GÜNDEM - 06 Şubat 2017 Pazartesi 11:33

Hani'de kayyumdan bir ilk

A
A
A
Hani'de kayyumdan bir ilk

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediyesine kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, kendilerine evlenmek için başvuran Tarhan ve Çoban çiftinin nikahını kıydı. Yazıcı, nikahlarını kıydığı çifte altın takıp çeşitli hediyeler verdi.

İçişleri Bakanlığı, yaklaşık 5 ay önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınıp terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Abdurrahman Zorlu’nun yerine Şaban Arda Yazıcı’yı kayyum olarak görevlendirdi. İlçede Kaymakam olarak da görev yapan Yazıcı, kente geldiği ilk andan itibaren halkın sevgilisi olmayı başardı. İlçenin 50 yıllık su sorununa çözüm bulan ve kentteki çöp sorununu da gideren Yazıcı, kendilerine başvurup evlenmek isteyen Muzaffer Tarhan ve Şirin Çoban çiftine sürpriz hazırladı. Hani Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, kendisine verilen yetkiyi kullanarak cübbe giyip genç çiftin nikahını kıydı.

Nikahta 3 çocuk vurgusu
Tarhan ve Çoban çiftinin yakınları ile belediye çalışanlarının katıldığı nikah töreninde genç çiftin şahitliğini de ilçede görevli iki polis yaptı. Yazıcı, çiftlerin nikahını kıydıktan sonra aile cüzdanını Şirin Çoban’a verdi. Kaymakam Yazıcı, nikah töreninin ardından genç çifte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk sözünü hatırlattı. Kaymakam Yazıcı, törenin ardından genç çifte altın ve hediye verdi. Mutlulukları gözlerinden okunan Muzaffer Tarhan ve Şirin Çoban çifti, Yazıcı’nın kendilerinin nikahını kıymalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

“Gençlerimizin talebini yerine getirdik”
Nikah töreninin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şaban Arda Yazıcı, kendilerinin Hani Belediyesi olarak vatandaşların zor ve sıkıntılı zamanları ve mutlu günlerinde de bir araya gelmeyi şiar edindiklerini söyledi. Yazıcı, “Burada çeşitli zamanlarda ilçe ahalisi ile zaman zaman bir arada oluyoruz. Buradaki nikah akdi de vatandaşlarımızla buluşmalarımızda örnek teşkil etti. Gençlerimizin özellikle bana bu konuda talepleri oldu. Biz de bu taleplerini yerine getirmek istedik. Doğrusu burada benim meslek hayatım boyunca ve belediye başkanlığı vekilliği süresince de ilk nikah kıyma görevim oldu. Bizler çok mutlu olduk. Tüm belediye personeli ve arkadaşlarımız olarak bu mutluluğa hep birlikte şahit olduk ben de görevimi yaptım. Bundan sonra da kıymetli vatandaşlarımızın belediyeye müracaatlarında zaman zaman kendileri ile birlikte olacağız. Onlara belediyemizin hediyelerini takdim edeceğiz. Biz gençlerimizi hizmetlerimizi almaları noktalarında mutlu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Tüpraş Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Geride kalan 32 haftada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi alan siyah-beyazlılar, 48 puanla 4. sırada bulunuyor. Konuk ekip ise 8 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyetle topladığı 37 puanla 13. sırada yer alıyor. Takım Serdar Topraktepe’ye emanet Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1’lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş’ta Portekizli teknik adam Fernando Santos’la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti. 5 maçtır galibiyete hasret Siyah-beyazlılar, ligde 5 maçtır 3 puana hasret durumda. Söz konusu süreçte sırasıyla Galatasaray’a 1-0, Gaziantep FK’ya 2-0 ve Antalyaspor’a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Başakşehir ile Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal, son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 2-0’lık skorla almıştı. Sakatların son durumu Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak. 4 oyuncu sınırda Beşiktaş’ta 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.