ASAYİŞ - 16 Aralık 2017 Cumartesi 07:02

Hakime FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis

A
A
A
Hakime FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da, FETÖ/PDY soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen ve tutuklanan hakim, yargılandığı mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan hakim eşi ise beraat etti.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sinop'un Gerze ilçesinde hakim olarak görev yaparken tutuklanıp meslekten ihraç edilen Muharrem Umut Özel ile tutuksuz olan hakim eşi Rukiye Özel'in yargılanmaları sona erdi. Örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock'u kullandığı iddia edilen hakim Muharrem Umut Özel duruşmaya tutuklu bulunduğu Sinop E Tipi Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz yargılanan hakim eşi Rukiye Özel ise duruşmada hazır bulundu. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında hakim Muharrem Umut Özel hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Silahlı terör örgütüne üye değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. ByLock kullanmadım" dedi.

Rukiye Özel ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Suç işlemediğimden dolayı beraatime karar verilmesini istiyorum, delil yetersizliğinden değil" diye konuştu.

Mahkeme, hakim Muharrem Umut Özel'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Özel'in tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak yurt dışına çıkış yasağı getirilip tahliyesine karar verildi. Rukiye Özel ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Muhammer Ay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44’üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen GAÜN Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılabilecek. Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, “Fakültemizin ilk olarak İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları TYÇ’ye yerleştirilmişti, şimdi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programımızın da yerleştirilmesi bizleri gururlandırdı. TYÇ ayrıca yerli ve yabancı akademik alanda tanınırlığımızın artmasında yardımcı olacak. Katkısı olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.