TEKNOLOJİ - 28 Mayıs 2015 Perşembe 12:40

Google'dan Chrome'a düzeltme

A
A
A
Google'dan Chrome'a düzeltme

Google, Chrome'un En Sinir Bozan Özelliğini Düzeltmeye Karar Verdi

Chrome iyi bir web tarayıcısı, ama şimdilerde Microsoft Edge'i ile karşılaştırılmaya hazırlanıyor. Belki de bu yüzden Google Chrome’un motor kapağını açtı ve yıllardır düzeltmediği bir hatayı düzelteceğini açıkladı.

Chrome’un kaynak tüketme sorunu ilk çıktığından beri var olan bir sıkıntıydı. Defalarca güncellenmesine rağmen PC ve akılı telefon platformunda Chrome’un çalışmıyor olsa dahi arka planda RAM ve CPU kaynaklarını meşgul ettiği gerçeği hiç değişmedi.

Chrome’un kaynaklara sızdırma ve bunları bloke etme huyundan vazgeçmesine çalışılıyor. Google’ın resmi bloğunda yapılan açıklamaya göre açıldığı andan itibaren hızlı çalışmak adına kaynaklara yayılan Chrome’un daha farklı yöntemlerle hızlandırılması ve kararlı çalışması üzerine çalışılıyor. Bunun yanı sıra Chrome eklentilerinin RAM üzerinde ağırlık yaratması da önlenecek. Bildiğiniz gibi Chrome üzerinde ne kadar eklentiniz varsa bunların her biri ayrı program olarak Görev Yöneticisi ’inde sıralanıyor ve aşırı CPU ve RAM tüketebiliyorlar.

Google I/O Konferansına kadar bu güncellemeyi yayınlamayı düşünüyor. Yetişmese de Chrome’un kaynak tüketiminin engellenmeye çalışılması bile başlı başına güzel bir haber.  

Kaynak: tamindir.com

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.