TEKNOLOJİ - 01 Mart 2017 Çarşamba 13:02

Google canlı yayın televizyonu: YouTube TV

A
A
A
Google canlı yayın televizyonu: YouTube TV

Söylentilerle dolu uzun bir süreçten sonra YouTube, canlı yayın TV hayatına girdiğini resmi olarak duyurdu. Firma neyi, ne zaman ve nasıl izlemek isterseniz öyle izlemenizi sağlamak istiyor.

YouTube TV, büyük yayın kanallarından olduğu gibi kablolu yayın üzerinde bulunan bazı yayınlar gibi temel şebekelerden canlı içerik seyretmenize ve kayıt yapmanıza imkan verecek. Bütün bunlar YouTube’un mevcut içeriği ile birleştirilecek ve YouTube’un çalıştırılabildiği hemen hemen her ekranda çalışacak. Yeni servis Amerika’daki müşterilere bahar sonlarına doğru kontratsız olarak aylık 35$’a sunulacak. Servis, istendiği takdirde 6 kişilik kullanımına da imkan veriyor.

Google canlı yayın televizyonu: YouTube TV

Yayını içerecek kanallar CSB, Fox, NBC ve CBS yanında USA ve FX gibi kablolu yayınları da içeriyor. Sport kanalları ESPN, Fox Sports ve NBCSN. Toplamda 10 spor kanalı olacak. Ekstra ücret ödendiği takdirde Showtime’ da listeye dahil edilebilecek. Yerel kanalların yayınları da görüntülenebilecek. Böylece karasal anten ile izleyebildiğiniz haber ve program yayınlarının aynısını izleyebileceksiniz. Her bir servis diğerlerinden farklılıklar gösteriyor olmakla birlikte Sling Tv ve PlayStation Vue gibi alternatiflerle kıyaslanabilecek bir hizmet veren YouTube’un sunmuş olduğu toplam kanal miktarı 40’tan fazla (Kanal listesi aşağıda).

Google canlı yayın televizyonu: YouTube TV

Bununla birlikte bir çok bilindik kanal listede yer almıyor. Viacom, Discovery, A&E, AMC ve Turner (TBS ve TNT’ de dahil olmak üzere) en dikkat çekenleri. CNN de aynı zamanda dikkat çekici şekilde haber kanalları arasında değil. Bu da PlayStation Vue’nün bu noktadaki avantajı. Zira 35$’a CNN, TBS, TNT, AMC ve Youtube’un yayınlamadığı diğer bir çok kanalın yayınını yapıyor.

YouTube TV sınırsız bulut DVR depolama hizmetini de kapsıyor. Böylece herhangi bir dizi ya da spor programını favoriler listesine ekleyebilir ve bunları kaydedebilirsiniz. YouTube doğal olarak ilgilendiğiniz şeyler hakkında edinmiş olduğu yoğun veriyi yapay zeka ağı sayesinde size tavsiyelerde bulunmaya yardımcı olmak üzere kullanacaktır. YouTube aynı zamanda Google Home ile birlikte çalışacak ve böylece Home’dan bir show’u Chromecast’inizde çalıştırmasını isteyebileceksiniz.

Mobil uygulama üç ana bölümden oluşuyor : Live, kütüphane ve ana sayfa. ‘Live’ sekmesi canlı olarak yayınlanan bütün kanalların gösterimini yapıyor. Sayfada gezindikçe her bir kanalda ne olduğunun canlı bir ön izlemesini görebileceksiniz. Eğer daha sonra izlemek isteyeceğiniz bir şey olursa ‘artı’ simgesine tıklayabilir ve show’u kaydetmeye başlayabilirsiniz. Portre modunda izleme yaparken aşağı bölümde tavsiyeleri göreceksiniz fakat isterseniz telefonu çevirerek tam ekran moduna geçiş yapabilirsiniz. Aynı zamanda hep var olan bir ‘gönder’ butonuna tıklayarak seyretmek istediğiniz video’yu Chromecast ya da uyumlu bir TV’ye gönderebilirsiniz.

Uygulamanın arama sayfası cinsiyet ve kanala, ve aynı zamanda izleme alışkanlıklarınız doğrultusunda oluşturulmuş spesifik kategorilere göre oluşturulmuş tavsiyeleri de görüntülemenize olanak verir. ‘Zaman yolculuğu’ gibi şeyler için arama yapabilir ve mevcut zaman yolculuğu ile ilgili film ya da TV showlarını listeler. Özel bir show ismi yazarsanız herhangi bir zamanda izleyebileceğiniz bütün bölümlerin listelendiği bir sayfaya gidersiniz. Kütüphane oldukça anlaşılır. Kaydettiğiniz bütün showlar, ilgilendiğiniz spor takımlarını listeleyen kütüphane, DVR’a kaydetmek istediğiniz zamanlanmış her şeyi görüntülemenize de imkan verir.

Son olarak ‘AnaSayfa’ sekmesi temel YouTube kullanımı esnasında görmekte olduğunuz şeyle benzerlik arz ediyor. Son olarak izlediğiniz şeyler, yaptığınız izlemelere dayalı tavsiyeler, ve bir çok şey bu sayfada bulunuyor.

Kaynak: www.teknoformat.com

Bunlar Da İlginizi Çekebilir