SAĞLIK - 12 Şubat 2016 Cuma 09:09

Hastaneye gelenlere 'C' vitamini dopingi

A
A
A
Hastaneye gelenlere 'C' vitamini dopingi

Bursa'da özel bir hastane, gribe dikkat çekmek için hastaneye gelenlere sepet sepet mandalina ikram ediyor.

Hava sıcaklığındaki ani değişimlerin gribi tetiklemesi üzerine Özel Hayat Hastanesi farklı bir uygulama başlattı. Hastaneye gelenlere sepet sepet mandalina dağıtan hastane yetkilileri, vatandaşları gribe karşı ne yapmaları gerektiği konusunda uyardı.

Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkul, “Hastane olarak gribe son kampanyası başlattık. İnsanların dikkatini çekmek için böyle bir uygulama başlattık. Şubat ayının ortasına geldik. İnsanlar artık gribin geçtiğini düşünebilir. Mevsim sebebiyle bu havalara çok dikkat etmek gerekiyor. Ancak mart ayı itibari ile grip hastalığının son bulacağını düşünüyoruz. Bu süreçte insanların gıdalarına dikkat etmesi gerekiyor. Vücut direncini güçlendirmeleri gerekiyor. Onun için mandalina dağıtarak C vitamini takviyesinde bulunmak istedik” diye konuştu.

Vatandaşların mutlaka vitamin ve minerallerden zengin sebze meyve tüketmesine özen göstermesi gerektiğini belirten Özkul, “Vücut direncini güçlendirmek hastalıklar için çok önemlidir. Hastalıklarla karşılaşmamak ve toksinleri dışarı atmak için bol sıcak sıvı içilmesi gerekiyor. Nane limon çok önem arz ediyor. Ne kadar sıvı alınırsa o kadar toksin atılmış olur” dedi.

ABDULLAH ÇİBİR
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir