimiz unutmamalıyız. Türkiye'ye demokrasi bunu unutmazsak gelir. Faşizme karşı hep birlikte mücadele verirsek gelir. Dolayısıyla bu çaba önemli bir çabaydı, biz de belediye olarak katkıda bulunduk. Ufacık katkılarımız ailelerin yaşadığı acılar karşısında hiç önemli değil, dayanışmayı yükseltmek için varız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir