EKONOMİ - 30 Ocak 2015 Cuma 13:49

Hamsi cep yakıyor

A
A
A
Hamsi cep yakıyor

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle balıkçılar denize açılmayınca balık fiyatları el yakmaya başladı ve Eskişehir’de hamsinin kilosu 12 liraya yükseldi.

Türkiye'de etkili olan soğuk havalar, balık fiyatlarını da çeşitlerini de olumsuz etkiledi. Denizden az balık çıkmasından dolayı fiyatlar da tavan yaptı. Eskişehir Balıkçılar Çarşısı esnafı Arif Avcı, hava şartları nedeniyle balık fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Avcı, “Bugünden itibaren hava şartlarının iyileşmesiyle balık fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Şuan 12 liradan sattığımız hamsi, önümüzdeki hafta içerisinde 7 liraya kadar düşmesini bekliyoruz. Balık akınları başladığı için fiyatlarda düşüş yaşanacak. Müşteri sıkıntımız yok, zaten balık seven insanlar 5 liraya da balık yer, 15 liraya da. Başka bir alternatif yok. Bazı müşterilerimiz yalnızca fiyatların yüksek olmasından dolayı şikayetçi. Fiyatlar ne zaman düşecek diye vatandaşlar soruyorlar. Ama 3 kilo alacağı yerde 2 kilo alıyor hamsiyi. Çünkü bizim vatandaşlar hamsiyi çok seviyor” diye konuştu.
Öte yandan bazı vatandaşlar hamsi fiyatını gördükten sonra balık almaktan vazgeçtiklerini, fiyatlarının düşmesini bekleyeceklerini söylediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.