EĞİTİM - 23 Mart 2018 Cuma 16:20

GTÜ Teknopark kuruluyor

A
A
A
GTÜ Teknopark kuruluyor

Akademik bilgi birikiminin sanayiye aktarılacağı önemli bir merkez daha Türkiye'ye kazandırıldı. Bakanlar Kurulu kararı ile GTÜ bünyesine Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması kararı alındı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) önemli bir aşama daha kat ederek Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik geleceği için önemli adımların atılacağı Teknoloji Geliştirme Bölgesi 'Teknopark' alanına kavuştu. Kocaeli’de üniversite kampüsü içerisinde yer alan tek teknopark olacak olan GTÜ Teknopark'ın üniversite alt yapısının kullanılması ile bölgede büyük bir ekosistem ortaya çıkarması hedefleniyor. Yapılan açıklamada; araştırma üniversitesi statüsünde olan GTÜ, kurulduğu günden bu yana güçlü alt yapısı ile birçok milli projenin gelişimine katkı sağlıyor. Teknopark ile GTÜ Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği sarmalı daha verimli ve yüksek katma değerli çalışmalara ev sahipliği yapacak. 

GTÜ ailesi için büyük anlam taşıyor 

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, kararın yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 6/2/2018 tarihli ve 584 sayılı yazısı üzerine, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun 4 üncü maddesine göre 'Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi' Bakanlar Kurulu’nca 19/2/2018 tarihinde kararlaştırılarak kurulmuştur. Üniversitemizin son 4 yıldır kararlı bir şekilde sürdürdüğü bilgi üretimi, teknoloji gelişimi ve inovasyon yönetimi yolculuğunda çok önemli bir adım daha atılmış bulunmaktadır. Bu yolculuğu çok önemli bir kümelenme projesi olarak görmekteyiz. Bu kümelenme örneği sadece bilimsel değil, aynı zamanda ortak irade, hedeflenme, planlama, kararlılık, çaba, çalışma, gönül ve duygu kümelenmesi olarak GTÜ ailesi için büyük bir anlam taşımaktadır" ifadelerini kullandı. 

Teknoloji geliştirme bölgesi kararının açıklanması ile GTÜ, teknoparkın adımını attığı kaydedildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da Turizm Haftası kutlanıyor Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılışı Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesinde yapıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimiz hatırasına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak açılış töreni başladı. İl Kültür ve Turizm Yardımcısı Ali Cengiz, 48. Turizm Haftasının Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesinde yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Okul Müdürü Mehmet Ali Tunç ile Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Sümeyra Şahin’e katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. Cengiz, Malatya turizminin temel dayanağını oluşturan tarihi eserlerin 6 Şubat depremlerinde zarar gördüğünü hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığının yıkılan veya hasar gören eserleri ayağa kaldırmak için büyük bir hız ve özveriyle çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan İl Halk Kütüphanesine değinen Cengiz, “Kütüphanemiz ülkemizin en güzel kütüphaneleri arasında yer alıyor. Öğrencilerimize hem kaynak hem çalışma alanları sunuyor. Sizleri sık sık kütüphanemizde görmek istiyoruz” dedi. Ardından Turizm Araştırmacısı Bülent Korkmaz Malatya Turizm Destinasyonları konulu bir sunum yaptı. Hafta Boyunca başka etkinlikler de gerçekleştirilecek. 17 Nisan 2024’te Darende ilçesinde Darende Destinasyonları Gezisi ve Sunumu, 19 Nisan’da Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulunda Dünya Mutfakları Yemek Yarışması etkinlikleri yapılacak. 20 Nisan Cumartesi günü Malatya’ya uğrayacak olan Mezopotamya Treni karşılanıp misafirlerle gezi yapılacak.