SPOR - 14 Mart 2018 Çarşamba 14:28

Gümüşhanespor’da Ziya Doğan imzayı attı

A
A
A
Gümüşhanespor’da Ziya Doğan imzayı attı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor’un yeni teknik direktörü Ziya Doğan oldu.

Gümüşhanespor’un bu sezonki dördüncü teknik direktörü Ziya Doğan oldu. Görevde 40 gün kalan Güvenç Kurtar, 3-0’lık Bugsaşspor mağlubiyetinin ardından istifa etmişti. Yaşananların ardından Gümüşhaneli teknik direktör Ziya Doğan ile görüşen yönetim, tecrübeli teknik adam ile anlaşmaya vardı. Dün kulübe gelerek oyuncularla tanışan ve ilk antrenmanını yapan Doğan, bugün kendisini ve ekibini 2 yıllığına kırmızı-beyazlı renklere bağlayan imzayı Tekke köyündeki Gümüşhanespor tesislerinde düzenlenen törenle attı.

“Türkiye’de lobisiz tek teknik direktör benim ve bazı değerlerim var”

İmza töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğan, kendisinin Türkiye'de lobisiz tek teknik direktör olduğunu ve kendisinin bazı değerleri olduğunu belirterek, “Bu değerlerin en önemlilerinden birisi de Gümüşhaneli olmasıdır. Zor bir görev. Düşüşte olan bir takım. Biz buradan nasıl o düşüşü durdurup layık olduğu şampiyonluğa kavuşturabilir miyiz onun düşüncesi ve heyecanını yaşıyorum” dedi.
Kendisine ve takıma yönelik hem il içinde hem de il dışında çok büyük bir sevgi ve beklenti olduğunu ifade eden Doğan, “Büyük bir potansiyel var. Herkes şartlanmış. Bu durup dururken olan bir şey değil. Gümüşhane’yi bu durumlara getirip artık şampiyonluk dışındaki sonuçlar başarısızlıktır deniliyorsa Gümüşhanespor yol kat etmiştir. Geçmişte emeği geçmiş herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Şu zamana kadar Gümüşhane’yi çok iyi temsi ettiğime inanıyorum”

Futbolculuk döneminde de Gümüşhane ile hep ilgilendiğini ve elinden gelen yardımları o zaman da seve seve yaptığını kaydeden Doğan, Gümüşhane'den 8 yaşında ayrıldığını ve kıt imkanlarla futbolla tanıştığını hatırlatarak, “Gizli gizli oynayarak o engelleri aştık. Bugün bakıyorum Gümüşhane bir futbol şehri olmuş bu çok güzel. Nereden nereye. Bana güvendikleri için tüm Gümüşhanelilere teşekkür ediyorum. Bu ilgi beni buraya mecbur kıldı. Yöneticilerimizin sağduyusu ve benimle ilgili düşünceleri beni çok mutlu etti. Şu zamana kadar Gümüşhane’yi çok iyi temsi ettiğime inanıyorum. Alnım çok açık. Çok iddialıyım. Hiçbir şaibeye bulaşmadan alın teriyle ekmeğini kazanıp ailesini geçindiren bir insan olarak memleketime geldim. Burası benim memleketim. Zaman zaman üzüldüğüm konular oldu ama kimseye kırgın değilim. Anlaşmamız 3 dakika sürmedi. Hiçbir şart ortaya koymadım. Verdiğim her sözü tuttum, ağzımdan çıkan her şeyi hayatım boyunca yerine getirdim” ifadelerini kullandı.

“Bu takım Süper Lig'e çıkar”

Gümüşhane amatör kümede de olsa yine gelip çalışacağının altını çizen Doğan, “Bana doğru planlama lazım. Burası benim bir parçam. Duygularımı anlatamam. Çok zorluklar yaşayarak buradan çıkan bir insanım. Yokluğu da varlığı da çok iyi bilirim. Gümüşhane halkının Gümüşhanespor’a ihtiyacı var. Hep beraber buna destek olalım. Gümüşhane olarak niye süper ligde oynamayalım? Doğru hamleler yapıp doğru düşünürsek, bu ilgi ve alakayla çok kısa süre içerisinde bu takım süper lige çıkar. Ben buraya gelirken bana gösterilen ilgi benim maddi konuda hiçbirşey konuşmamı gerektirmezdi konuşmadım. Çok çalışıp az konuşacağız. Beni paracı diye kimse tanıtamaz. Ben buradayım ya en büyük servet Gümüşhane’de olmak” şeklinde konuştu.

“Oyuncuların her birine ihtiyacım var, hepsinin hazır olması lazım”

Bir gazetecinin takımı nasıl bulduğuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Doğan, “Dün bayağı iyi bir idman yaptık ama benim idmanlarımın yüzde 25’i bile değil. Fiziksel anlamda çok bir şey diyemem ama takım oyununa uygun bir takım değil. Aralardan sürprizler çıkarmamız lazım. Takım oyununu üst seviyeye getirmemiz lazım. Oyuncularla konuşuyoruz. Bunu ön plana çıkarırsak yetenekli oyuncularımız var, kalite yüksek. Ama her kalitenin yanında askerlerin de olması lazım. Takım oyununu ön plana çıkaracağız. Benim takımım asla topu olduğu bölgede futbolcu pozisyonu seyretmeyecek. Saldırması, mücadele etmesi lazım. Oyuncuların her birine ihtiyacım var. Hepsinin hazır olması lazım. Maalesef Türkiye’de oynamayan oyuncu küsüyor ama ben oynamayan futbolcuyu daha çok çalıştırırım çünkü bana en kritik zamanda lazım. Kalıcı olacak temelleri atmak çok önemli. Altı boş olan takımlar ne durumdalar? Süper liglerde efsane olan takımlar bugün üçüncü liglerde. Elimize gelmiş bu fırsatı değerlendirip kamuoyunun bizden beklentilerine cevap vermek istiyoruz. Ben tek başıma bunu yapmayacağım. Bir bütün halinde yapacağız. Herşey birbirini tamamlar. Yöneticiler, taraftarlar, yerel medyanın bu görevi üstlenmesi ve destek olması lazım. En üstten en alta kadar birlik olmamız lazım. O kadar takım çalıştırdım ama kendimi bu kadar sorumlu hissettiğimi hatırlamıyorum. Çünkü burada bu insanların ilgisi ve memleketim olması sebebiyle daha çok istiyorum, daha heyecanlıyım” açıklamasını yaptı.

“Hiçbir şart, koşul istemeden imza attım”

Doğan, kulübe 2 yıllık imza attığını, hiçbir şart, koşul istemediğini belirterek, “Her gittiğim yerde büyük tazminatlara imza attım ama burası benim memleketim ne zaman ne kadar tutarsa tutarlar, ne zaman gönderirlerse giderim” dedi.

Çakmak: “Kendisiyle uzun yıllardır çalışma niyetindeyiz”

Gümüşhanespor Kulüp Başkanı İsmet Çakmak ise sezon boyunca dördüncü hocayı almak zorunda kaldıklarını, önceki üç hocadan ikisinin kendi iradeleriyle, üçüncü hocanın da yönetim kurulunun kararıyla karşılıklı anlaşarak görevine son verdiklerini hatırlatarak, “Ziya Doğan hemşehrimiz olması nedeniyle gerek futbolculuk hayatında gerekse antrenörlük hayatında Gümüşhanelilik ruhunu en üst seviyede temsil ettiği için kendisine bu konuda şükranlarımızı sunuyoruz. Hiçbir şaibeye, dedikoduya mahal vermeden onuruyla, şerefiyle dik duruşuyla Gümüşhanelilik hasletlerini en yüksek seviyede temsil ettiği için ilimiz adına gurur verici bir arkadaşımızdır. Antrenörlük kariyeri tartışılmazdır. İnşallah o da biz de bundan sonra kimseyi mahcup etmeyiz. Çok önceden olması gereken bir şey ama bugüne kısmet oldu. Kendisiyle uzun yıllardır çalışma niyetindeyiz. Onursal Başkanımız, Milletvekilimiz Osman Akgül’ün özel gayretleri, Belediye Başkanımız Ercan Çimen’in özel dostlukları Ziya Doğan’ın ilimize gelmesinde birinci etkendi” diye konuştu.

“Ziya Doğan’ın vereceği her türlü kararın arkasında duracağız”

Hoşgörü, samimiyet, sevgi ve saygı içerisinde bir görev ifa edeceklerini, kulübün idari ve mali yönetiminin yönetim kuruluna, teknik sorumluluğun da tamamen Ziya Doğan’a ait olduğunu ve vereceği her türlü kararın arkasında duracaklarının altını çizen Çakmak, “Şehirde müthiş bir sevinç var. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Ziya hoca uçaktan indiğinden itibaren heyecanıyla titrer vaziyetteydi. Ben buraya çalışmaya geldim, para kazanmaya gelmedim dedi. Bu bir sorumluluk duygusudur. Başarı kalıcı olursa, sistematik olursa bunun ehemmiyeti var. Saman alevi gibi iniş çıkış olursa hiçbir mana ifade etmez. Önce kulübün kurumsal yapısının oturması lazım” ifadelerini kullandı.

