ASAYİŞ - 12 Haziran 2018 Salı 11:13

Hayali odayı otelin müdürüne satmaya çalıştılar

A
A
A
Hayali odayı otelin müdürüne satmaya çalıştılar

Bodrum’da 5 yıldızlı bir otelin sosyal medya hesabını kopyalayan dolandırıcı, otel odasını otelin satış müdürüne satmaya çalıştı. Hayali odayı otel müdürüne pazarlayan dolandırıcı yakayı ele verdi.

Dolandırıcıların yeni adresi turizm bölgeleri oldu. Kendilerine savcı, hakim ve polis süsü vererek vatandaşların paralarını çalan dolandırıcılar şimdilerde ise sahte sosyal medya hesapları açıp sanal oda satarak vatandaşları dolandırmaya başladı. Yüzlerce kişinin parasını çalarak haksız kazanç elde eden dolandırıcılar şimdilerde ise sahte sosyal medya hesaplarından 5 yıldızlı otel odaları satarak vatandaşları dolandırmaya başladı.

Otelin müdürüne oda sattı

Bodrum’un Bardakçı koyunda bulunan 5 yıldızlı lüks otelin resmi hesaplarından fotoğraflarını çalan dolandırıcı, sahte sosyal medya hesapları açarak sanal ortam üzerinde otel odası satmaya başladı. Otelin sosyal medya sorumluları durumu fark ederek otelin satış müdürü Murat Kuday’a haber verdi. Dolandırıcı tarafından açılan sahte hesabı inceleyen Kuday otel bilgilerinin, adres ve fotoğrafların kendi otellerine ait olduğunu ama telefon numarasının değişik olduğunu gördü. Hesabın üzerinde bulunan numarayı arayan Kuday karşısına çıkan dolandırıcı ile konuşmaya başladı. Dolandırıcıya, boş oda olup olmadığını soran Kuday’a 'bir saniye bakıp dönüyorum' diyerek bir süre telefonda bekletti. Daha sonra odalarının olduğunu söyleyen dolandırıcı 2 kişilik, 4 günlük oda fiyatının bin 400 lira olduğunu söyleyerek whatsapp üzerinden rezervasyon yapabileceklerini, oradan irtibata geçilebileceğini otel müdürüne söyledi. Bunun üzerine whatsapp üzerinde mesajlaşmaya başlayan dolandırıcı hesap numarası göndererek parayı yatırmasını istedi. 'Başka bir boş oda var mı' sorusuna ise dolandırıcı; son 9 oda kaldığını belirtti. Bunun üzerine savcılığa giden otel yetkilileri otellerinin sahte bir hesap üzerinde satıldığını ve haksız bir kazanç elde edildiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Dolandırıcı oteli otel müdürüne pazarladı

Otelin satış müdürü Murat Kuday, müdürü olduğu otelin dolandırıcı tarafından satıldığını söyleyerek “Bizim sosyal medya sorumlusu arkadaşlarımız konuyu bana iletti. Biz de bu şahısın sahte hesapta yayınlamış olduğu telefon numarasını aradık. Bizzat aradım görüştüm ve kendi otelimizi bize pazarladılar, satmaya kalkıştılar. Ama satış yaparken çok amatörce olduğu da çok açık bir şekilde belli oluyordu. Bizden para talep etti ama biz para yatırmadık" diye konuştu.

Suç duyurusunda bulundular

Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Kuday “Otelimizin resmi sosyal medya hesaplarımızın bir benzerini kopyalamışlar. Otelimizin isminin sonuna 1 ve 2 gibi rakamlar ekleyerek kendi otelleriymiş gibi pazarlamaya çalışmışlar. Durumu fark ettiğimiz anda anında müdahale ettik. Gerekli suç duyurusunu yaptık. Vatandaşların bu durumdan mağdur olmaması için resmi sosyal medya hesaplarımızda yayınladık” dedi.

"Otellerin resmi numaralarını arayın"

Bu şekilde yapılan rezervasyonların doğru olmadığını belirten Kuday “Rezervasyon yaptırırken insanlarımızın öncelikle gidecekleri otellerin sosyal medya hesaplarının doğru olduğunu teyit etsinler. Aksi takdirde böyle bir duruma maruz kalan vatandaşlarımız mağduriyet yaşayacaklardır. Böyle bir durumun önüne geçmek için otelin hattını arayarak işlemlerinin teyidini almaları daha sağlıklı olacaktır" şeklinde konuştu.  

