ASAYİŞ - 23 Mayıs 2016 Pazartesi 22:59

Hastanede skandal: Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü

A
A
A
Hastanede skandal: Whatsapp'tan teşhis koyduğu çocuk öldü

Aydın’ın Nazilli ilçesinde göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Aile, doktorun gece hastaneye gelmeyip acil doktorundan Whatsapp üzerinden röntgen filmini istediğini iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında göğsünün ağrıdığını söyleyen 9 yaşındaki Mert Kahveci, şikayetleri artınca ailesi tarafından Nazilli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Burada yapılan ilk muayenenin ardından acil doktoru V.Ş, çocuğun göğüs röntgenini çekip durumu Çocuk Uzmanı Dr. E.Ö’ye bildirdi. İddialara göre, telefonda aldığı bilgiler üzerine Dr. V.Ş’den çekilen röntgen filmini Whatsapp’tan kendisine yollamasını isteyen Dr. E.Ö, sabah hastaneye geleceğini söyleyerek cep telefonundan durumunu incelediği 9 yaşındaki çocuğun hastaneye yatırılmasını istedi. Çocuk ise pazar günü hayatını kaybetti.

Whatsapp üzerinden çocuklarının röntgen filmini istediğini iddia ettikleri Doktor E.Ö’nün pazar günü öğle saat 12.45 sıralarında hastaneye geldiğini, bütün ısrarlara rağmen daha teşekküllü bir hastaneye sevk edilmediklerini söyleyen baba Şahin Kahveci, morg girişinde eşine sarılarak gözyaşı döktü. Anne Elvan Kahveci ise, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kardeşinin ölüm haberini alarak hastaneye koşan minik Mert’in ağabeyi Melih Kahveci de babasına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

"BİZİ SEVK EDİN DEDİM"

İstiklal İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mert’in doktor ihmali sonucunda hayatını kaybettiğini ileri süren baba Kahveci, “Göğüs kafesim ağrıyor, nefes alamıyorum’ dedi çocuk. Acildeki doktor filmini çektirdi. Kan tahlili yaptırdı. Ondan sonra çocuk doktorunu aradı. Çocuk doktoruna filmleri Whatsapp’tan gönderdi. Doktor da telefondan ‘Bu hastayı yatırın’ dedi. ‘Şu ilaçları verin yatırın, ben sabah geleceğim kontrol edeceğim’ dedi. Pazar saat 12’de gelmiş, kontrol etmiş. Eşim beni aradı, doktor geldi acil ilaçlar lazımmış. Hemen reçeteyi alıp ilaçları aldım. B2 vitamini yazmış ama burada yokmuş. Sadece eksik olan oydu. Dediği ilaçları aldım geldim. ‘Bu ilaçları kullanınca sıkıntı kalmayacak’ dedi. ’Doktor bey’ dedim. ’Ben çocuğun durumunu iyi görmedim. Bizi gönderin. Sevk edin. Bizim İzmir’de tanıdık doktorlarımız var’ dedim. ’Bizim sevkimizi yapın’ dedim. Doktor bey, ‘Öyle bir şey olsa sevk ederim’ dedi. ‘Sevke gerek yok’ dedi. Akşam oldu çocuk daha kötü oldu. Ertesi gün oldu, çocuk daha kötü oldu. Saat 3’ten sonra artık çocuk kan kusmaya başladı. Doktoru aradım. Oradaki görevlileri çağırmama rağmen gece 3’te filmi çekildi, 5’te bir daha filmi çekildi. Doktor saat 6.45’te geldi. Geldiğinde çocuk zaten eks olmuştu. Nabız sıfıra düşmüştü. Ben kontrol ettim. Çocuğun ağzından burnundan kan gelmeye başlamıştı” dedi.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan minik Mert’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin anlaşılması için İzmir Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

ŞEKER KOMASINA GİRDİ İDDİASI

Hayatını kaybeden küçük çocuğun bir yakını ise, minik yavruya ilk etapta vücutta bakteriyel enfeksiyon teşhisi konulduğunu, 131 olan şeker değerinin ise enfeksiyonun artması üzerine 355’ye yükseldiğini ileri sürerek, bunun da kalp krizi ya da şeker koması riskini beraberinde getirdiğini iddia etti.

HASTANE DE İNCELEME BAŞLATTI

Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi Doktor Şafak Çalışkan, ailenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanın neticesine bakarak gereğinin yapılacağını kaydetti. Nazilli Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Ağrı Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile alakalı toplandı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar başkanlığında İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve ilgili Birim Amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, seçimlerde alınacak tedbirler detaylı şekilde ele alındı. Oy kullanılacak okullarda görev yapacak personelin belirlenmesi ve gerçekleştirilecek güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Toplantının ardından açıklamada bulunan Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır olduklarını vurguladı. İpar, "Ağrı’da huzurlu ve güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Seçim boyunca tüm sandıklar ve oy kullanma yerleri 7/24 emniyet güçlerimiz tarafından korunacak" dedi. İpar, şunları kaydetti: "Seçimlerde herhangi bir provokasyona ve yasa dışı faaliyete izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız oy kullanırken rahat ve huzurlu bir ortamda oy kullanabilecekler. Tüm hemşehrilerimizden de seçimlere demokratik olgunluk içinde katılmalarını ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemelerini rica ediyoruz." Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinin huzur ve güven içinde tamamlanması için tüm imkanlarını seferber etmeye devam edeceğini bildirdi.