SPOR - 01 Ekim 2016 Cumartesi 21:34

Göztepe: 1 - Elazığspor: 1

A
A
A
Göztepe: 1 - Elazığspor: 1

FF 1. Lig’in 6. hafta maçında Elazığspor’u konuk eden Göztepe, rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Maçtan dakikalar

13. dakikada kaleciden seken topla ceza sahası çizgisi üzerinde buluşan Halil Akbunar’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
15. dakikada Tom'un savunma oyuncularına geçerek ceza sahası içindeki vuruşunda top filelerle buluştu. 1-1

24. dakikada Halil’in sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta kaleci Serdar Kulbilge golü önledi.
34. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Leo’nun vuruşunda meşin yuvarlak Elazığspor savunmasından döndü.
43. dakikada Gökhan Karadeniz’in pasında ceza sahası içinde Adis’in vuruşunda kaleci Serdar topu çeldi.
54. dakikada Tom’un vuruşunda top kaleci Günay’da kaldı.
58. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Adis’in vuruşunda top rakip kalecide kaldı.
87. dakikada Leroy’un kullandığı kornerde Adis kafayı vurdu, top auta gitti.

Stat: Doğanlar
Hakemler: Abdulkadir Bitigen xx, Alpaslan Dedeş xx, İsmail Şencan xx
Göztepe: Günay xx, Tanju xx, Lokman xx, Gençer xx, Leo Schwechlen xx, Gosso xxx, Segbefia xx (Doğa dk. 46 xx), Halil xx (Umut dk. 78 xx), Gökhan xx (Leroy George dk. 58 xx), Tayfur xx, Adis Jahovic xxx
Yedekler: Göktuğ, Fuchs, Mehmet Erdem, Emre
Teknik Direktör: Okan Buruk
Elazığspor: Serdar xx, Hamidou Traore xxx, Onur xx, Ömer Yıldız x (Ümit dk. 90+2 ?), Hakan Bilgiç xx (Mesut dk. 77 x), Ali Fırat xx, Murat Kayalı xx (Gilles Binya dk. 86 ?), Mehmet xx, Çağrı xx, Murat Kalkan xx, Tom xx
Yedekler: Mirsat, Hakan Esa, Lamjed Chehoudi, Ömer Kara
Goller: Halil (dk. 13) (Göztepe), Tom (dk. 15) (Elazığspor)
Sarı kartlar: Tayfur, Gençer, Adis Jahovic, Doğa (Göztepe), Hamidou Traore, Çağrı, Murat Kalkan (Elazığspor) 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.