ASAYİŞ - 20 Mayıs 2018 Pazar 16:33

Havuzda çırpınan çocuğu belediye başkanı kurtardı

A
A
A
Havuzda çırpınan çocuğu belediye başkanı kurtardı

Karaman’da yapımı devam eden Türk Dünyası Kültür Parkı'nda yaklaşık 2 metre derinliğindeki suni gölete giren çocuk boğulma tehlikesi geçirdi. Parktaki çalışmaları inceleyen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, suda çırpınan çocuğu görünce suya atlayarak onu kurtardı.

Alınan bilgiye göre, 16 yaşındaki Davut Şimşek, öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte Çeltek Mahallesi Dağ Oteli mevkisinde bulunan ve yapımı halen devam eden Türk Dünyası Kültür Parkı'na gitti. Şimşek, serinlemek için park içinde yaklaşık 2 metre derinliğindeki suni gölete girdi. Göletin ortalarına doğru giden Şimşek, biranda arkadaşlarının gözü önünde suda çırpınmaya başladı. Bunun üzerine arkadaşları çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar ise durumu ambulans, itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri gölette çırpınan çocuğu çıkarmak istedi ancak onlar da boğulma tehlikesi yaşadı. O sırada parktaki çalışmaları inceleyen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ambulans sesini duyunca hızla göletin bulunduğu yere gitti. Çalışkan, çocuğun çırpındığını görünce gölete atlayarak çocuğu sudan çıkardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğa kalp masajı yapmaya başladı. Bilinci kapalı olan ve kalp atışı alınamayan çocuk için ekipler yoğun çaba harcadı. Yapılan müdahale ile kalp atışları yerine gelen çocuk ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırılırken, sağlık ekiplerinin müdahalesini izleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan gözyaşlarını tutamadı. 

Çevredeki vatandaşlar, suya girerek çocuğu çıkaran Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a teşekkür etti. Başkan Çalışkan, “Buraya parkın çalışmalarını incelemek için gelmiştim. Ambulansın sesini duyunca buraya geldim. Çocuğu görünce suya girdim. Yaşanan üzücü bir olay. Burası çalışma bölgesi olan bir yer. Girilmemesi gereken bir yer ama gençler girmişler" dedi.  

HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, gölette boğulurken kurtardığı çocuğu hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Hastanenin yoğun bakım ünitesi önünde çocuğun yakınları ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Ertuğrul Çalışkan, çocuğun son durumu hakkında da hastane yetkililerinden bilgiler aldı. Hastane çıkışında İHA’ya açıklamada bulunan Başkan Ertuğrul Çalışkan, “Çocuğu kurtardığımızda kalbi durmuş ve nefes almıyordu. Sağlık ekibi elinden geleni yaparak çocuğu hayata döndürdü. Sonra hastaneye kaldırıldı. Çocuğun yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Şuanda çocuk uyutuluyor. İnşallah hayata dönmüş olacak” dedi.

“Hayat her şeyden önemlidir”
Yaşanan o anları da anlatan Çalışkan, "Hiç çekinmeden her vatandaşın yapacağı gibi havuza girip o genci 2,5 metre derinden çıkarttım" derken, çocuğun hayata dönmesi üzerine gözyaşlarına boğulan Çalışkan, “Hayat her şeyden çok önemlidir. Bu gençler bizim geleceğimizdir. Her kim olursa olsun, o ana kelimeler anlatmaya yetmiyor” şeklinde konuştu. Boğulan gencin ailesi ve arkadaşlarının da hastane önünde bekleyişleri devam ediyor.  

Mehmet Dağlı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Köpekçi Nuri Efe Abidesini 13 yaşındaki çocuk yakmış Denizli’nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına, Tavas ilçe girişine 5 yıl önce yaptırılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yakıldığı ortaya çıktı. Olayın yanlışlıkla meydana geldiğini ifade eden aile, tadilat masraflarını üstlendi. Aralık 2018’de Tavas Belediyesi tarafından Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe’yi temsilen yaptırılan abide il protokolünün katılımıyla açıldı. Tavas ilçesi girişinde bulunan Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe Abidesi, geçtiğimiz Çarşamba gece yarısı alevlere teslim oldu. Samanlık Mahallesi’nin kente hakim noktasında bulunan abidenin yangında enkaza dönmesi, ilçede üzüntüye neden oldu. Kundaklanma şüphelisi üzerine durulan yangınla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, bölgedeki tüm güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Polyester ve cam karışımından yapılan abide, yangında büyük zarar görürdü. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, yangını çıkartmış olabileceği düşünülen 1 kişinin eşkali belirlendi. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ederken, heykeli enkaza dönüştüren yangını çıkarttığı belirlenen 13 yaşındaki çocuğun ailesi, yetkilileri bilgilendi. Olayın çocukların oyun oynadığı sırada yanlışlıkla meydana geldiğini savunan aile, heykelin tüm tadilat masraflarını da üstlendi.
İstanbul Dolu modelden ellerinde yok, kısa menzilli, tutulmayan modeli ucuzlattılar Avrupa ve Türkiye’de satışları ciddi oranda düşen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dolu modelden ellerinde olmayınca, kısa menzilli tutulmayan modeli ucuzlattı. Amerikalı üretici, 1 milyon 791 bin 451 TL’den Türkiye’de ön siparişe açtığı Model Y için 50 bin TL kapora ile sipariş almaya başladı. Son günlerde işten çıkarma haberleri ile gündeme gelen Tesla, Çinli rakipleri karşısında farklı satış stratejileri denemeye başladı. Özellikle Avrupa pazarında ilginç fiyat hamleleri ile çıkışlar yapan marka, Türkiye’de de benzer bir fiyat politikasını devreye aldı. Türkiye’de resmi olarak ilk olarak 4 Nisan 2023 tarihinde satışa başlayan Tesla, online siparişe çıktığı ilk hafta 10 bin adetlik satışla dikkatleri üzerine çekmişti. Teslimatlar gerçekleşene kadar satışları askıya aldığını duyuran markaya olan ilgi, 2023 yılı son çeyrekte ciddi oranda azaldı. 2024 ilk çeyrekte peş peşe rekorlar gelen Türkiye otomobil pazarında sadece 375 adet sipariş alabilen Tesla’dan şimdi ilginç bir fiyat hamlesi geldi. Donanım seviyesi düşürülen ve bu sayede yüzde 10’luk ÖTV dilimine giren Model Y, arkadan itişli versiyonla bugünden itibaren 1 milyon 791 bin 451 TL başlangıç etiketiyle ön siparişe sunuldu. 0’dan 100 km hıza 7.5 saniyede ulaşabilen araç bu fiyatla sadece beyaz renk olarak satın alınabiliyor. Eğer siyah renk tercih edilirse 31 bin 200 TL veya kırmızı renk tercih edilirse 92 bin 400TL ekstra fiyat ödemek gerekiyor. 19 inçlik standart jantlar yerine 20 inçlik spor jantlar tercih edildiğinde ise 64 bin 160 TL fark ortaya çıkıyor. Sadece arka çeki demiri ekletmek isteyince fark 38 bin 760 TL oluyor. Sürüş esnasında navigasyon uygulamasına ve oto pilot gibi özelliklere müsaade eden uygulamaların kısıtlı paketi 110 bin TL, ful versiyonu ise 220 bin TL. Fakat bu donanımlarla aracın vergi dilimi değişiyor ve başlangıç fiyatı 2.5 milyon TL’ye çıkıyor. Ekstra sunulan tüm aksesuar ve donanımları ile satın almak isteyince fiyat etiketi 3 milyon 34 bin 634 TL’ye tırmanıyor.