Ziya Doğan, 12 yılı Beşiktaş’ta olmak üzere uzun yıllar futbol camiasının içerisinde yer almış, Beşiktaş, Trabzonspor, Adanaspor, Konyaspor, Malatyaspor, Gençlerbirliği takımlarında teknik direktör olarak görev yapmış, son olarak geçtiğimiz sezon Kastamonu 1966 takımını çalıştırmıştı. Gümüşhane’nin Köse ilçesi Bizgili köyü doğumlu olan 57 yaşındaki tecrübeli teknik direktörün, Gümüşhanespor’un şampiyonluk yarışına büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.  

Recep Ergin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Açık alanda çalışan işçilere sıcak hava uyarısı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşılaşılan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek açık alanda çalışan tarım işçileri başta olmak üzere vatandaşlara yapmaları gerekenleri anlattı. Hava sıcaklıklarının arttığı Hatay’da ve ülke genelinde bölge bölge termometreler 35 derecenin üzerine çıkmayı başladı. Hava sıcaklığının arttığı bu günlerde vatandaşları bekleyen tehlikeyse sıcak çarpması. Tarım kenti olan Hatay’da açık alanda çalışan vatandaşlarda sıcak çarpmasına sıklıkla maruz kalıyorlar. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabileceği giysilerin tercih edilmesi söyledi. Dr. Polat, vatandaşlara sıcak havaya karşı yapmaları gerekenleri anlattı. “Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir” Sıcaklık çarpmasının halk arasında güneş çarpması olarak bilindiğini söyleyen Dr. Polat, “Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıkların artışı, her zaman sıcak çarpması olarak kendisini gösterir. Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir. Her zaman şuur kaybı veya şuur bozukluğuyla kendini göstermeyebilir. Biz 2 kademeli şekilde inceliyoruz. Özellikle açık alanlarda korunaksız ve önlemler alınmadan yapılan çalışmalarda fiziksel hareketin fazla olduğunda sıcak çarpması meydana gelir” dedi. “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar” Açık alanda çalışan tarım işçilerinde sıklıkla görülen sıcak çarpmasına karşı sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirten Dr. Polat, “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar. Halk arasında önlemler hakkında bilinen birkaç yöntemde olsa da doğru değildir. Sıcak çarpmasına karşı önlem olarak sıvı alınımına dikkat etmek gerekiyor. Sıvı tüketiminde hastanın oral olarak sıvı verilirken şuur durumunun yerinde olması gerekir Vücut ısısını dengede tutmak için vücut terleme ve ışıma olarak yayılmasıdır. Terlemenin vücut sıcaklığında etkisi çoktur. Pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabilecek giysilerin tercih edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Hatay 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye 21.3 milyon TL değerinde sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Asrın felaketinin yıkıma uğrattığı Hatay’da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremzede çiftçilerin yeniden ayağa kalkması için başlatılan devlet destekleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’ın Amik Ovası’nın bereketli topraklarında üretim yapan 3 bin çiftçiye “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor” projesi çerçevesinde 21.3 milyon liralık sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Kırıkhan ilçesinde gerçekleştirilen tohum desteğinin bölge çiftçisine bir nebze de nefes olması bekleniyor. Depremin yaralarını sarmak için yapılan desteklerin devam ettiğini belirten Vali Masatlı, "Türkiye’nin en önemli ve en verimli ovalarından biri olan Amik Ovası’nda başta pamuk tarımı olmak üzere sertifikalı tohum dağıtımlarını gerçekleştirdik. Burada da yaklaşık 21.3 milyon TL’lik tohumu bugün vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. 3 bin vatandaşımıza sertifikalı tohum dağıtımı yaptık. Asrın felaketiyle beraber tarım sektörümüz de ciddi hasar aldı ama bu süreçte 1.1 milyar TL’lik destek yapıldı. Bugünkü projemiz sertifikalı pamuk tohumunun dağıtımı da buradaki vatandaşlarımızın üretimine güç katacaktır. Buradaki üretim kabiliyetimizi ve üretim miktarımızı arttırmasına ve kaliteli ürün elde etmemize ciddi katkı sunacak" dedi. 3 bin üreticiye sertifikalı tohum dağıttıklarını söyleyen Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen ise, "Yıllardır temel kaynaklardan biri olan tarım sektörü önemini her gün arttırmaktadır. 180 bin ton pamuk üretimiyle ilimiz Türkiye pamuk üretimi konusunda 4’üncü sırada yer almaktadır. 6 Şubat asrın felaketi sonrasında pamuk üretiminin devamlılığının sağlanması amacıyla birçok proje hayata geçirilmiştir. ’Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor’ projesi ile Antakya, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Hassa, Belen, Altınözü ilçelerindeki yaklaşık 3 bin üreticimize sertifikalı tohum dağıttık" diye konuştu.