GÜNDEM - 13 Nisan 2011 Çarşamba 22:20

Gül'den Zardari'ye 'devlet nişanı'

A
A
A
Gül'den Zardari'ye 'devlet nişanı'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari'ye 'devlet nişanı' takdim etti.

 

 

MUAMMER TAN / ANKARA

 

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Zardari'nin dünyanın önemli bir coğrafyasında, son derece zor şartlar altında örnek bir liderlik ve devlet adamlığı sergilediğini belirterek, "Çalışmalarınız bölgesel ve küresel barış, huzur, istikrar ve refahın geliştirilmesi bakımından hayati önem taşımaktadır" dedi. Zardari'nin Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilmesine yaptığı katkıların ise her türlü takdirin üstünde olduğuna işaret eden Gül, şunları kaydetti: "Bu
kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla, Türk milleti adına, Zat-ı Devletleri'ne Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek nişanı olan 'Devlet Nişanı'nı takdim etmekten büyük bir onur duyuyorum. Söz konusu Nişan'ı dost ve kardeş ülke Pakistan'ın Cumhurbaşkanı'na veriyor olmak, benim için ayrı bir kıvanç ve mutluluk kaynağıdır.

 

Türkiye ile Pakistan'ın köklü bir tarihi geçmişe dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin temelinde, halklarımız arasındaki derin ve samimi muhabbet hisleri yatmaktadır. Nitekim, Pakistan'a gerçekleştirdiğim son ziyaretim sırasında Zat-ı Devletleri tarafından takdim edilen 'Nişan-ı Pakistan' gibi, bu Nişan da ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ezeli, ebedi ve sarsılmaz kardeşliğin güçlü bir timsalini daha teşkil etmektedir. Bu vesileyle, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin parlak geleceğine olan sarsılmaz inancımı yineliyor, Zat-ı Devletleri'ne sağlık, başarı ve mutluluk, dost ve kardeş Pakistan halkına huzur ve refah diliyorum."

Gül, konuşmasını 'Pakistan çok yaşa' anlamına gelen, "Jive (Cive) Pakistan!" diyerek tamamladı.

"BU NİŞAN OMUZLARIMA YENİ YÜK GETİRMİŞTİR"

Gül, konuşmasının ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari'yi 'Devlet Nişanı ve Beratı'nı takdim etti.

Daha sonra kürsüye gelen Zardari, kendisine takdim edilen 'Devlet Nişanı'ndan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. "Nişanı çok değerli bir hazine olarak saklayacağım" diyen Zardari, bu nişanın iki ülke halkı arasındaki kardeş ilişkileri hatırlatacağını ve temsil edeceğini belirtti. Bu törenin bir sembol olmaktan daha çok, iki ülke tarihinde çok önemli bir yer alacağını ifade eden Zardari, "Bu nişanı, Pakistan halkı, Zülfikar Butto ve Benazir Butto adına büyük bir onurla kabul ediyorum. Bu nişan
omuzlarıma yeni bir yük getirmiştir. İki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmek ve geliştirmek sorumluluğu... Türkiye-Pakistan kardeşliği çok yaşa" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardından konuk cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verdi. Gül ve Zardari, konukları, yemek salonunun kapısında karşıladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir