GÜNDEM - 23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:29

Hainlerin haberleşme sistemleri imha edildi

A
A
A
Hainlerin haberleşme sistemleri imha edildi

Güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak'ta meyveleri bile tuzakladıklarını belirledi. Hainlerin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları sistemleri de imha edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şırnak il merkezinde bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonlara yoğun olarak kararlılıkla devam ediliyor. 20-21 Mayıs 2016 tarihlerinde icra edilen operasyonlarda teröristlerin muz, elma, kavun gibi meyvelere, dolap içerisine ve yatak altlarına tuzakladıkları el yapımı patlayıcılar tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edildi.

Ayrıca, birliklerin hareketlerini takip etmek amacıyla kullandıkları gözetleme yerleri ile vatandaşların evlerine açtıkları geçiş koridorlar ve sığınaklar tespit edildi. Bunların yanı sıra tespit edilen teröristlerin kendi aralarında haberleşme maksadıyla kullandıkları diyafon tertibatı kullanılamaz hale getirildi. İl merkezinde teröristlerce tahrip edilen yolların yapılmasına ve barikatların kaldırılmasına devam edildiği bildirildi.  

UĞUR KAN YÜKSEK 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.