DİĞER - 18 Mayıs 2015 Pazartesi 12:28

Haydar Baş: MHP'de milliyetçilik, CHP'de Atatürk kokusu kalmadı

A
A
A
Haydar Baş: MHP'de milliyetçilik, CHP'de Atatürk kokusu kalmadı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Bugün milliyetçi denilen MHP'de milliyetçilik kalmadı. Atatürk'ün partisi denilen CHP'de de Atatürk kokusu kalmadı. Bugün bu konularda tek kale Bağımsız Türkiye Partisi'dir" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Gençlik Kolları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk'ü Anma ve Gençlik Şöleni düzenledi. Şölenin onur konuğu Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş oldu.

Bahçelievler'de düzenlenen programa Atatürk'ün gençliğe hitabesini okuyarak başlayan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Atatürk'ü şöyle anlattı: "İşgal altında olan bir imparatorluktan misak-ı milli sınırları içerisinde laik demokratik hukuk devletini kuran Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık karakterine sahip olan bir insandı. Elbette onun yolundan gelen gençler de bu bağımsızlık karakterine sahiptir."

“SINAVSIZ ÜNİVERSİTE”

Haydar Baş konuşmasında Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan gençlik projelerini de anlattı. "Sevgili gençler, bu milleti ve devleti ilelebet devam ettirecek neslin yetişmesine vesile olmaktır" diyen BTP lideri Haydar Baş, "Gençliğimiz bizim geleceğimizdir. Onun için size sınavsız üniversitenin kapısını açıyoruz. Harçları kaldırıyoruz, burs imkanı getiriyoruz. Üniversiteyi bitiren evlatlarımı o gün Allah nasip ederse vazifeye atıyoruz. 30 yaş üzeri beklemede olan üniversite öğrencilerimizi hızlandırılmış eğitimle mezun edip, tamamına iş vereceğiz" şeklinde konuştu.
Projelerinin ve sloganlarının diğer partiler tarafından kopya edildiğini ifade eden Haydar Baş, "Hep benim dediklerimi taklit ediyorlar. Ne ola ki kendilerine ait bir şey olsun. Geçenler de ben Kartal programımızda bir yemin ettirmiştim ya, bugün başbakan aynısını taklit ediyor. Yalnız arkadaşlar sayın başbakanı kastetmiyorum ama kedi hiçbir zaman aslan olamaz."

"MHP'DE MİLLİYETÇİLİK, CHP'DE ATATÜRK KOKUSU KALMADI"

Haydar Baş konuşmasında CHP ve MHP için de dikkat çekici ifadeler kullandı. Prof. Baş, "Bugün milliyetçi denilen MHP'de milliyetçilik kalmadı. Atatürk'ün partisi denilen CHP'de de Atatürk kokusu kalmadı. Bugün bu konularda tek kale Bağımsız Türkiye Partisi'dir" dedi.

HAYDAR BAŞ, BTP'NİN TEMEL ÖZELLİKLERİNİ SIRALADI
Haydar Baş, gençlik şöleninde partisinin temel özellikleri de şu şekilde sıraladı: “Din istismarıyla siyaset yapanlardan asla olmadık, olmayacağız. Şovenist değiliz ama milliyetçiyiz. Anayasa'dan Türk kelimesinin çıkarılmasına asla müsaade etmeyiz. Türkiye'nin yeraltı kaynakları talan edildi. Değeri 3 katrilyon dolar olan madenlerimiz yabancılara peşkeş çekildi. Biz maden talanına müsaade etmiyoruz. Ülkemizin parçalanmasına asla müsaade etmeyiz. Dinler arası diyalog adı altında Müslüman neslin Hıristiyanlaştırılmasına müsaade etmeyiz. Açlığa, işsizliğe karşı çözümü milletin kaynaklarını millete vermekte gören tek partiyiz. İslam dünyasında haçlıların piyonu olmaya karşı olan tek partiyiz. Arap Baharı adı altında İslam dünyasında fitne çıkartanlara tam karşı olan tek partiyiz. BTP ekonomik refahın, milli birlikte ve beraberliğin, onurlu dış politikanın adıdır.”

"ALLAH BİR DAHA İSTİKLAL MÜCADELESİ VERMEK ZORUNDA BIRAKMASIN"

Programın sonunda Haydar Baş'a gençler Atatürk'ü Samsun'a götüren Bandırma vapurunun maketini hediye etti. Hediye karşısında duygulanan BTP lideri, "Allah bir daha bu gemiye binip istiklal mücadelesi yapmak mecburiyetinde bırakmasın. Allah hepinizden razı olsun" dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.