EKONOMİ - 28 Mayıs 2014 Çarşamba 15:56

Hem eğitime hem de ekonomiye katkı sağlayan kafe

A
A
A
Hem eğitime hem de ekonomiye katkı sağlayan kafe

El sanatları ile kafe konseptini biraya getiren Janome Moda Cafe, Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan kadınların ürünlerini, satışa sunarak hem eğitime hem de ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor.

Dünyaca ünlü dikiş makinesi üreticisi Janome’nin Türkiye’deki, satış distribütörü Demirbilek Makine tarafından hizmete sokulan Janome Moda Cafe’de Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan kadınların ürünleri tüketiciyle buluşturulacak. Başakşehir 1. Etap’taki Janome Moda Cafe’nin açılış töreni İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Janome Başkanı Hachiro Makabe ve Janome Uluslararası İş Departmanı Genel Müdürü Masashi Kawashima ve Demirbilek Makine Yönetim Kurulu Üyesi Levent Demirbilek’in katılımıyla gerçekleşti. Janome Moda Cafe’de Halk Eğitim Merkezleri’nde öğrenciler tarafından üretilen ürünlerin satışı yapılarak hem ev ekonomisine katkı sağlanacak hem de sosyal sorumluluk projesine imza atılacak.

Janome Moda Cafe’nin Halk Eğitim Merkezleri’nde verilen eğitimi teşvik edici bir mekan olduğunu belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “Halk Eğitim Merkezleri’nde hayat boyu öğrenme çerçevesinde özellikle geleneksel Türk sanatlarını ve geçmişteki değerlerimizi yaşatmak adına çok önemli uygulamalar yapılıyor. Sadece bir nostalji olarak kalmamalı ve bunun bir üretim tarafı ve tüketiciye ulaştırılması gerekiyor. Böylece bir Pazar oluşmuş oluyor. Janome Moda Cafe’de Halk Eğitim Merkezleri’nin ürünleri sergileniyor ve satışa sunuluyor. Ürünlere imza atanlar da bedelini alıyor. Eşimle beraber gelip saatlerce vakit geçirebileceğim bir mekan olmuş” diye konuştu.

Janome Moda Cafe’yi inovatif girişimcilik örneği olarak tanımlayan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, “Dünya’da örneği olmayan bu uygulama, el sanatları ile kafe konseptini birleştiren çok özgün bir iş. Girişimcilik 100 tane aynısı olan bir işin 101.’sini yapmak değil, farklı bir şey yapmaktır. Burada makinelerin kullanımı ile ilgili eğitimcilerimiz var ve kadınlarımız istediği zaman gelip birtakım teknikler öğretilebiliyor. Son derece şık bu mekanda çay ve kahve ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Halk Eğitim Merkezleri’ndeki öğrencilerin ürünleri burada sergileniyor, tüketici ile buluşuyor ve satıldıkça yerine yenisi koyuluyor. Birden fazla fonksiyonu olan ve hayat boyu öğrenmeye hedefimize katkı sağlayan bir mekan” dedi.

Demirbilek Makine Yönetim Kurulu Üyesi Levent Demirbilek, “Dünyada, dikiş kafeler konseptini gördük ancak daha ufak çaptaydı. Biz bu konsepti geliştirerek Halk Eğitim Merkezleri ile buluşturduk ve çok güzel bir iş birliği yaptık. İnşallah bu işi franchising olarak Türkiye’de dağıtacağız. Yurtdışı ayağını da düşünüyoruz. Hatta Japonlar ile birlikte tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Bu işin temelinde eğitim var. Sadece 2013-2014 eğitim yılında 300’den fazla Halk Eğitim Merkezi’ne dikiş makinesi eğitimleri verdik” diye konuştu.

Janome Moda Cafe’nin Türkiye’de dikiş makinesi kullanımını arttıracağına inandıklarını belirten Janome Başkanı Hachiro Makabe ve Janome Uluslararası İş Departmanı Genel Müdürü Masashi Kawashima ise “Böyle bir konsepti kurduğu için Demirbilek’e teşekkür ediyoruz. Başka bir firmada böyle bir konsepti yok” ifadelerini kullandı.

BANU EZBER
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir