GÜNDEM - 22 Ekim 2014 Çarşamba 09:52

Gurbette çöpçülük yaptı, vatanına okul yaptırdı!

A
A
A
Gurbette çöpçülük yaptı, vatanına okul yaptırdı!

Almanya’nın Münih kentinde otuz yıl temizlik işlerinde çalışan Ömer Lütfü Kahraman bütün birikimiyle doğup büyüdüğü topraklara okul yaptırdı.

Eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında Manisa’da okul yaptıran hayırseverler geçen gün düzenlenen bir törenle hem teşekkür plaketlerini hem de kendileri için hazırlanan ‘Manisa’da eğitime gönülden dokunanlar’ hayırsever albümünü aldı. Anemon Otel’de düzenlenen Manisa’da 192 okul yaptıran 172 hayırseverin katıldığı törende mütevazılığıyla dikkat çeken Selendi ilçesinin tek hayırseveri Ömer Lütfü Kahraman’ın, 30 yıl boyunca Almanya’nın Münih kentinde temizlik işlerinde çöpçü olarak çalıştığı ve bütün birikimini doğduğu köye okul yaptırmak için harcadığı öğrenildi. Arabası bile olmayan Kahraman, köydeki öğrencilerin durumunu gördükten sonra içinin elvermediğini ve okul yaptırma kararı aldığını söyledi.

1939 yılında Selendi’nin Çortak köyünde doğan ve ilkokul eğitimini doğduğu köyde 3 yıl alan Ömer Lütfü Kahraman, 1970 yılında gittiği Almanya’nın Münih Kentinde 30 yıl temizlik işlerinde çöpçü olarak çalıştı. 2000 yılında emekli olduktan sonra doğup büyüdüğü topraklara geri dönen Kahraman, köydeki okul sıkıntısı üzerine yurt dışında edindiği bütün birikimini köyüne okul yaptırarak harcadı. Evli, dört çocuk babası olan Kahraman, “Selendi’nin ortak köyüne bir okul yaptırdım. Şimdi Vali beyin daveti üzerine buraya geldik. Dışarıda çalışıyordum. Köye geldim bir baktım köyün çocukları sırtlarında çantalar perişan durumda arabalarla başka yerlere gidiyor. Buna gönlüm razı gelmedi. Buraya bir okul yaptırmayı düşündüm. İlgili kişilere başvurdum. Yerlerini tespit ettirdik. Olumlu çıktı ve inşaata başladık. 2005 yılında temelini attık başında da kendim durmak üzere yaptırdık. 2007 yılında açıldı. Şimdi 200 üzerinde öğrencisi var. Yurt dışında temizlik işlerinde kamu işlerinde çalıştık. Biriktirdiğimizi de buraya verdik” dedi.

Anemon Otel’de düzenlenen törende Selendi ilçesine ayrılan yerde tek başına oturan ve teşekkür plaketi için sıranın kendisine gelmesini bekleyen Ömer Lütfü Kahraman, plaketini Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın elinden aldı. Kahraman, hayırseverler için hazırlanan "Manisa’da eğitime gönülden dokunanlar" albümünü de AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin elinden aldı.

SADIK CANGEL 
MANİSA

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.