MAGAZİN - 29 Ekim 2015 Perşembe 16:56

Gülben Ergen’den anlamlı açılış

A
A
A
Gülben Ergen’den anlamlı açılış

Şarkıcı Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 29. anaokulunu Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açtı.

Geçen sene hayatını kaybeden Elvan Oktar’ın annesi Evren Oktar adına 'Çocuklar Gülsün Diye Evren Oktar Anaokulu' adının verildiği okul açılışında bir konuşma yapan sanatçı Gülben Ergen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 29. Okulu açmanın ayrı bir anlam taşıdığına vurgu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu gün bugün. Çocukların, gençlerin sahip çıkması gerektiği gün bugün. Büyük bir şenlikle Ankara’ya geldik. Açılışın bugüne denk gelmesi, 29. Anaokulumuzun 29 Ekim’de Ankara’da açılıyor olması büyük bir gurur. Türkiye’nin 81 ilinde 81 Anaokulu yapmak üzere yola çıkan eğitim sevdalılarıyız biz” dedi.

ERGEN’İN ANNESİ DE AÇILIŞA KATILDI
Gölbaşı’nda ı gerçekleştirilen 29. Anaokulu’nun açılışına Gülben Ergen’in annesi Gülser Bayar da katıldı. Ergen konuşmasında ilk defa annesi ile Anaokulu açılışını birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, annesine teşekkür etti.

“OKULUMUZU ANNELERE EMANET EDİYORUM”
Ergen konuşmasının sonunda okulun açılmasına destek veren hayırsever Oktar ailesine de teşekkür ederek, “Evren Oktar gerçek bir Osmanlı kadınıydı. Nur içinde yatsın. Onun adına çocuklar gülsün diye Anaokulu’nun burada açılmış olması da çok saygıdeğer bir durum. Bütün Oktar’lara dostum oldukları için teşekkür ediyorum. Emeği olan öğretmenlerimize, bizim derneğimize gönül veren tüm yetkililere ve en önemlisi gözümün içine bakan annelere teşekkür ediyorum. Anneler bir yana, kadınlar bir yana, dünya bir yana. Okulumuzu annelere emanet ediyorum” dedi.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Araştırmacı Elvan Oktar da açılışta yaptığı konuşmasında geçen sene kaybettiği annesi Evren Oktar adına böyle anlamlı bir günde anaokulu açılışının gerçekleştirilmesinden dolayı gurur duyduğunu kaydederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış programında emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara günün anısına plaket takdimi yapıldı.
Yapılan konuşmaların ardından Sanatçı Gülben Ergen annesi Gülser Bayar, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Araştırmacı Elvan Oktar, Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Başkanı Tuncay Morkoç ve Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut ile birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi.

GÜLBEN ERGEN’E İLGİ YOĞUNDU
Gülben Ergen’e Gölbaşı’nda çocukların ve annelerin ilgisi yoğun oldu. Gülben Ergen ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar yoğun çaba sarf etti. Ergen vatandaşların isteğini kırmayarak birçok anne ve çocuklarla fotoğraf çektirdi. Gülben Ergen 'Çocuklar Gülsün Diye Evren Oktar Anaokulu' öğrencileri ile de tek tek ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA BAĞIŞLANACAK
Açılışı yapılan 'Çocuklar Gülsün Diye Evren Oktar Anaokulu' Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak. Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği anaokulu, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar’ın annesi Evren Oktar’ın adına eğitim verecek. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası yapıldı Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası Mersin’de gerçekleştirildi. Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ve Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Fenerbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilen Avrupa Triatlon Genç Kadınlar Kupası’nda 18 sporcu mücadele etti. Sporcular start verilmesiyle denize girerek 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Bu etabı da geçen sporcular, 5 kilometre koşarak yarışı tamamladı. Bitiş çizgisinde ulaşan bazı sporcular yorgunluk nedeniyle bir süre yerde yatarak dinlenmeye çalıştı. Avrupa Triatlon Genç Kadınlar Kupası’nda Daria Zakharova 1., Sofia Tikhonova 2., Ekaterinea Budanok ise 3. oldu. Şampiyonada Türkiye’den Irmak Şereflioğlu 4., Mürya Karayel 6., Cemre Civelek 9., Delfin Avcı 17., Beren Urhan da 18. oldu. Genç Erkekler Kupası’nda 40 sporcu mücadele etti Avrupa Triatlon Genç Erkekler Kupası’nda ise 40 sporcu yer aldı. Sahil boyunca vatandaşların ilgi gösterdiği yarışmada erkek sporcular da aynı güzergahı takip ederek bitiş çizgisine ulaştı. Avrupa Triatlon Genç Erkekler Kupası’nda Roman Mineev 1. olurken, Leonov Roman 2., Dmitrii Karpeev ise 3. oldu. Şampiyonada 20 Türk sporcu yarıştı. Yarışma sonunda iki şampiyonada da ilk üçe giren sporculara ödülleri TTF Başkanı Bayram Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia ve Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu tarafından verildi. Yarın aynı yerde Dünya Paratriatlon Kupası ve ulusal yarışlar yapılacak.
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri’yi İstanbul’da kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Türkiye ve Mısır ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler ile küresel ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları sürdükçe gerilimin ve çatışmaların bölgeye yayılma riskinin bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; bölgenin tamamının çatışma sarmalı içine düşmemesi için İsrail-İran gerginliğinin azaltılmasının önemli, bunun için İslam ülkelerinin birlikte çalışmasının ise elzem olduğunu ifade etti. Bölgede kalıcı çözüm için sağduyulu hareketin, stratejik aklın kullanılmasının hayati önemde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki İsrail zulmünün son bulması için de öncelikle acil kalıcı ateşkesin tesisinin ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşımının gerekli olduğunu belirtti.