MAGAZİN - 25 Mayıs 2017 Perşembe 10:28

Grup Yirmi7: Amerika'dan geldik ve Van'a kadar yolumuz var

A
A
A
Grup Yirmi7: Amerika'dan geldik ve Van'a kadar yolumuz var

Modern rock ile klasik Türk müziği ezgilerini birleştiren Los Angeles’lı bir etnik rock grubu olan yirmi7 müzisyenleri Türkiye gazetesine samimi açıklamalarda bulundular.


“Amerika'dan geldik ve Van'a kadar yolumuz var.”

Modern rock ile klasik Türk müziği ezgilerini birleştiren Los Angeles’lı bir etnik rock grubu olan Yirmi7, Amerika’dan Türkiye’ye ‘Muhtemel Aşk’ şarkısıyla gelerek büyük beğeni topladı. Grup yirmi7 Muhtemel Aşk şarkısının ardından çok süre geçmeden ‘Sokak Lambası’ adlı parçalarını dinleyicileriyle buluşturdu. Grup konser yoğunluğuna ara vermeden devam ederken, kendileriyle hoş bir sohbet ettik. Ünlü grubun başarılı müzik hayatlarına yolculuk ederek, yeni şarkılarından bahsettik.

Rafta duran bir şarkı mıydı? Yeni mi yazıldı?

-Şarkı Okan'ın Amerika'da yazdığı sonra da tüm grupla paylaşıp üzerinde çalıştığımız bir besteydi. Gruba bir şarkı sunuldugunda genelde birkaç gün o şarkı üzerinde düşünülür, şarkı defalarca çalınır ve hala ilk anki heyecan ve samimiyet varsa şarkı grup tarafından benimsenir. Önceki iki şarkımızı gibi daha önce yazıldığı için rafta duran bir şarkı diyebiliriz ama yeni kadromuzla tabi ki biraz daha değişerek bu son halini aldi. Ama sunu söyleyebiliriz artık raflarımızda yer kalmamaya başlıyor, eskiden yapıp bugüne kadar ısrarla bizimle kalan bestelerimiz çoğaldı ve biz de dinleyicilerimizle hepsini paylaşmak istiyoruz.

Şarkı seçimlerinde grup olarak nasıl karar veriyorsunuz?

-İçimizden birisi yaptığı besteyi yazdığı sözleri gruba tanıtır ve üzerinde durulur. Daha öncede belirtildiği gibi defalarca çaldıktan sonra eğer aynı hissiyatı verebiliyorsa bizim için olmuş bir şarkıdır. Kayıt ve piyasaya verilmesi sürecinde şarkı seçimi zor ve uzun bir süreç olabiliyor (özellikle de elinizde çok şarkı varsa). Bütün şarkı adaylarını günlerce defalarca dinleyip demokratik olarak verilen bir karar süreci bizimkisi. Son şarkımız "Nacizane bir gece" yi 3 diğer şarkımızın içinden seçtik.

Herkesin hayatında 'Nacizane bir gece' olduğuna inanıyor musunuz?

-Herkesin hayatının nacizane birkaç geceden ibaret olduğuna inanıyoruz.


'Nacizane Bir Gece', Muhtemel Aşk ve Sokak Lambası şarkılarının başarısını yakalar mı?

-Bizim için bu sorunun cevabı hazır tabi ki yakalayabilir çünkü diğer iki şarkıyla aynı yer ve aynı zamandan geliyor. Şarkının sunduğu hisler hemen hemen aynı. Bir başarı yakalama söz konusu olunca bu dinleyenlerin ve kamuoyunun takdirine kaliyor. Bizim gözümüzde zaten başarılı ve bizim içimizi yansıtan bir şarkı.

Yeni bir şarkıya başlarken ilk dikkat ettiğiniz konu nedir?

-Eskiye nazaran bu süreç grup içerisinde biraz değişti. Eskiden şarkı yapmak için kıstaslarımız yoktu. Nasıl birşey çıkarmak istiyorsak öyle olabilirdi ve kimse de şuraya dikkat etmeliyiz ya da burasında birşey olmalı gibi detaylarda kaybolmazdı. Fakat şu an Türkiye’de hatırı sayılır kitlelere hitap eden bir grubuz ve bunun sanatımıza ve bu sürece tabi ki etkisi oluyor. Sanırım artık ilk başta dikkat ettiğimiz hala şarkının hissidir. Bazen besteler zamanın inadına kafa tutan fotoğraflar gibidir. 20-30 yıl sonra elinize aldığınızda bir zaman makinesi işlevi görürler, sizi o güne o a'na o zamana ışınlarlar. fotoğrafın renkleri de solsa kenarları da yırtılsa o günün hissi hala aklınızda olur çünkü renkler ve biçimler hislerin yanında teferruattır.

Yeni single ile birlikte Konser yoğunluğunuz artacak mı?

-Umuyoruz ki bu şarkımızla ülkemizin dört bir yanında konserler verebilelim. Bizi büyük şehirlerin dışında görme şansı bulamayan arkadaşlarımızın yanlarına gidip onlarla paylaşmak istiyoruz yaptıklarımızı. bizi sevenler ve dinleyicilerimizle daha sik bir arada olmak istiyoruz. biz sınır tanımayan bir grubuz Amerika'dan geldik ve Van'a kadar yolumuz var.

Sosyal medya ile aranız nasıl sevenleriniz sizlere kolaylıkla ulaşabilirler mi?

-Sosyal medyaya yavaş yavaş alışmaya başlıyoruz tabi birimiz diğerlerimizden çok daha sık ve iyi kullanıyor (saddler'e bakıp gülüyorlar). sevenlerimiz bize twitter'dan instagramdan'dan facebook'tan ulaşabilirler.

Aylin Eldeniz / Türkiye gazetesi
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."