EKONOMİ - 29 Mayıs 2015 Cuma 14:55

GKN Driveline’den Eskişehir’e yeni yatırım

A
A
A
GKN Driveline’den Eskişehir’e yeni yatırım

Dünyanın önde gelen otomotiv aktarma organları tedarikçisi olan GKN Driveline'nin, ülkede yerleşik otomotiv üreticilerinin artan talebini karşılamak için Eskişehir fabrikasında üretim kapasitesini 4,5 milyon Euro yatırımla genişletmesi dolayısı ile bir açılış töreni düzenlendi.

GKN Driveline Eskişehir fabrikasındaki genişletilen yeni üretim tesisi ile birlikte toplam alan iki katından fazlasına çıkarak 6 bin 300 metrekareye ulaştı. Mevcut şaft üretim kapasitesi ise yılda 1.8 milyon adete ulaştı. GKN Driveline Eskişehir, 4.5 milyon Euroluk yatırımın bir parçası olarak; bir montaj hattı ve şaft mili tesisine ilaveten, ek depolama tesislerini de bünyesine ekledi. Yaklaşık 38 dönüm arazi üzerinde bulunan tesiste, şu anda 136 kişi istihdam ediliyor ve bu sayı önümüzdeki 5 yıl içinde 70 kişi daha artacak. GKN Driveline Eskişehir, Türkiye’de, içlerinde küresel oyuncular olan; Ford, Renault, Honda, Fiat ve Toyota da dahil olmak üzere araç üreticilerine 2009 yılından itibaren hizmet veriyor.

“İŞ GÜVENLİĞİNİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”
Kapasite arttırımı dolayısı ile düzenlenen törende konuşan ve GKN Drıvelıne Eskişehir’de 3 yıl boyunca görev yapan Genel Müdür Cüneyt Gürel, fabrikada öncelikle iş güvenliğine önem verdiklerini söyledi. GKN bünyesinde Almanya’da faaliyet gösteren bir fabrikaya atandığını belirten Gürel, “Ben ailem ile birlikte Almanya’dan Eskişehir’e taşındığım zaman buradaki fabrikada önemli olması gereken şey benim işçimin iş güvenliğiydi. Bütün ekibimizle birlikte iş güvenliği ile ilgili çok büyük çalışmalar yaptık. Bunun sonucunda da 851 gün iş kazası olmayan bir fabrikamız var. Benim için Eskişehir’de müşterilerim çok önemliydi. Ekibimizle çalışırken her zaman 'müşteri bizden ne istiyor, ne beklentisi var?' biz bunları yerine getirmek için çalışmalarımızı yaptık. Bugün bu çalışmaların sonucunda müşteri sevkıyat performansımız yüzde 99.9 ile yapılıyor. Kalite performansımıza bakılırsa 2015 yılında hiçbir kalite hatası almadık. GKN Driveline, Avrupa şirketleri arasında PCI 3.5 ortalama ile en iyi ‘’Çalışan memnuniyetine’’ sahiptir.

Bundan dolayı ekibime de çok teşekkür ederim. Burada müşterilerimiz ile de çok büyük çalışmalarımız vardı. Benim bugün GKN Driviline Eskişehir Fabrikasında son günüm. Burada 3,5 yıl iyi bir çalışma yaptık” dedi.
Gürel, konuşmasının ardından Almanya’da bulunan fabrikaya müdür olarak atandığı için, Eskişehir’deki fabrikanın anahtarını yeni Müdür Gökhan Pişkin’e teslim etti.

FORD VE TOYOTA'DAN KALİTE ÖDÜLÜ
Açılış öncesinde GKN Driveline Eskişehir Fabrikası işbirliğiyle çalışan Ford ve Toyata tarafından verilen ‘Kalite Ödülü’ Fabrika Müdürü Cüneyt Gürel'e verildi.

Ardından ağaç dikim töreni yapıldı. Tören sonrasında ise GKN Driveline CEO’su Andy Reynolds Smith, Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve konuklar fabrikanın yatırım yapılan alanının açılışını gerçekleştirdi.

ESKİŞEHİR'DE YATIRIM VE İSTİHDAMI ARTTIRMAK İSTİYORUZ
Açılış sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CEO’su Andy Reynolds Smith, Eskişehir’de olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. GKN’in küresel bir firma olduğunu belirten Smith, “Bundan dolayı müşterilerimizde global ve küresel müşteriler. Türkiye’ye gelişimizin nedenine baktığımız da müşterilerimize destek vermekti. Farklı şehirlerde fabrika açmak gibi niyetimiz yok. Ancak niyetimiz Eskişehir’deki yatırım ve istihdamı arttırmak. Müşterilerimizin talebine göre davranıyoruz. Eskişehir’e bakışımız oldukça önemli” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir