ASAYİŞ - 04 Eylül 2016 Pazar 14:33

HDP mitingi öncesi şüpheli şahsa gözaltı

A
A
A
HDP mitingi öncesi şüpheli şahsa gözaltı

İstanbul polisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından bugün Bakırköy’de yapılacak miting öncesi alan ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanın yakınında şüpheli görülen bir kişi ise polis tarafından gözaltına alındı.

HDP tarafından bugün saat 15.00’da Bakırköy’deki Pazar Alanı’nda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılacağı miting çağrısı yapılmıştı. Miting öncesi İstanbul polisi, alan çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Alana giden D-100 kara yolu İncirli Mevkii ve Bakırköy Metro çıkışı ve birçok noktada güvenlik noktaları kuruldu. Vatandaşların üstleri ise tedbir amaçlı didik didik arandı.
Alan çevresinde şüpheli görülen bir kişi ise gözaltına alındı. 

Murat Delice

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da 23 Nisan coşkusu kapalı spor salonunda yaşandı Aydın’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program ile coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen program ilk olarak Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Her yıl Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nda kutlanan 23 Nisan programları bu sene stadın depreme dayanıksız olması dolayısıyla yıkılmasının ardından, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici günün anlam ve öneminde dair konuşma yaptı. Ekici konuşmasında, “Bu kutlu gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı onurlandırırken, aynı zamanda ülkemizin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve azmini bizlere hatırlatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayram Türk Milleti’nin bağımsızlık idealine olan bağlılığını bir timsalidir” dedi. Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çocuk gözüyle 23 Nisan” konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Aydın Valisi Yakup Canbolat tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından törene katılan okulların halk oyunu ve gösteri ekipleri çalışmalarını izlayenlerin beğenisine sunarken, izleyicilerden büyük alkış aldı. Tören gösterilerin ardından sona erdi. 23 Nisan kutlama programına Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Adana Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana’da coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Çocuk korosunun seslendirdiği marşın ardından program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı. "Tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen günün büyük bir şan ve şerefle kutlandığını belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "Cumhuriyetin ebediyen sönmeyecek ışığını vatan uğruna gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’ncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğuyla kavuşmuş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Sevginin, barışın, dostluğun, kardeşliğin sembolü olan, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" dedi. Bayramın bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya getirmesi temennisinde de bulunan Tevke, "Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri. Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyor, coşku dolu 23 Nisan geçirmenizi diliyorum" şeklinde konuştu. Törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6.Kolordo Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.