ASAYİŞ - 05 Aralık 2016 Pazartesi 19:49

Giresun Şebinkarahisar'da yürek yakan görüntüler, hayvanlar donarak can veriyor

A
A
A
Giresun Şebinkarahisar'da yürek yakan görüntüler, hayvanlar donarak can veriyor

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde adeta bir dram yaşanıyor, sokak hayvanları barınacakları ve sığınacakları bir yer olmadığı için donarak can veriyorlar.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde kışın gelmesiyle birlikte adeta bir dram yaşanıyor. Aralıksız yağan karın altında esaret yaşayan sokak hayvanları üçer beşer donarak can veriyorlar. Hayvanseverlerin tepkisini toplayan görüntüler içinse yetkililerden henüz herhangi bir adım yada açıklama yapılmış değil. Şebinkarahisar ilçesinde bir barınak ve veteriner dahi olmadığını belirten hayvanseverlerin açıklamaları şok etkisi oluştururken, sokak hayvanlarının çektiği bu çile ve dram görenlerin yüreklerini dağlıyor.

ONLARCA YAVRU VAR, KISIRLAŞTIRMA YAPILMIYOR

Edinilen bilgiye göre, Şebinkarahisar'da çok sayıda köpek var ve yetkililer kısırlaştırma dahi yapmıyor. Bunun sonucunda ise kontrolsüz üreme devam ediyor ve dünyaya gelen bebekler zor iklim şartlarına, bakımsızlığa ve açlığa dayanamayarak can veriyorlar. İlçede ise hayvanların barınacağı hiç bir barınak veya bakımevi bulunmadığı belirtiliyor.

Giresun Şebinkarahisar'da yürek yakan görüntüler, hayvanlar donarak can veriyor

HEPSİNE TEK BİR KİŞİ YETİŞMEYE ÇALIŞIYOR

Sayıları yüzü bulan irili ufaklı sokak köpeklerini yaşatmak içinse sadece tek bir hayvanseverin çaba gösterdiği belirtiliyor. Yetkililerin duruma kayıtsız kalması ise herkesi şaşkına çevirmiş durumda. Burada bulunan köpeklerin bakımını üstlenmeye çalışan ve tek bir şahıs olarak yetersiz kalan E. M. yaptığı açıklamada; Belediye söz vermesine rağmen halen sözünü tutmadı, kar kış bastırdı, kar aralıksız yağıyor ve her beslemeye gittiğimizde cansız bedenlerle karşılaşıyoruz. Yetkilileri göreve ve sorumluluğa davet ediyorum, burada tam anlamıyla bir katliam yaşanıyor' dedi.

VEYSEL EROĞLU HAYVANSEVER BİR KİŞİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hayvansever kişiliği ile biliniyor, yetkililerin bu durumu bildikleri halde bu konuya kayıtsız kalmaları ise şaşkınlıkla karşılanıyor.

Kaynak: TGRT Haber

Giresun Şebinkarahisar'da yürek yakan görüntüler, hayvanlar donarak can veriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.