Eren Ayhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da kaza sonrası "sızan taksici" kamerada: Uyuyakalan taksici polisi duyunca kaçtı Kemerburgaz-Göktürk yolunda kaza ihbarına giden itfaiye ekibi, taksiciyi aracın içerisinde uyurken buldu. İtfaiyenin müdahalesine rağmen bir türlü uyanmayan taksici, İHA muhabirinin müdahalesi sonrası uyandı. Bir süre aracın içerisinde bekleyen taksici ardından inip aracını kontrol ettikten sonra kazalı araçla olay yerinden kaçtı. Trafikte seyrederken yalpalayan taksici bariyerlere çarpmaktan son anda kurtuldu. Yaşananlar İHA kameralarına yansıdı. Olay, önceki gün saat 14.30 sıralarında Eyüpsultan Kemerburgaz-Göktürk yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde 34 TCK 03 plakalı taksi ile seyir halinde olan Serhat Akbaş henüz bilinmeyen bir nedenle bariyerlere çarparak kaza yaptı. Yol kenarında bekleyen taksicinin hareketsiz olduğunu gören çevredeki sürücüler, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, olay yerinde geldiğinde kazalı araç içerisindeki taksicinin araç içerisinde uyuduğunu gördü. Birkaç kez taksiciyi uyandırmak için girişimde bulunan itfaiye ekipleri başarısız oldu. Kaza yaptı, uyukaldı, uyanınca kazalı araçla kaçtı Bunun üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Bu esnada taksinin içerisinde uyumaya devam eden taksiciye bu kez İHA muhabiri müdahale etti. Muhabirin bir süre konuştuğu taksici ardından ayılıp araçtan indi. Taksinin etrafını kontrol eden taksici, ekiplerle konuştuktan sonra polisin geleceğini duyunca aracına binerek hızla uzaklaştı. Kazalı araçla kilometrelerce yol giden taksici, trafikte seyrederken önce yalpaladı ardından da bariyerlere çarpmaktan son anda kurtuldu. Yaşananlar ise İHA kameralarına yansıdı. Taksici dakikalar sonra kazalı araçla gözden kayboldu.
İstanbul Fenerbahçe - Beşiktaş rekabetinde son maçlarda beraberlikler ön planda! Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Süper Lig’de oynanan son 10 maçın 5’inde taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Geriye kalan müsabakaların 3’ünü siyah-beyazlılar, 2’sini ise sarı-lacivertliler kazandı. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak mücadelede Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos ile yolları ayırdıktan sonra Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe idaresinde çıktığı ilk lig müsabakasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, ligdeki son karşılaşmasında deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalan rakibi karşısına puan alabilmek için çıkacak. Son maçlarda beraberlikle göze çarpıyor Beşiktaş - Fenerbahçe derbilerinde son maçlarda beraberlikle göze çarpıyor. İki takım arasında ligde oynanan son 10 müsabakanın 5’inde taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Kalan 5 mücadelenin 3’ünden siyah-beyazlı ekip, 2’sinden ise sarı-lacivertliler galip ayrıldı. Söz konusu maçlarda Beşiktaş 19 gol atarken, Fenerbahçe de 17 golle rakibine karşılık verdi. Bu sezonun ilk yarısında Tüpraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 3-1 kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de oynanan maçta ise gülen taraf 4-2’lik skorla siyah-beyazlı ekip oldu. Kadıköy’deki son 5 müsabaka Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ı konuk ettiği son 5 karşılaşmada ise ev sahibi takımın 1 galibiyeti bulunuyor. Bu süreçte 2 maçı da siyah-beyazlı ekip kazanırken, 2 mücadele beraberlikle sona erdi. Kartal rakip fileleri 12 kez sarsarken, Kanarya da 11 defa gol sevinci yaşadı. Ülker Stadyumu’nda oynanan son 5 Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde alınan sonuçlar şöyle: 2022-2023 Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 4 2021-2022 Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 2 2020-2021 Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 4 2019-2020 Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 1 2018-2019 Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 1