ASAYİŞ - 06 Kasım 2016 Pazar 13:30

Gözü yaşlı anne Suriye’ye savaşmaya gittiğini düşündüğü oğlunu arıyor

A
A
A
Gözü yaşlı anne Suriye’ye savaşmaya gittiğini düşündüğü oğlunu arıyor

Sakarya’da yaşayan Yüksel ailesinin 21 yaşındaki oğlu Alihan Yüksel, valizini toplayarak evden ayrıldı. 38 gündür aradığı Alihan Yüksel’e ait hiçbir ize ulaşamayan anne Şener Yüksel, Suriye’ye savaşmaya gittiğini düşündüğü oğlunu Gaziantep'te arıyor.

Sakarya’da yaşayan Yüksel ailesinin 21 yaşındaki oğlu Alihan Yüksel, 38 gün önce valizini toplayarak evden ayrıldı. Ailesine ‘spor salonuna gidiyorum’ diyerek evden çıkan Alihan Yüksel’dan 38 gündür haber alınamıyor. Sabah saatlerinde evden çıkan Alihan Yüksel, en son aynı gün saat 17.15 sıralarında Sakarya'da otobüs terminalinde bir arkadaşı tarafından görüldü. Arkadaşına Gaziantep’e gittiğini söyleyen Alihan Yüksel ile bir daha irtibat kurulamadı. Polise de haber verilen Alihan Yüksel’in yapılan incelemede Sakarya’dan Adana otobüsüne bindiği belirlenirken, Hatay’da indiği tahmin ediliyor.

Oğlunun peşinden Gaziantep’e gelen anne Şener Yüksel, akrabalarının yanında kalırken, oğlu ile ilgili bir iz bulmaya çalışıyor. Oğlunun Suriye’ye savaşmaya gittiğinden endişelenen anne Şener Yüksel, “Oğlum küçük bir valiz hazırlamış. Yanına sırt çantası da almış. Ama hiç Suriye’ye gideceğini, muhaliflere katılacağını, şehit olacağını ya da savaşacağını falan söylemiyordu ama 'Suriye’deki çocukları görmüyor musunuz? Siz rahat yatabiliyor musunuz' diyordu. Videoları seyrediyordu. Suriye’deki muhaliflerin, Türkmenlerin videolarını seyrediyordu. Gideceğine dair hiçbir şey söylemedi. Her yere bakıldı bulamadık. Savcılığa gidip, güvenlik kamera videosuna baktığımızda Hatay’a gittiğini öğrendik. Suriye’ye geçmiş diye düşünüyoruz” dedi.
Gözyaşlarına boğulan acılı anne, “Ben mahvoldum oğlum. Neredeysen, nasılsan bir haber ver. Bir telefon et, iyiyim de. Yeter artık, bittim. Ne gecem gece, ne gündüzüm gündüz. Bir haber ver oğlum. Ümidim bitti. 21 yaşında gencecik bir çocuğum yok. Görenler duyanlar, ne olur yardım edin. Bir sesini duyayım. Gelmesen de bir haber gönder yeter. Biliyorsun ben sana çok düşkündüm. Beni nasıl böyle bir halde bırakıp gidebildin. Ne olur gel” diyerek feryat etti.

Şener Yüksel, oğlunu bulmak için her çareye başvurduklarını ama şu ana kadar hiçbir ize rastlayamadıklarını da sözlerine ekledi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.