POLİTİKA - 08 Mart 2014 Cumartesi 12:12

Hem sporcu hem de başkan adayı

A
A
A
Hem sporcu hem de başkan adayı

Arnavutköy’ün tek bağımsız Belediye Başkan Adayı Avukat Dilek Aras, projeleri ile her kesimin alkışını alıyor..

Aynı zamanda taekwondo sporu ile uğraşan bağımsız aday, şiddet gören bütün kadınların arkasında olacağını söyledi. Dilek Aras’ın bir başka hayali ise ilçede yaşayan herkesi ev sahibi yapmak.

Arnavutköy’ün tek bağımsız adayı Avukat Dilek Aras, seçimi kazanmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Aynı zaman Taekwondo sporu ile uğraşan Dilek Aras, projeleri ile dikkat çekiyor. Arnavutköy’ün bütün kahvehanelerini dolaşan Dilek Aras kendisini ve projelerini anlatıyor. 10 yılı aşkın süredir avukatlık yaptığını ifade eden Dilek Aras, “Uzmanlık alanım, Ağır Ceza Hukuku ve İmar Hukuku üzerine. Ciddi bir tecrübe ve deneyim edindik. Aynı zamanda sporun pek çok dalı ile ilgilendim. Bunlar arasında uzak doğu sporlarından Taekwondo var. Buz pateni, tenis, kar kayağı gibi bir çok spor ile uğraştım. Türkiye şampiyonluklarım, bölge birinciliklerim var” dedi.

Çok güzel projeler yapmayı düşündüklerini belirten Dilek Aras, “Bütün dünyaya, Türkiye’ye bir belediye nasıl yönetilir onu göstermek istiyorum. Burada imarda kısıtlamalar var. Biz bölgeyi imara açmayı vaat ediyoruz. Ben yalnızca yasalar çerçevesinde devlete ve halkıma hizmet edeceğim. Onlara hesap vereceğim. Burayı imara açacak olan benim. 1000’lik planları yapma yetkisi belediye başkanının inisiyatifinde. Ben bu yetkiyi sonuna kadar kullanacağım. İnsanlar bu anlamda ciddi sıkıntılar yaşadılar. Vatandaşlar memleketlerinden gelip buraya yerleşmişler. Kendilerince bir arazi almışlar. Bu araziyi ev yapma hayali ile almışlar ama bunu yapamıyorlar. Burası imara kapalı. İnşaat izinleri durdurulmuş vaziyette. Biz bunları imara açarak, insanların arazilerini değerlendirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

“ÜCRETSİZ AVUKATLIK HİZMETİ VERECEĞİZ”

Türkiye’de ilk defa hukuki himaye büroları kuracaklarını söyleyen Aras, “Vatandaşa ücretsiz avukatlık hizmeti vereceğiz. Vatandaş hakkını savunabilecek. Spor çok önemli. Burası çok genç nüfus barındıran bir ilçe. Gençlerimize bu anlamda destek olmak istiyorum. Buradan ciddi anlamda olimpiyat sporcuları şampiyonlar çıkartmak istiyorum. Gençlerin kahve köşelerinde heba olmalarını istemiyorum. Sporun pek çok dalı ile ilgilendim, futbol hariç. Ancak burada futbol çok itibar gören bir spor. Bunu da desteklemek durumundayız. Arnavutköy Belediyespor’un tavsiye edilmesi gerekiyor. Bunu yapacağız. Onun yerine bir Arnavutköyspor desteklenmeli. İlçenin takımı desteklenmeli ve bütün destek ona aktarılmalı” şeklinde konuştu.

“ŞİDDET GÖREN KADIN ARKASINDA BENİ BULACAK”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı veren Aras, “Şiddete hepimiz karşıyız. Eğer bir kadın şiddet görüyorsa, ona kim şiddet uyguluyor ise beni karşısında bulacak. Bundan böyle kadınların şiddet görmemesi adına hem hukukçu, hem siyasi kişiliğim ile mücadele edeceğim. Mağdur olan tüm kadınlar beni arkasında bulacaklar. Bir kadın sığınma evi için bütün çalışmaları yapmak istiyorum. Kadın sığınma evleri, yaşlı bakım evleri gibi bir çok alanda projemiz var” ifadelerini kullandı.

Bütün siyasi partilere meydan okuyan tek kadın aday olduğunun altını çizen Dilek Aras, “Burada kadının fendi erkeği yenecek. 30 Mart’ta burada herkes halkın başkanını ilan edecek ve seçimi kazanacağıma inanıyorum. Bilhassa kadınlardan destek bekliyorum. Kadınların, bir kadın belediye başkanına ihtiyacı var. Projeleri kağıt üzerinden hayata geçirecek tek adam benim. Adamlık bin cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir. Ben bu konuda yüreğini ortaya koyan, cesur bir şekilde bağımsız aday olan tek kişiyim. Bu yürek işidir. Yüreğin dişisi erkeği olmaz” dedi.

“HERKES EV SAHİBİ OLACAK”

Romanlar için önemli projelerinin olduğunu söyleyerek, her vatandaşı ev sahibi yapacağını belirten Aras, “Burada pek çok vatandaşımız yaşıyor. Roman vatandaşlarımız da var. Roman vatandaşların genlerinden gelen yeteneğine hayranım. Bir Roman Kültür Evi projemiz var. Roman vatandaşların sınavsız olarak alınacağı konservatuvar projem var. Burada en büyük sıkıntı işsizlik. Biz buna kökten çözüm üretmek istiyoruz. Bir tane işsiz vatandaşımın kalmayacağı şekilde tesisler kurup insanlar çalışmaya başlayacaklar ve her vatandaş burada ev sahibi olacak. 5 yılda maaşlarından kesilerek her vatandaşımızı ev sahibi yapacağız” diye konuştu.

1976 yılında Ankara’da doğumlu olan Aras, Arnavutköy’de ikamet ediyor. Anadolu Lisesi’nden mezun olan Aras, ilk yüksek tahsilini Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yaptı. Ardından burslu olarak kazandığı Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yüksek onur derecesiyle mezun olarak ikinci yüksek tahsilini tamamladı. Halen İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini icra eden Dilek Aras, başarısı ile dikkat çekiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32